Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Lahko mi pa ti pokazes izracun FOMOta, koliko sem na slabsem ker sem 3 leta kasneje kupila EVja, ko sem cakala, da ICE scaga...

Ker za nazaj je lazje poracunavat, upostevaj se vse bloke na 13, ker jaz bi avto obesila takrat glih kadarkoli na strom. In pa, kar pac clovek ne ve... Takrat bi dobila samo subvencijo za fizikalca, zdaj imam 40% olajsave in vse v stroske dam. Izvoli...

A bodo spet subvencije? :valjamse:

Ja seveda bodo, a ta scenarij zdaj je blazno neki novega in unikatnega. Ce bo politicna volja, bodo subvencije.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Nevem, tam ko o štromu pišeš. Videl samo da si nekaj zajebala, vsebini ne sledim ker se me ne tiče ama ništa. Štrom in benz v moji strukturi stroškov nista postavka, tud če gresta se za 300 posto gor....

Zajebala sem tak, kjer sem jaz predvidevala da gre lahko za bistevno vec kot 300% gor, pa so merkali na nas z vsem na strom in dali kapico. Ki pa res ni bas neki vec.

• Všeč mi je
Reactions: jezek

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
no, do zdaj primerjava. kdor je vprašal, je že vedel, zakaj in kako sem primerjala, podatke je dal soforumaš, ki ima tak avto.

razlika je pretirana, ker ne upošteva, kje sem jaz na dohodninski lestvici. sem morala to ven vreči... itak je bila tudi pri meni ocena, ko bo enkrat leta konec, bomo lažje (pre)računali...

saj ne bo težko, boste sami recimo vzeli ven svoj info račun dohodnine, kjer je gor davčna osnova, pa boste v primeru EVja odšteli tistih slabih 22k€ pri davčni osnovi, pri ICE pa prišteli boniteto. je pa tole 4mesečna boniteta zaenkrat (je bil še september, ko sem avto dvignila), na letni ravni je prvo leto 12222€.
in potem cifre premetali to tehle navodilih:

kar se ostalega tiče pa:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Mislim, Tesla Y je pa ful primerljiva z luksusnim SUVjem. Vsaj primerjaj primerljivo, če se že greš že tabeličarstvo. Kje je že razlog, da je notri XC90? Dej notri GLCja za 80 jurjev, se boš trkala po prsih, da si 40 jurjev v plusu..... tabelca vse prenese anede.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.559
1.493
113
Kako od kje? Desc je hotu volverja. Z nakupom tesle namesto oddiha na Maldivih pa smo prihranili dodatnih 30k....

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Komu v škodo gre tvoja olajšava vredna 21k eur? Sicer pa nima veze. Ostali, ki nismo lastniki podjetja in nismo s.p.jevci si tole tabelco lahko kratkomalo nekam zataknemo. A je tako?

Ne vem, ce. Povej, kdo ti brani biti kot jaz. Je pa res, da je bolj ajnfah biti zaposlen. Z najvecjim problemom preko dneva, kdaj malico jesti (ne ne silit, da poiscem) in na letni ravni, a prazniki pridejo na delovnik ali na vikend.

To nekaj stane... Pa ne malo.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Steve

Guru
13. avg 2007
9.985
1.865
113
na nafto tudi?

Ne, ker nafta poganja svet. Probaj skinit, samo pol ne jokat o inflaciji.

Je pa zanimivo...napišem eno izkušnjo in par aktualnih številk in eni (ena) je že triggered. Čuti se poklicano. Ona je friška lastnica EVja, ki je hkrati čutila dolžnost, da prevzame tudi religijo. Imamo tu polno EV voznikov, ki so samo to...vozniki. Ampak ok, je vsaj v klubu z Darjanom, ki so religiozni in hkrati lastniki evjev. Za razliko od kupa EV bolnikov, ki v evju še sedeli niso. Trotl hojnik recimo, histerična pechka najbolji,...