C MAX

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pri displeju se da pa, če se prav spomnim (nisem S-Maxa že vsaj pol leta peljal) barva zamenjat - v osnovi je ozadje itak modro

Saj ravno to je fora, kot Kitajske tuš kabine/savne za 250€ v Bauhausu, kjer si lahko štimaš light show od vijolične, modre, rumene..., fali samo še zlata ura z vodometom, to deluje poceni.
Resni/ugledni proizvajalci postavijo en standard in od tega ne odstopajo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ampak boljša izbira je petsedežni Grand C-Max,

Na splošno mi je zunanjost novih Fordov všeč, ampak tale Grand C Max je pa težki mimosun, Auto bild, ga je uvrstil med 25 najgrših avtomobilov vseh časov.

Ni ravno lepotec, ves zverižen.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz sem videla od zadaj oranžnega pa ni bil tako napačen. Bom mogla očitno bolje pogledat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Če prištejemo še shiny gloss tv, hišni kino in ostalo tehnično šaro, visokosijajne kuhinjske planke, spaceshuttle banjo v kopalnici, ledice v wc-ju, garaži, kurilnici, pesjaku,.....je jasno zakaj je tudi pri armaturkah taka moda. Pa ne mislim tukaj konkretno forda, ker je še dolg (najbrž daljši kot si mislim) seznam težkih pacientov pred njim.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Občasno vozim Smaxa z armaturko srebrne barve (ali je pri vseh enaka ne vem) in gromozanskim ekranom z belim ozadjem med števci. Barva in material armaturke me spominjata na telefon audiovox za 1sit iz mobitelove akcije izpred desetih let. Na sredinski konzoli je ca. 30 tipk preveč (od tega tipke od 1 do 10 na radiu
bonk.gif
), efekt ekrana med števci je pa ponoči približno tak kot če bi imel nonstop svetilko, usmerjeno direkt v glavo, skratka las vegas. Verjetno sem na to še bolj občutljiv ker sem navajen saaba, kjer se še tisto kar je las vegasa k sreči da ugasnit, kljub temu me recimo v passatu ali alfi rdeče modro, oziroma rdeče belo ni pretirano motilo. Sicer pa škoda, ker je Smax sicer oblikovno in prostorsko super avto, so pa tile felerji zadosten razlog da ga ne maram niti zastonj.

No, nekateri pa nimajo fetiša na armaturke, in se morajo vozit. Če bi popedenali armaturke, pa bi cena zrasla, pa bi pač spet manj avtov prodali, torej kaj bojo? LCD displayi se dajo ponavadi malo zatemnit, lahko pa da tudi zatemnjen tebe moti, kaj vem, jaz pač ne opazim takih stvari oz. opazim nekaj kar res ekstremno odstopa od normalnega.

Opisujete pa armaturke tle k da napol seksate z njimi
grin1.gif
Pa prav, hvalabogu, bo še kdo drug kak avto prodal ane, Ford pa pač s svojimi lastnostmi prepriča zmerej več kupcev in bojda je to cilj korporacij (profit).... Saj za svojo ceno ponuja enega najboljših handlingov in tudi za njihove enoprostorce to velja in kolikor vem, je to glavni adut (veliko ljudi Forda ni niti pogledalo, potem pa so ga kupili, ko so ga enkrat peljali).

Za nišne kupce avtomobilov, kot so Saabi, pa Audiji cabriolet, pa Ford sploh nima ponudbe. Tako da ne vem, kaj se ravno taki kurčijo, kot da bi jih s pištolo prislonjeno na glavo nekdo silil da ravno Forda kupijo. No ja, pravico imate do svojega mnenja, seveda. Tako kot pač mene ne bi s pištolo prisilil da kupim A4 Cabriolet, za Saabovo ceno pa mi je kaj drugega bolj všeč (ampak bi vseeno šel probat Saaba pred nakupom, čeprav mi en znanec ni znal razložit kako to da ma konkretno počeno armaturko v njegovi 900ki
confused-1.gif
).

Drugač pa vozim Fiesto z vijolično armaturko in ambientalno osvetlitvijo
grin1.gif
je ne ločim od kake druge. Važno je, da se vsedem v avto pa da se čimprej navadim na upravljanje ročic in gumbov (oz. da se mi sploh ni treba kaj posebej navajat).

Tko da Robbit, če nisi preveč ArmaniDolčeVersačeGejbana tip, si najdi en termin za testno vožnjo, pa boš videl če je avto zate. Men ga 4je lastniki hvalijo do amena (starega in faceliftanega, novega še nima noben) ampak sej veš da tist kar furamo, ne moremo bit ravno objektivni ponavad. Kar se familije tiče, boste verjetno v avtu uživali
smile-1.gif

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
maci, naša familija (predvsem fotr) je bil totalen fan od citroenov. to so bili zanj najboljši avtomobili in vedno so bili pri bajti samo citroeni. in tako sem si tudi jaz kupila c3-ja.
na začetku je bilo vse lepo in prav...razen tega, da mi je skoraj vsak mesec crknla ena žarnica. no, po parih letih (4) se je začelo... avto skoraj vsak mesec na servisu. non stop je nekaj crkavalo. jaz osebno nimam dobrih izkušenj. drugače pa za vozit super avto; mehek, nizka poraba,...
ampak me je razočaral.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ampak boljša izbira je petsedežni Grand C-Max,

Na splošno mi je zunanjost novih Fordov všeč, ampak tale Grand C Max je pa težki mimosun, Auto bild, ga je uvrstil med 25 najgrših avtomobilov vseh časov.

