Obracun nepremicnine

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Verjetno si lahko sam odgovoriš na to vprašanje, glede na to, kakšne budalaštine pošiljajo okrog... Če je že država budalo, ljudje niso. Čeprav pri Slovencih nikoli ne veš....
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
ksz
dobim po pošti obvestilo o vrednosti nepremičnine, odprem, piše da je vredno 18 000 EUR. super
cheer.gif

potem pa malo bolj podrobno pogledam in vidim, da so mi vključili v cenitev samo drvarnico in parcelo okoli hiše, ne pa tudi stanovanja.
grem do staršev, z očetom gledava njegovo obvestilo. njemu ni jasno, zakaj ima on 2× več m2 neto sanovanjske površine, dokler ne ugotoviva, da so moje stanovanje pripisali njemu
bonk.gif

skratka zbrka totalno. namesto da bi vzeli podatki iz ZK in jih nadgrajevali, so šli delati čisto novo evidenco iz nule. posledično imamo zdaj dve evidenci za isto stvar, obe nepopolni.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pri nas sta dva lastnika hiše ker se deli na polovico. Zanimivo pa je, da je ista polovica od enega 10.000 evrov več vredna kot od drugega, da o drugih neumnostih v obračunu niti ne pišem pač butale!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
manjše stanovanje z navadnim podom in navadno banjo je vredno več kot večje z parketom in moderno masažno banjo? meni pa ni najbolj logično

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to bi bilo zdej edin logično, če bi v večje vodile lojtre in ne človeka vredne stopnice.

ampak..sej JU stavka, ker slo slabe plača in slaba plača da slabo voljo, ta slabo storilnost in rezultat je tu.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Smeh...
Klet v bloku je ocenjena kot stanovanje, garaža pa kot luksuzno stanovanje
bonk.gif

Zazidljiva parcela na zelo dobri lokaciji pa kot njiva
bonk.gif

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Pajaci so! Naredili so si toliko dela, da ga do naslednje izdaje vrednosti ne morejo opraviti pravilno. Se mi zdi da ne poznam osebe, ki nebi imela napak v popisu. Pa od kje jim podatki? Nepremicnine katere lastnik sem ze 10 let nimam na seznamu, vikend katerega smo prodali pred petimi leti pa je še zmeraj zabeležen kot moj. Ga lahko zahtevam nazaj in izkazujem lastništvo?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Pripombe, pritožbe in popravke oddajajte v pisni obliki. Bojo imeli več dela.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa sj to so samo informativni izračuni.
Softi, verjetno bodo tudi odločbe (brez njih pač nimajo temelja za obdavčitev) in takrat se seveda gladko pritožiš.
Domnevam pa, da so se hoteli izogniti navalu in pripraviti folk da sam malo dopolni podatke...

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
točno, pritožbo na odmerno odločbo (te pravice ti nihče ne more vzeti), da pa bi zgubljal čas s ponovnim dostavljanjem podatkov itd., malo morgen...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Kaj narediš če čisto spodaj pod (itak 20% napačnimi) podatki o hiši piše da je solastnik nek d.o.o., ki sicer ima neko parcelo .. 100m od hiše?
grin1.gif

Skratka super, ena firma bo plačevala davek na našo hišo! Dobro da ni obratno.

Kolega ima "kmetijo" in tam je šele zabavno; vsak manjši gospodarski objekt je dražji kot pa njegova hiša, solastnikov je pa več kot pa je parcel (s tem da je on 100% edini lastnik). Skratka bedarija!
stupid-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ksz...

Ja saj v tem je fora...oni so svoje napake prenesli na nas lastnike. Natrosli so neke podatke...zdaj si pa mislijo..če jim kaj nebo všeč se bojo že javili in bomo popravili (za 5 % pa so vkalkulirali, da so se zaje.bali v svojo škodo).

In tako so nas, ovce slovenske, nategnili par let nazaj z idejo, da se dela popis nepremičnin zgolj za potrebe statistike....drugo leto pa dobimo na to obračunan davek.

Ne vem no...a bolj in bolj očitno se ne morejo budal delat iz nas!? Zdaj naj jim pa še ažuriramo tole skropucalo....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če boš napisal ugovor boš moral posredovati nove podatke sam ali pa bo na koncu ugovor zavrnjen...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
LOL
Sicer pa so se napajali iz popisa nepremičnin... Če so tu ljudje dajali napačne podatke...
Dasiravno je res, da tudi stanje v ZK ni točno in tudi naša sodišča so zelo ažurna... Pazi malo, leta 2009!!!! smo dobili sklep sodišča po uradni dilžnosti da se vrne družbena lastnina!!! 17 let po menjavi sistema!!! In vrnili so jo osebi, ki je vmes umrla, kar pomeni zopet dopis na sodišče, da se doda dodaten sklep v zapuščinsko, pa zopet smrtovnica, v na ZK....

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
ne bo ugovor, govorim o pritožbi v skladu z zakonom o davčnem postopku. Se pritožiš, navedeš s čim se ne strinjaš in gotovo. Poleg tega so državni organi že kar nekaj časa dolžni pridobivat podatke po uradni dožnosti brez maltretiranja državljanov. Pritožba bo šla na pritožbeno drugo stopnjo (verjetno min. za finance), ki bo zasuta z nekaj 10 000 takih primerov. Tam bodo geodetski j...li m...r . Le tako lahko (kot davkoplačevalec) dejansko prisiliš da naredijo stvar kot je treba oz. za kar so porabili mučo denaros.

LP

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men ni jasno od kje vsi vidite, da boste plačevali nekaj, da vam bodo nekaj vzeli, ali pa da boste nekaj zahtevali.

pozabiti ferdaman papir in se pritožite na pravi papir. itak pa večina sploh ne bo obdavčena in je vseen kaj tam piše.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Haha, sem se poglobil v moj izpisek. Očitno sem na stanovanju in garaži lastnik 0/1. Torej sploh nisem lastnik ničesar. Komu forwardiram plačilo davka?

Nazadnje urejeno: