Od kdaj je 30k razumna cena za...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Korejci v ponudbi niti nimajo primerljivega karvana. No, sedaj prihaja i40, ki pa tako opremljen tudi ne bo ravno poceni.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
samo pomoje bo ta hjundaj za posebneže kot tisti napihnjeni gravž od nisana. pri tem karavanu zgleda kot da je dizajner bil neprestano na koki ko ga je risal

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Japonci so pač dragi ker je jen (menda, nisem šel preverjat) drag. Enako katastrofalno draga je honda, recimo dizel pa ena srednja oprema (brez ledra in navigacije) stane takoj čez 30 jurjev (2,2 CTDI TypeS celo 38 jurjev). Če primerjam recimo mercedesa ali pa BMW sta skoraj cenejša (220CDI, 320D). Poceni je edino Mazda, morda zato ker imajo precej skupnega z Fordom ki tudi prodaja po zelo nizkih cenah.

Skoraj še najbolj ugoden je kakšen passat (če ne gledam opla in forda ki sta zame pol razreda nižje). Z solidno opremo pride orenk pod 30 jurjev.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
@ all

Škoda je zmagovalec za normalen denar. madona sej se dobi že superba karavan z dosti opreme, pa mislim da je boljši avto.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
@ all

Škoda je zmagovalec za normalen denar. madona sej se dobi že superba karavan z dosti opreme, pa mislim da je boljši avto.
Se strinjam, da mi nekdo postavi skupaj superba karavan in tole japonsko čudo sploh ni debate katerega vzet. Oba podobno dolgočasna avta, pač od a do b, je pa superb za moje pojme veliko več avta. Pa še všečneje oblikovan, tale navi v toyoti zgleda kot da bi si ga za 150 eur naročil iz ebaya, zadnji del vozila pa je tudi bolj kot ne podoben kakšnemu kitajskemu ponaredku.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Skoraj še najbolj ugoden je kakšen passat (če ne gledam opla in forda ki sta zame pol razreda nižje). Z solidno opremo pride orenk pod 30 jurjev.

Z enako opremo kot Avensis z začetka teme pride cca 29 in pol jurjev ... Če ne verjameš, zalaufaj konfigurator.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Z enako opremo kot Avensis z začetka teme pride cca 29 in pol jurjev ... Če ne verjameš, zalaufaj konfigurator.

S tem, da je politika forda, opla sploh, taksna, da z vstopom v salon avtomaticno dobis -5000eur popusta na taksen razred vozila. Za taksno vsoto sem na predracun dobil insignio OPC. Toyota je zadnjih 15 let sedela na lovorikah in ponuja pokvarljivo robo pod nivojem kije. Kot "novinar" bi to lahko vedel. Pri nas pa to funkcijo lahko opravlja vsak gimnazijski maturant, ceprav mislim, da je ze valeta dovolj.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Japonci so pač dragi ker je jen (menda, nisem šel preverjat) drag.

Avensisa delajo v Angliji in ga izvažajo na Japonsko!

Vsaj en + da se ne bo svetil ponoči...
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
S tem, da je politika forda, opla sploh, taksna, da z vstopom v salon avtomaticno dobis -5000eur popusta na taksen razred vozila.

hysterical-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Niti eden ne omeni insignie. Kakšno je vaše mnenje o tem avtu?
Jaz sem bil malo razočaran nad kvaliteto izdelave notranjosti, armatura je pri skoraj novem avtu škripala kot hudič. Pooblaščeni serviserji so napako reševali z mazanjem stikov z neko mastjo
bonk.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Da je insignia ali mondeo za pol razreda nižja od pasata mi je pa mal mimo, prej bi rekel da je pasat kr neki, v bistvu pa vse isto sranje.

Lani jeseni in letos v začetku leta sem vozil insignio, avensisa ter mondea. V avensisu je armaturka škripala le če si pritisnil nanjo, pri mondeu in insignii ni škripalo nič.
Na koncu sem se odločil za mondea.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Čudno, jest mam novega avansisa, pa nič ne škriplje, sicer ni karavan, pa tudi 30 k eur ni stal, tako da iz prve roke izdelava je zelo dobra.
Res pa je, da če bi danes kupoval nov avto, ga ziher ne bi vzel. Motor (2.0 d4d) in menjalnik sta super, oblika še nekako gre skozi, počutje v avtu in finese notranjosti so pa obupne. Tu so nemci stoletje spredaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Toyota je zadnjih 15 let sedela na lovorikah in ponuja pokvarljivo robo pod nivojem kije. Kot "novinar" bi to lahko vedel. Pri nas pa to funkcijo lahko opravlja vsak gimnazijski maturant, ceprav mislim, da je ze valeta dovolj.
ADACova statistika se ne strinja s tabo. Aygo je boljši od Picanta, Auris od Ceeda ...
JD Power pravi o razmerju med Toyoto in Kio enako: Toyota je korak spredaj. Pri IQS ima Toyota 3x top3, kKia le 1x (in tam je pred njimi toyota) pri 3Y Dependability ima Toyota 8 Top3 avtov, Kia nobenega. Le v UK je Ceed pred Aurisom za 3% ...

Kaj ima pa izobrazba s kvaliteto avtov, pa ne vem ... Pa zakaj pišeš o novinarjih (ali "novinarjih"), tudi ne. Kakšno zvezo že imajo s tem, da brcaš v temo in nimaš pojma, katera znamka ima manj okvar/napak?

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
počasi boste morali tudi okoreli koreja haterji spremeniti svoj
pogled ker nove kije so res huude:
klik

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
oblikovanja jim noben ne očita več, saj so najeli svetovno priznane oblikovalce in to se tudi odraža.. ševedno se pa zaostaja v materialih, in tehniki, ne dosti, ali ipak. zato pa je tudi nekaj cenejši. Da pa bodo čez par let ali pa kakšno generacijo ali dve tu nekje, pa je tudi jasno...vprašanje je samo če se jim bo splačalo delati "dražje" avtomobile, po mojem ne.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dejstvo je da je KIA/Hyundai ujela evropsko konkurenco. Kdor si to ne prizna, je slep ali mentalno zaostal. Časi, ko so korejce metali kot dobro poceni alternativo so mimo. Konec koncev, so korejski avtomobili nastajali in so narejeni v evropi --> za evropskega potrošnika. Seveda je cena sedaj temu primerna.
Korejce bodo počasi zamenjali kitajci. No , na nekaterih trgih so jih že.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
oblikovanja jim noben ne očita več, saj so najeli svetovno priznane oblikovalce in to se tudi odraža.. ševedno se pa zaostaja v materialih, in tehniki, ne dosti, ali ipak. zato pa je tudi nekaj cenejši. Da pa bodo čez par let ali pa kakšno generacijo ali dve tu nekje, pa je tudi jasno...vprašanje je samo če se jim bo splačalo delati "dražje" avtomobile, po mojem ne.

10 points!
zmaga.gif