Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Kretenizme svoje piši, in to ti gre dobro, mene nimas kaj popravljat.

Zaradi pajacov tvoje sorte in omenjenega zgoraj, me bo donkonca leta (torej 3m lastnistva) EV prisel cca 20k€ ceneje, kot ICE, ki je bil alternativa za isto nabavno vrednost. 20k€ se tudi meni pozna in dobro vem, da se tebi tudi.

Tak da: Go, Stevie!...in slični...

2. jul 2020
5.217
6.731
113
No, realnost je, da ce ne bodo delali icejev, bos vozil EV. Se prej pa... Vozil boš EV, ker si ICEja ne bos mogel vec privoščiti. Ker tako se je odločilo in to je ta vlak, o katerem je govora, in se lahko peljes ali pa se dol vržeš in greš peš. Tvoj pogled na zadevo res nobenega ne zanima, se manj bo imel bilokaki vpliv.

Če nimajo za kruh pa naj jedo potico.

Prodaja EVjev ne cveti, veliko rabljenih je že zgonjenih. Servisne mreže ni (nam je vsaj Zagreb blizu), infrastrukture ni, jabeš blokovce, stara mestna jedra...

Ampak seveda se bomo vrgli na zobe in upali da bo to kar nekakoma delovalo. Ker se je nekdo v nekem uradu tako spomnil.

Zapomni si moje besede. Ko pride famozni 2035 bodo padale vlade.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in trance0

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Bom, ko bom pri kompjuterju... Glede na to, da sem s.p. in drzim dobicek na minimumu, bi ti najbrž (ce nisi samo goflja) ze presegel mejo 20k€. Namrec pri EV se davcna osnova za dohodnino zniža do novega leta za skoraj 22k€, pri ICE pa zvisa za dobre 3k€.

Če nimajo za kruh pa naj jedo potico.

Prodaja EVjev ne cveti, veliko rabljenih je že zgonjenih. Servisne mreže ni (nam je vsaj Zagreb blizu), infrastrukture ni, jabeš blokovce, stara mestna jedra...

Ampak seveda se bomo vrgli na zobe in upali da bo to kar nekakoma delovalo. Ker se je nekdo v nekem uradu tako spomnil.

Zapomni si moje besede. Ko pride famozni 2035 bodo padale vlade.

Ozri se okoli sebe. Kot da so EVji najvecji problem. To je v najboljsem primeru kulisa za vse ostalo, kar pustimo. Da nam ni treba gledat v tisto, kar je res vazno. Ne pa, bemti, na kaj avto gre.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Najbolji in trance0

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Steve
No, realnost je, da ce ne bodo delali icejev, bos vozil EV. Se prej pa... Vozil boš EV, ker si ICEja ne bos mogel vec privoščiti. Ker tako se je odločilo in to je ta vlak, o katerem je govora, in se lahko peljes ali pa se dol vržeš in greš peš. Tvoj pogled na zadevo res nobenega ne zanima, se manj bo imel bilokaki vpliv.

Pa zdaj bos spet, da so to besede EV opranca... Meni za razliko od tebe je vseeno, na kaj gre. Sam da gre, pa me cimmanj stane.

To na splosno. Drgac jaz osebno pa podporam tebe in tebi podobne. Dokler bo upor, pa magari zaradi upora samega, tok casa bodo denar za tistimi (nami) metali, ki bodo izkoristili "prehod". Na vseh razinah, ne samo EV. Ko bomo pa enkrat na drugi strani... Pol se bo nehalo, seveda. Potem pridejo spet stroski za vse. Do novega prehoda in nove reprize na karkoli že bo...
Ti spet ne razumeš določenih zadev. Večina (daco izvzet) nima nič proti EVjem, nasprotno, sploh tvoja igračka je tudi meni zelo všečna in kot lastnica SE z netmeteringom si šla v to precej pozno, če mene vprašaš, dacota itak ne razumem.
Problem je, ker se za te agende 2035 ne naredi ničesar na drugi strani (proizvodnja in distribucija elektrike). Tudi tišanje v 100% EV na glavo ni nič dobrega, so vmesne tehnologije zelo dobre in tudi čiste. Leta 2035 + 15 let se prav 2050 bodo mal težko vsi na Evjih, ker jih ne bo kje filat. Tko da nič bat, ICE bodo proizvajal še dolgo. V EU verjetno ne, drugje pa sigurno in ni dvakrat za rečt da z licenciranimi motorji katerih licence bodo prodane zelo čip.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Cip bo avto, zdaj bi pa ze lahko vedel, kaj vse na avto ali kaj drugega lahko obesis, da ni vec tako zelo čip za kupit in vzdrzevat in za imeti.

