Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Si mogoče pomislila, da obstajajo poklici, kjer pač ne moreš biti s.p.?

Seveda. Jih je pa malo. Npr, če ti je od nekdaj bila želja biti ječar, imaš res malo opcij za živet svoje sanje, ko se gremo oblike dela...

Mislim, Tesla Y je pa ful primerljiva z luksusnim SUVjem. Vsaj primerjaj primerljivo, če se že greš že tabeličarstvo. Kje je že razlog, da je notri XC90? Dej notri GLCja za 80 jurjev, se boš trkala po prsih, da si 40 jurjev v plusu..... tabelca vse prenese anede.

Glede na nabavno ceno, bi ti moralo biti jasno, da bi šlo za rabljene gare, ki bi bile pač vredne oziroma bi stale toliko kot ... nov Y. Se pravi, tebi je ze prva vrstica preglavice delala?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Ne, ker nafta poganja svet. Probaj skinit, samo pol ne jokat o inflaciji.

Je pa zanimivo...napišem eno izkušnjo in par aktualnih številk in eni (ena) je že triggered. Čuti se poklicano. Ona je friška lastnica EVja, ki je hkrati čutila dolžnost, da prevzame tudi religijo. Imamo tu polno EV voznikov, ki so samo to...vozniki. Ampak ok, je vsaj v klubu z Darjanom, ki so religiozni in hkrati lastniki evjev. Za razliko od kupa EV bolnikov, ki v evju še sedeli niso. Trotl hojnik recimo, histerična pechka najbolji,...

Dejmo, Stevie!!! Glasno in neumorno! Imas mojo podporo. Ceprav ze malo popuscate, neko cestnino ali kaj so nam na novo uvedli. Ce boste prevec popustili, bomo mogli zacet vse plačevati... :oops1: je še stamine za ene par let?

• Haha
Reactions: Najbolji

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.751
1.016
113
Ne, ker nafta poganja svet. Probaj skinit, samo pol ne jokat o inflaciji.

Je pa zanimivo...napišem eno izkušnjo in par aktualnih številk in eni (ena) je že triggered. Čuti se poklicano. Ona je friška lastnica EVja, ki je hkrati čutila dolžnost, da prevzame tudi religijo. Imamo tu polno EV voznikov, ki so samo to...vozniki. Ampak ok, je vsaj v klubu z Darjanom, ki so religiozni in hkrati lastniki evjev. Za razliko od kupa EV bolnikov, ki v evju še sedeli niso. Trotl hojnik recimo, histerična pechka najbolji,...

Hehe, histerik te je naredu in skotu, tok o tem. Da si normalen bi se oglasu pr teb pa te mal zapelal, da bos vsaj vidu o cem lapas. Koji papak samovsecen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Seveda. Jih je pa malo. Npr, če ti je od nekdaj bila želja biti ječar, imaš res malo opcij za živet svoje sanje, ko se gremo oblike dela...

Glede na nabavno ceno, bi ti moralo biti jasno, da bi šlo za rabljene gare, ki bi bile pač vredne oziroma bi stale toliko kot ... nov Y. Se pravi, tebi je ze prva vrstica preglavice delala?
Tvoj dec je pač očitno copata. Tesla in XC90 sta dva različna svetova, čeprav se tebi zdi to isto in rabljen XC90 nikakor niso gare.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.115
6.685
113
Kako isto? Toliko razlike na koncu leta po dobrih 3 mesecih. In naprej... si lahko sam zracunas... Seveda ni isto. Nic, razen nabavne cene. Potem pa gre vse v prid EV. Kolikor bodo Stevie&Co močni, še mnogo let. Drgac pa malo manj, ampak že ta moment je OK.

Copata? Ce ti je lazje tako... On je sam vesel, da se mu ni treba se s tem ukvarjati, ker ima svojga dela dost, do tega pa nobenega veselja in ce nakljucni "necopata" misli, da je copata, je to res "small price to pay". Ti pa pač bremzaj svojo familijo s svojim dometom dalje. Važno, da nisi copata...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Kako isto? Toliko razlike na koncu leta po dobrih 3 mesecih. In naprej... si lahko sam zracunas... Seveda ni isto. Nic, razen nabavne cene. Potem pa gre vse v prid EV. Kolikor bodo Stevie&Co močni, še mnogo let. Drgac pa malo manj, ampak že ta moment je OK.