Ni ravno lepotec, ves zverižen.

no tle se pa strinjava, ne vem, a je un k je delal kinetic design šel proč pa zdaj en kup nesposobnežev popravlja njegove skice al kaj...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa res mu kdo usiljuje prav tisti določen radio.
hysterical-1.gif

Kolk jih je na izbiro? 20? Od simpl CD-radiev do original tačskrin navijev ipd. Za te nove ford luknje delajo tudi drugi proizvajalci, da se dobit tud Alpine, Pioneer, aftermarket Sony, Blaupunkt in kitajsko čang šlang iz ebaya.

PS. Količina tipk je tehničn izredno zabavna izbira. Kaj razni iKnofi v BMW/audi ipd. so zelo simple za browsat po menuju namesto da stisneš eno namesko tipko.
bonk.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Količina tipk je tehničn izredno zabavna izbira. Kaj razni iKnofi v BMW/audi ipd. so zelo simple za browsat po menuju namesto da stisneš eno namesko tipko.
bonk.gif

Javi se, ko bo Ford začel to vgrajevati v svoje avte. Niso še na tej stopnji.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ni high tech, je pa trenutno to main stream pri premium znamkah. Boš videl, da bo to imel Focus v naslednji generacji, pa bova potem predebatirala. Se ti ne bo treba več valjat od smeha in z macolo tolčti po betici. Boš zgolj ponižno prikimal v moj prav.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Pa dobr, kolikokrat v avtu kličeš tako da dejansko v telefon številko tipkaš? Da bi moral imet zaradi tega 10 dodatnih tipk, ki so povrhu vsega od prve do zadnje v vodoravni liniji (kot na telefonu?). Osvetlitve mi ni uspel naštelat tako da nebi blo las vegasa. Povedal sem samo kaj me moti, ne se kregat. Osebno prizadeti pa vzemite da sem butl.fixed.

V bistvu ne tako malo ... Sem glih gruntal, ko se pisal. Pri nekaterih BTjih v avth je tako, da je do cifre iz imenika časovo težje priti kot na pamet vtipkat (če veš cifro, seveda).
Drugače pa: vsak ima svoj okus. Eni imajo radi skoraj nič knofov in nek centralni kontrolnik, eni pa za vsako funkcijo svoj knof. Jaz sem recimo nekje vmes - vsekakor pa raje ena funkcija - en knof kot slabo narajen kontrolnik ...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Jaz sem komentiral samo tisto kar sem jaz videl/peljal (titanium). Kaj vse drugega je še možno se mi pa sanja ne. Kot je SJTV napisal, kakor komu paše. Za ene je luksuz to da se sprehodijo čez 6 menijev in 4x knof zasučejo da pojačajo ventilator iz 3 na 4, za druge to da imajo za vsako brzino ventilatorja svoj knof.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Ni high tech, je pa trenutno to main stream pri premium znamkah. Boš videl, da bo to imel Focus v naslednji generacji, pa bova potem predebatirala. Se ti ne bo treba več valjat od smeha in z macolo tolčti po betici. Boš zgolj ponižno prikimal v moj prav.

Ja, valda bo imel pri naslednjih generacijah, saj tako tehnologija gre, pač premium znamke prve ko je tehnika še draga, potem pa pride enkrat do določene ekonomije obsega (več proizvajalcev), ko stvar postene tolk poceni, da se splača tudi v nepremium vgradit.... Ne vem, kaj si hotu povedat, da en knof naredi avto premium al kaj?
sprasujem se.gif

Poleg tega se ravno tehnologija razvija večinoma izven avtomobilskih koncernov, ti potem le nataknejo masko svojo čez....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni je to vse jasno.

Odgovarjal sem Malecky-u na tole
"Ja to je res high tech... Najbolj nujno pri avtu."
Fant se posmehuje, ampak ravno to bo Ford vgradil v prihajajoče modele

Nikakor pa nisem mislil, da je en iDrive ali MMI superioren, ja pa standard, ki se ga bo poslužilo vse več proizvajalecev. Novi P 508 ga že ima.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Količina tipk je tehničn izredno zabavna izbira. Kaj razni iKnofi v BMW/audi ipd. so zelo simple za browsat po menuju namesto da stisneš eno namesko tipko.
bonk.gif

Javi se, ko bo Ford začel to vgrajevati v svoje avte. Niso še na tej stopnji.

Marš nekam, čimmanj tipk. Še navadne avtoradie so začeli delat tak, da če hočeš menjat postajo, morš stisnit 1. ta velik knof, 2. zapeljat knof gor ali dol in 3. stisnit še enkrat... 3 krat, da prideš do postaje, zaj pa ti meni reči, kaj je bolj pripravno, sploh v avtu med vožnjo.

Daj ti meni 5 ali 6 gumbkov za postaje na radio, pa sma kolega dalje.
Armatura v novih fordih mi ni všeč (tudi sam vozim forda, včasih še novo fiesto), nisem se še navadil, plastika res zgleda nekak ceneno, ampak je vožnja vredna, da se tu pogleda skozi prste. Odzivnost, ovinki preceeeej boljša, kot pri novi corsi (je mati menjala corso za fiesto).

Če bi spet kupoval forda, bi vzel titanium opremo.