Obracun nepremicnine

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Divide by zero. Po mojem se jim bo pri tebi sesul cel sistem obračunavanja.
smirk-1.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
rok za popravljanje podatkov je 53 dni, rok za pritožbo bo pa 15 dni po sprejeti odločbi o odmeri davka. To pa bo, če sploh bo, šele nekje sredi 2012.

Ne mešat popravljanja podatkov, ki si jih dobil po pošti z odmero davka. Tole popravljanje oz. pošta ki si jo dobil nima nobenih posledic v primeru nereagiranja. Če želiš, sporočiš pripombe, če ne, nič hudega - se boš pač pritožil na odločbo.

Odločbe o davku bodo pa v najboljšem primeru leta 2012 za leto 2011, ker je potrebno še sprejeti zakon (če ga sploh bodo glede na trenutno štalo), zakon pa lahko velja le za naprej. Torej ni panike, ko bomo dobili odločbe o odmeri davka, jih preverili, in če ne bo OK se pritožiš na Durs. Nič novega, to se dogaja že sedaj pri vseh davčnih postopkih (najbljižji temu je NUSZ).

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik lemar pravi:
Ne mešat popravljanja podatkov, ki si jih dobil po pošti z odmero davka. Tole popravljanje oz. pošta ki si jo dobil nima nobenih posledic v primeru nereagiranja. Če želiš, sporočiš pripombe, če ne, nič hudega - se boš pač pritožil na odločbo.
LP
Lepo, da poskušaš umiriti sceno, pa vendar, kakor velja rek: "kogar je pičila kača, se boji zvite vrvi", nisem tako prepričan v uspeh pritožb na koncu postopkov.
Nekako vidim pred seboj hladen uradniški dopis (ali pa brezizrazen obraz za okencem), ki mi servira: "zakaj pa se niste pritožili v roku, ki Vam je bil na razpolago? Kako naj sedaj popravljam, veste, se ne da "

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a si podpisal prejem pošte?

A ti podpišeše "informativni izračun dohodnine"? Nope, kar lepo ti ga vržejo v kaslc in ko dobiš čez par mesecev "odločbo" se ti za tiste podatke že vsedejo na račun. Tudi sklep sodišča in ostale pravne zadeve padejo v nabiralnik in se šteje, da si jih prejel.

Pač oni delajo po principu "zakon pravi da so ti podatki pravilni", možno jih je popravit .. če jih ne, se smatra da je tako kot je in se nimaš kaj več jezit!

Je pa pri tej stvari tako, da je napak toliko da je vsem jasno da tale "podlaga" ne more držat zakona, ki bi od ljudi hotel denar (davek). Tako da se ni preveč za sekirat. Še par miljonov EUR bo šlo zato da bodo popravili svoj IT in naredili vsaj približek tistega kar smo že plačali, potem pa bo mogoče celo izterjat kakšen davek!
zmaga.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Še ena cvetka.

Tast je dobil obračun za solastništvo neperemičnin, katerih (so)lastnik ni že vsaj 15 let.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
ne mešat upravnega postopka s pošiljanjem "informativnega izračuna". Tu ni bilo nikakršnega vročanja, torej tudi ni izvršilnega naslova, posledično ni izvršbe. na koncu koncev pa tole pošilja Gurs, davčne ni še kilometre daleč.

LP

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
A sploh kdo pozna koga, ki ima ta izračun popolnoma pravilen ??? Jaz ne ! Tako da tista o 10 % pritožb...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.178
113
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
A sploh kdo pozna koga, ki ima ta izračun popolnoma pravilen ??? Jaz ne ! Tako da tista o 10 % pritožb...

en moj sodelavc je dobil pravilnega sicer je rekel da bi za bajto iztržil tudi več ampak da ga vrednost ne moti ne poznam pa nikor drugega ki bi imel vse pravilno

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik lemar pravi:
LP
Lepo, da poskušaš umiriti sceno, pa vendar, kakor velja rek: "kogar je pičila kača, se boji zvite vrvi", nisem tako prepričan v uspeh pritožb na koncu postopkov.
Nekako vidim pred seboj hladen uradniški dopis (ali pa brezizrazen obraz za okencem), ki mi servira: "zakaj pa se niste pritožili v roku, ki Vam je bil na razpolago? Kako naj sedaj popravljam, veste, se ne da "

LP

Exactly!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
nam so poslali vse čisto ok vse. obračunali so celo nekaj manj kot smo mi dali za vseskupaj.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
seveda obvelja če ne ugovarjaš, s tem dobi status odmerne odločbe. Če pa ugovarjaš dobiš novo odločbo, na katero je seveda možna pritožba v zakonitem roku. Popolnoma neprimerljiva situacija, v zakonu vse jasno piše.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ksz...na splošno (kolikor gledam pri sodelavcih) je Ljubljana precenjena....drugje pa podcenjeno. Kaj pretirano pa niso nikjer zadeli.

Drugo pa so pravilni podatki.

Ravno sodelavec (hišnik
evil.gif
) je dobil popis kjer so mu naračunali dober milijon....pa čaka še na eno hišo, ki bo tudi tam okoli pol miljona.

(obračunali so mu npr. ulico kot gradbeno parcelo in kot da je njegova last (no ja..saj načeloma je) - 50.000 EUR...zdaj pa bi mu radi na občini splesnili eno parcelo (ki so mu jo že pred leti poskušali pokrasti..denacionalizirali..al kako se je reklo?) v zameno češ...da mu vzamejo parcelo, sami pa prepišejo nase ulico
hysterical-1.gif
..eno lopo kjer je streha, stene obite z lesom..ocenjeno na 60.000 EUR..skratka cvetke od cvetk).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Med mojimi sodelavci (skupaj nas je 11) je le eden, ki MISLI da ima pravilno navedene podatke, pri ostalih pa so različne napake, največkrat v zemljiškem delu. Torej, če se malo pošalim, smo skoraj prišli do tistih "10%", vendar iz obratne smeri...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
kako je lahko hiša na obrobju ljubljane v 14 razredu,medtem ko je stanovanje v LJ v 15 ali 16 .
Naj povem da ta hiša nima:
1. vodovoda
2.asfalta
3.interneta, IPTV, kabelske
4. kanalizacije
5. plinovoda,
6. javne razvestljave,
7.pločnika
8.3x avtobusi dnevno oddaljeni 500m(ljubljančani pa jamrajo če ni vsakih 5 minut pred hišo avtobus)
9....
10....
davka in cena bo pa na koncu skoraj ista kot za tistega nekje v lj, ki ima vse zgoraj našteto pred nosom oziroma v hiši.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
In zdej naj še rečejo, da morjo zaposlit dodatne ljudi, da bodo vse te napake popravli ... da ne bi koga zbrcala, banda ušiva, tud prepisovat ne znajo.

Moj obračun tud ni točen, pa tud nobenga ne po znam, ki bi imel točnega. Mene bi bilo sram, če bi bila kakorkoli udeležena pri izdelavi teh papirjev.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.178
113
Kar je najlepše je pa to da boš lahko plačal tudi do 600€ kazni če ne boš popravil oz. sporočil napak ki so jih sami naredil.