Copata? Ce ti je lazje tako... On je sam vesel, da se mu ni treba se s tem ukvarjati, ker ima svojga dela dost, do tega pa nobenega veselja in ce nakljucni "necopata" misli, da je copata, je to res "small price to pay". Ti pa pač bremzaj svojo familijo s svojim dometom dalje. Važno, da nisi copata...
Hahahaha, bremzam svojo famijijo. Česa ne poveš.
Aja, EV v enaki ravni kot XC90 ni Tesla Y. EV gre v prid tvoji situaciji, nikakor vsem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.658
381
83
Kras
www.mtl.si
Ko berem zadnjih nekaj strani te teme, mi je takoj jasno, zakaj se svet radikalizira in človek kar žalosten postane.
Očitno enostavno ni več možno, da ima pri teh zadevah vsak svoj prav (in dejansko ima zanj optimalno izbiro in ne le subjektivni prav) in te svoje izbire ne vsiljuje drugemu. Recimo sem sodi tudi agresivno agitiranje drugi strani, da bi sam imel še vedno te privilegije/oprostitve. Ali spravljanje na osebne lastnosti druge osebe (copata, itd.). Očitno forumi postajajo Facebook in je samo še pljuvanje/zmerjanje na vrsti.

Jaz sem recimo na dizlu in bencinu, a sem že veliko ljudem svetoval EV, pa tudi kakšen PHEV. Ker je bila za njih to optimalna izbira in mi niti na kraj pameti ne pride, da bi jim vsiljeval izbiro, ki je meni optimalna. Sam bi takoj imel EVja za vsakodnevni avto in tudi preživel omejen doseg (kar mene precej tepe, ker imam tudi po 400+km vožnje), ampak enostavno mi kalkulacija ne dopušča izbire EVja. V moji trenutni situaciji bi bil globoko v minusu po TCOju. Ko bo prišel čas za menjavo vozila, bo pa druga zadeva. Morda prej kot slej.:bonk:

Pa vsem razgretim glavam: :nazdravje:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.559
1.493
113
Ni treba pretiravat. Alter naj bi bil provokativen in zabaven. Zdaj če se Ženšče vedno bolj radikalizira, stalka uporabnike in se neumorno prepira...je jasno da doživlja vedno več kontra napadov. Dejstvo je, da je po nakupu Nikole njena agresivnost začela še bolj butat ven, izgleda da je kar občutno razočarana nad uporabniško izkušnjo, zato se še bolj zavija v cifre. Glede na zadnje objavljene podatke trg.zbornice o prodaji vozil v Slo (baterijski avtočki so v letosnjem letu predstavljali 5% vseh prodanih vozil) pa bi morda kazalo vse teme o EV iz avtomobilizma preseliti v kak bolj eksoticen podforum...morda celo v saj ni res pa je....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Ko berem zadnjih nekaj strani te teme, mi je takoj jasno, zakaj se svet radikalizira in človek kar žalosten postane.
Očitno enostavno ni več možno, da ima pri teh zadevah vsak svoj prav (in dejansko ima zanj optimalno izbiro in ne le subjektivni prav) in te svoje izbire ne vsiljuje drugemu. Recimo sem sodi tudi agresivno agitiranje drugi strani, da bi sam imel še vedno te privilegije/oprostitve. Ali spravljanje na osebne lastnosti druge osebe (copata, itd.). Očitno forumi postajajo Facebook in je samo še pljuvanje/zmerjanje na vrsti.

Jaz sem recimo na dizlu in bencinu, a sem že veliko ljudem svetoval EV, pa tudi kakšen PHEV. Ker je bila za njih to optimalna izbira in mi niti na kraj pameti ne pride, da bi jim vsiljeval izbiro, ki je meni optimalna. Sam bi takoj imel EVja za vsakodnevni avto in tudi preživel omejen doseg (kar mene precej tepe, ker imam tudi po 400+km vožnje), ampak enostavno mi kalkulacija ne dopušča izbire EVja. V moji trenutni situaciji bi bil globoko v minusu po TCOju. Ko bo prišel čas za menjavo vozila, bo pa druga zadeva. Morda prej kot slej.:bonk:

Pa vsem razgretim glavam: :nazdravje:
Če pa ta prepirček vidiš kot radikalizacijo, pol pa res ne vem no. Z ostalim se pa strinjam.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.448
4.225
113
To vas bodo lepo nategnili pa še ploskali boste.

Dovolili bodo Hybride pa razna E- goriva / mešanice in na koncu boste happy happy pa plačali 5€ / za liter tiste mešanice ko bo aktualna takrat.

Isto sranje se že dogaja z HVo100 dizlom, ko vozijo tega z čudnim poreklom iz kitajske, notri pa palmovo olje, samo da smo v EU srečni da smo bolj zeleni in lahko špedicije svoje Co 2 davke znižujejo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.985
1.865
113
Pozabi. Kot rečeno, to je stage 1. Naslednji korak bo cancel kompletne agende. Moja kristalna kugla pravi najkasneje v 2 letih. Zadnji deadline bi postavil na 2030.
Ampak v insiderskih krogih industrije je cancel že vzet kot dejstvo. Denar se steka nazaj v razvoj ice in hibridov, stran od ev. Teh e fuels noben ne jemlje resno

• Haha
Reactions: Najbolji in trance0

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
No tej kuponi bodo tud tebe resno zabolel. To kar jih bo za v avto natankat bo pljunek v morje. Smo mel ne dolgo nazaj en lep predogled kaj se zgodi, ko gre cena nafte v nebo.