Pozno? Tocno tebi sem odgovarjala na primeru avta in marsikomu drugemu v sosednji temi - zadeve so potrosni material, menjajo se, ko stara odpove, vse ostalo je vecji strosek od potrebnega.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.985
1.865
113
Nekaj tukaj naša vernica ne razume, ampak nič hudega, večini eko oprancem osnove niso jasne, nažalost tudi tistim v bruslju: prisila na EV po celi EU ni možna iz preprostega razloga: kljub vsej ideologiji, podjetja poganjajo še vedno dobički. Ki jih pri EV ni. Nasprotno, delajo ogromno izgubo.

Torej kdo dela dobičke? ICE! In če jih prepoveš, v trenutku zmanjka denarja in je z vsemi fabrikami game over, brezposelnost pa v take višave, da si noben več nič ne bo mogel kupiti razen pecikla. Čakaj, mogoče pa je to cilj?

No hvala bogu se počasi, ampak res počasi tudi v bruselj vrača razum. Vedno bolj se govori o cancel 2035 nebulozah in v zelo kratkem času bo to tudi uradno, ker pritiski proti kraljici ursuli so vedno večji. Torej zagovorniki avtoritarnih prijemov in prisile...slabe novice za vas

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Vse subvencije skinit, davčne olajšave skinit, potem bomo na reali. Dokler te jaz fojtram si lahko galsna in me imaš za kretena.
P.S.
Pa prosim ne mi TČ in SE naprej metat, ker vem da imaš že roke na tipkovnici. Tudi tukaj sem mnenja de je šlo za nateg.

Kamot... Kakor racunica pokaze, tja pa gremo. Tlele ni nobene sentimentalne afinitete, pleh na 4 kolesih me pusti hladno.

Pod črto: ce si se spravil v situacijo, da mene fojtras, si res bedak. Pa malo pojem, ampak vseeno...

kajn

Guru
5. okt 2007
2.811
1.646
113
Iskajoč brata
Meni za razliko od tebe je vseeno, na kaj gre. Sam da gre, pa me cimmanj stane.
Evo, tudi meni je vseeno....
Mi pa resnično ni z dvema otrokama v avtu pozimi in gledat procente, ki izginjajo zaradi mraza ali mi bo uspelo priti na cilj Če bom poleti dobil polnilnico in se kuhal z otroki....

Pa seveda tudi cena, trenutno so tuk visoke, na sploh. že ICE je podivjal, elektro pa dodaj še xx%

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in trance0
2. jul 2020
5.217
6.731
113
Ozri se okoli sebe. Kot da so EVji najvecji problem. To je v najboljsem primeru kulisa za vse ostalo, kar pustimo. Da nam ni treba gledat v tisto, kar je res vazno. Ne pa, bemti, na kaj avto gre.

Tu je tema o električnih avtih.

Pa stopi dol iz tvojega high horsa. Če tebi excel pije vodo, ker dobiš vse pol subvencionirano, jo marsikateremu drugemu ne. 2035 itak ne bo več vseh teh bombončkov za avte, kot se sedaj talajo. Če danes kupiš EV, bo takrat star že 11 let... še par let pa bo potrebna menjava.

• Všeč mi je
Reactions: trance0

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Evo, tudi meni je vseeno....
Mi pa resnično ni z dvema otrokama v avtu pozimi in gledat procente, ki izginjajo zaradi mraza ali mi bo uspelo priti na cilj Če bom poleti dobil polnilnico in se kuhal z otroki....

