obdavčitve

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem kako gre lestvica, samo 30k od drugje plus 50k dobička od sp je sigurno 41%

gre pa to po razredih in je sma and mejo naprej obdavčeno z 41.

uglavnem tale post je vreden 100 altov.

točno to akr sem rabil. stroški, računoodkinja, bilance, knjige, vse to me ne zanima, ker je rešeno. sam rabim vedet a doo al sp. in zdej imam merilo v roki.

hvala.
moderatorja prosim za nagrado posta

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Eno vprašanje. Zakaj sprašujejš za nasvete, če jih potem niti ne vzameš v obzir?
Končno ena pametna rešitev, pri kateri bi pušil morda 10-15% bruto dohodka in te ne zanima?
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. da tukaj to napišem, da je opcija..evo domobrana da mi userje temo z zavednim slovenstvom
2. kakšen je rizik, da te ujamejo in akke so kazni
3. kako pošiljat denar ven

ker da je to naj opcija je dejstvo. kje odpret, kako lifrat denar ven je pa neznanka.

torej za dober nasvet še vodič za prenos sredstev in izbiro lokacije.

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:stroški, računoodkinja, bilance, knjige, vse to me ne zanima, ker je rešeno.

Stroški so še kako pomembni...s tem si vse te izračune lahko bistveno spremeniš. Boš delal za kompom? Potem si kupiš komp na doo kot delovno sredstvo. DOO rabi poslovne prostore...imaš hišo? Daš sobo v najem dooju, najemnina sicer gre v tvojo dohodnino ampak ni pa prispevkov kot na plači. Je firma ki ti plačuje v drugem kraju? Potem si lahko izplačuješ kilometrino...tu je nemalo možnosti kako denar dobit iz firme neobdavčeno. Seveda mora biti vse skupaj realno, najemnina par k€ za eno luknjo in dnevno 3x LJ-MB in nazaj ne bo šlo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to vse vem. že danes delam tako. sam kle pade not še ta 'višek'.
kilometrine je lahko nekaj sicer, a je ančeloma delo od doma. pc je že na sp. net tudi. prostore ne dajem v najem, bi pa lahko recimo. avto je zarad km v fizični lasti. telefon je sp, cunje so sp....

sam več kot toliko ne gre.
tuhtal sem, da bi razširil dejavnost oziroma investiral v prevoze, gradbeništvo..pa tam pol vlekel..sam ne vem. to d aima davke mi vleiko pomeni. zdej bom lažje računal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dokler te ne dobijo.

na tvojem emstu bi bil malo tišji.
Ponavljam tukaj, ker si prehitro odgovoril.

Kaj te bodo ujeli? Saj je vse legalno.

Kdo pa pravi, da jaz kaj takega delam
redface-1.gif
?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
teli butasti smajliji pravijo da elaš. ali pa obstaja utemeljen sum

legalno ni, ker je tvoj dohofdek, ki ga nisi prijavil. če bi bilo legalno bi o tem pisal v časopisih. bile bi brošure za telebane.japti bi talal nasvete, v vemu bi registriral off shore podjetje..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
legalno ni, ker je tvoj dohofdek, ki ga nisi prijavil. če bi bilo legalno bi o tem pisal v časopisih. bile bi brošure za telebane.japti bi talal nasvete, v vemu bi registriral off shore podjetje..
Zakaj misliš, da bi morali časopisi o vsem pisat?
Za Forex so tudi začeli pisat enkrat po tistem, ko so veliki playerji že 1000x pokasirali svoje dobičke. Davčna je pa tudi zelo ''hitro'' prilagodila predpise.
hysterical-1.gif

Eh ja...

Aja, še tole:
Citat:
teli butasti smajliji pravijo da elaš. ali pa obstaja utemeljen sum
Mnjah, spet eno tvoje zanimivo (pre)pametno sklepanje. Morda sem pa res butelj in tistih svojih 800 EUR transferiram preko off-shore firmice
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
preber si zakone, pa boš videl kako legalno je to in kake so posledice.

drugače pa brezveze da se zapletava v pogovor ker si itak trač pisalec in več mnjah o vsem mnjah veliko, pojma nimaš pa o ničemer razen kako iz avta narest nepremičnino.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Da ne bosta počila dečka. Damo ven meter, pa bomo merili kaj?

Bottom line...najbolje je, da se obrneš na kak računovodski servis ali pa poslovno svetovanje. Glede na to, da sicer že imaš plan z biznisom narejen, kar na računovodski servis pa se tam pomeni, kaj točno bi odprl. Glede na to, da boš imel samo eno fakturo ti tudi ne bodo kaj dosti zaračunali, samo pač zaključni račun in pa kakšno obračunavanje stroškov, če jih boš imel.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Ampak tema je pa kr luštna. Sicer je moje mnenje, da bi bilo boljše se zaposlit za 2.500€ neto, ker nikoli ne veš, kdaj boš zbolel al pa bi si rad dopust vzel ampak vsak ima svoje.
wink-1.gif

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj če si že zaposljen za 2500 neto?
in to delo svetovalca lahko delaš tako ali drugače, 14 dni bolniške nima vloge.

No, pol zaposlitve nisi zavrnil zaradi "obdavčenja" ampak zaradi tega, ker preprosto ne gre.
wink-1.gif

Jah kukrkol ... sekira ti je v med padla.
smile-1.gif

Glede na to, da gre zaenkrat za enkraten posel, jst ne bi odpiral d.o.o-ja, ker boš "brezveze" vložil ustanovitveni kapital. Delej z s.p-jem pa kolikor bo dalo bo dalo.

Veliko uspeha!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
gre. ker se da zmenit po 4 ure vsak, če smo že na tem. sam mi ni v interesu.

posel je enkraten, 4 leta, ustanovni kapital pa ni ovira. sploh če letno vlečem 4k več ven. ker na koncu doo zaprem in poberem denar ven.