Obracun nepremicnine

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
90m2 stanovanje v ljubljani, l.2005 ocenjeno na 2.000 eur (dvatisoč eur).
hiša, hrastnik, 300m2, l. 1970, ocenjena na 150.000 eur.

kolega za isto stanovanje dobil dva obračuna, zemljiškoknjižno ta s partnerko lastnika vsak do 1/2, na izračunu ima naveden delež 0/1, torej 0.

ej, saj se ne čudim... sedaj ko štrajkajo pravijo da štrajkajo tako, da delajo. res je očitno da prej niso delali. oziroma da so delali malomarno, površno, napačno in škodljivo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ksz...

matr, včeri dobimo za naše stanovanje...prec prodam, če mi da kdo toliko kot so ga ocenili
jezen.gif

davek bom verjetno plačal do ocenjene vrednosti, ne?

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
ksz

Meni so povečali stanovanje za 6m2, pomanjšali atrij za 50%, ga preimenovali v pokrito teraso, v stanovanju imam bojda 20m2 za opravljanje dejavnosti, parkirišče - 11m2, za rampo in z nadstreškom za 2,5k€, pa so ocenili na 475€
grin1.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
točno tako, pošta ni priporočena oz. vročena, torej se ne sekirat kaj dosti z zastraševanjem v smislu "če ne boste sporočili napak ste si sami krivi in kasneje popravki ne bodo možni". Ko bo odločba oz odmera, lepo pritožba na Durs, le zakaj še enkrat zgubljat čas z izpolnjevanjem obrazcev, z vrsto na geodetski , potem bodo pa zopet napačno vnesli.

LP

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
glede na kvaliteto podatkov tega davka verjetno še dolgo ne bomo plačevali.

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Meni so stanovanje ocenili za 40% več, kot sem dal zanj. Fino... ne.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V moji družini smo dobili štiri informativne izračune za različne nepremičnine in NITI EDEN NI PRAVILEN !!! (oprostite za kričanje, ampak to je res malo preveč) Napake kar mrgolijo.
Nekje je napačna številka hiše, drugje letnica izdelave iz 1959 na 1995, kar seveda krepko vpliva na vrednost, spet na drugem manjkajo vsi pomožni prostori vključno z garažo, čeprav je na portalu geodetske uprave vse pravilno in še in še ...
Ker se bomo zanesljivo pritožili in če je takšnih, kakor sem jaz le 10%, me prav zanima kako bodo iz te godlje izplavali na GURS-u. Po gornjih zapisih pa lahko sklepam, da je problemov ogromno.

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
ksz.. to samo dokazuje s kakšnimi podatki razpolaga naša geodetska upraba.hočemo delovati po vzoru EU a smo zaenkrat še zelo daleč na balkanu.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Ja fino boš plačeval.

Se na to lahko pritožim, da so mi ga ocenili predrago ali se lahko pritožuješ le na podatke?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113
Kam se lahko pritožiš? Vem, da bo neka spletna aplikacija, kjer bi naj kao lahko popravljal podatke, ampak meni so tako zbrko naredili, da sploh ne razumem in ni nobene logike in bi rada videla en pravilen izračun, da bi sploh vedela kako mora biti oz. še bolje neka uradna oseba, ki ji povem kako je, da mi pomaga spremeniti ta kaos na nekaj približno v redu.

Na primer ena taka, ki je ne razumem, je da imam na eni parceli toliko in toliko kvadratov, gor ni nobene stavbe (piše tako pri njih), spodaj pa piše da je pozidana v 46%? Kaj je lahko to "pozidano", če ni nobenega objekta gor? Poleg tega, da gor dejansko ni ničesar, travnik pa 3 drevesa. Pa nekje je stavba tloris 67m2 s kletjo 217m2. In potem ko dobiš take traparije v tistih njihovih šifrah res sploh ne vem kako mora biti, da bo pravilno.

Drugo, kar me zanima, je pa to ali ima ta papir kako vrednost še za koga drugega kot davkarijo. Npr če zaprosim kredit, je ocenjena vrednost tista, ki se jo upošteva ali banke vseeno pošljejo svojega cenilca. Ker če ne bom pa kar še malo pustila...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.127
657
113
kaj pa men, ko sploh niso poslali izrauna.... kaj nebom nič plačal? oz. bo investitor plačal?
res da nisem dolgo lastnik novogradnje....
kam naj javim, da mi bojo lahko davek zaračunali? jz bi res rad plačal..... /hec off

me pa res zanima kolk bi/so mi ocenili hišo....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kdor ne bo dobil izračuna do 15.10, bo moral osebno na geodetsko

Če si kupil pred kratkim, te še nimajo v evidenci. Sem sam na istem.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz sem pa kar malo užaljen
stupid-1.gif
Parcelo 900 kvadratov z bajto tik pred vselitvijo so mi ocenili 3500 EUR. Upam da bodo tudi tako velikodušni, ko bodo davek pobirali.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Ima ta izračun kakšno skupno točko z realno tržno vrednostjo oz. lahko pričakujemo, da se bodo nepremičnine v prihodnosti prodajale glede na te cene? Opažam namreč, da hiše na vaseh po teh cenitvah niso vredne skoraj nič, medtem ko so v mestih ocenili precej višje oz. realneje. Lokacija že šteje, vendar ne more bit to edina osnova za izračun.