Pa seveda tudi cena, trenutno so tuk visoke, na sploh. že ICE je podivjal, elektro pa dodaj še xx%

Tudi zate in za jezka... Pripnem tabelco, ko utegnem, kako izgleda racunica nekoga, ki racuna. S podatki seveda, da boste lahko izracune tudi preverili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Tu je tema o električnih avtih.

Pa stopi dol iz tvojega high horsa. Če tebi excel pije vodo, ker dobiš vse pol subvencionirano, jo marsikateremu drugemu ne. 2035 itak ne bo več vseh teh bombončkov za avte, kot se sedaj talajo. Če danes kupiš EV, bo takrat star že 11 let... še par let pa bo potrebna menjava.

JAAA! Sej to ves cas govorim. Ampak cez 11 let bomo v najboljsem primeru na enakem, vsi bomo colal enako. Razen ce bo nov prehod.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.811
1.646
113
Iskajoč brata
mene pa skrbi ločnina, ki bo izgina, kot je sedaj med elektriko in bencinom...
Sedaj je približno lepo ločeno, ponavaljam približno... elektriko se uporablja doma, benz pa za vožnjo z avtom... Elektro dobi omrežnine, država pa trošarine...
Če imaš denar, se lahko voziš kolikor želiš, elektrike pa porabiš za življenje normalno življenje
Ko bo začela trošarina padati v mauhi, bodo začeli navijati elektriko, na tak ali drugačen način. Že sedaj se vidi, da so začeli z omrežninami opletati....

Torej posledično bo nekdo, ki nima avtomobila sploh, moral plačevati več za elektriko.... pač za normalno življenje kot sedaj
In to zaradi EV-jev....

Ja, ja, politiki obljubljajo, da bomo manj plačevali, vendar vsi veste kaj to pomeni v resnici.... tako kot je inflacija samo 4%....

PS:Upam da sem vsaj na približno razložil, ker sem se zapletel malo :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
mene pa skrbi ločnina, ki bo izgina, kot je sedaj med elektriko in bencinom...
Sedaj je približno lepo ločeno, ponavaljam približno... elektriko se uporablja doma, benz pa za vožnjo z avtom... Elektro dobi omrežnine, država pa trošarine...
Če imaš denar, se lahko voziš kolikor želiš, elektrike pa porabiš za življenje normalno življenje
Ko bo začela trošarina padati v mauhi, bodo začeli navijati elektriko, na tak ali drugačen način. Že sedaj se vidi, da so začeli z omrežninami opletati....

Torej posledično bo nekdo, ki nima avtomobila sploh, moral plačevati več za elektriko.... pač za normalno življenje kot sedaj
In to zaradi EV-jev....

Ja, ja, politiki obljubljajo, da bomo manj plačevali, vendar vsi veste kaj to pomeni v resnici.... tako kot je inflacija samo 4%....

PS:Upam da sem vsaj na približno razložil, ker sem se zapletel malo :)

Brez skrbi... Takrat se bo zacelo iskati variante, kako iti dol z elektrike. Vsaj za avto... Nov prehod, če hoces.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Cip bo avto, zdaj bi pa ze lahko vedel, kaj vse na avto ali kaj drugega lahko obesis, da ni vec tako zelo čip za kupit in vzdrzevat in za imeti.

Pozno? Tocno tebi sem odgovarjala na primeru avta in marsikomu drugemu v sosednji temi - zadeve so potrosni material, menjajo se, ko stara odpove, vse ostalo je vecji strosek od potrebnega.
Govorim o čip prodaji tehnologije. Mal težko boš ljudem nevem kaj obesila, ker večina EU prebivalstva živi v blokih in morajo politiki vseen pazit, da so izvoljeni. Tud dons, če mu ne daš v ponudbo nemškega avta z normalnim motorjem ne pa bencinsko kosilnico, bo pač kupil KIO.

Ja, pozno, ker ravno ti govoriš, da si napredna in boš zato iz "prehoda" potegnila največ.

PS: Tabelca management ni vedno najboljša opcija.

• Haha
Reactions: Najbolji