Na začetku zakuriš roštilj in ga ogrevaš kake pol ure do uro...da se šamot segreje pa da dobiš žerjavco ki je pol osnova za ostali ogenj!
Vmes čekiraš praseta če je kj zdrsnu iz kola na katerega si ga predhodno nasoljenega nataknu prejšni večer...prtečekiraš žice okol tac pa čez osrednji del če niso čez noč kaj popustile
No potem ko "ogrevalna" runda drv zgori in ogreje kamin ga naložiš v roštilj......nato naložiš še drva na easy da ne gori preveč in ga najprej kako uro na easy segrevaš.....seveda na sredini roštilja maš samo žerjavco ker je trebuh prazen ob glavi pa riti pa pač kurš (ne preveč)
Pa trebuh mu zaklamfaš da sok ostane not in se preliva ( pujsetina ko iz sače
)
Pol po 6-7 urah pa zadnje pol ure mal več naložiš in ga zašvicaš....fuLL.
...da koža pol hrusta
Vmes mažeš z pivom kateremu dodaš začimbe ( pivo ga nardi rjavga)
softi sam se ti vid da si asimiliranc k še praseta ne znaš spečt