Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa nisi uspel razbrat iz SvetIdej-evih podatkov, da imata Mobitel in Simobil 2x več naročnikov na bazno, torej so njihove še bolj obremenjene? Razen če ste v Postojni neki unikum in ste sami Tušmobilovci tam. Poleg tega pa bi rekel, da je pri nas na vzhodu več Tušmobilovih naročnikov, ker je omrežje precej bolj razvito, torej je v Postojni verjetno prej 3x več gužve na Mobitelu in Simobilu.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Ja zakaj meni pol dela bolje na 3G omrežju pri Si.mobilu kot mi je pri Tušmobil-u slabše...Ti bom povedu ker je več baznih in je tista bazna ki se povezan manj obremenjena ko je bazna od tušmobila ki pokriva samo ena tisto področje ko pa od Si.mobila 2 do 3...

Razlika je velika 1 al več baznih... manj je obremenjena bolj internet dela..
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Matematika ti je tema?

Imaš 3 bazne in 300 naročnikov, imaš 1 bazno in 100 naročnikov. Torej pri vsakem 100 naročnikov na bazno.

V tvojem primeru: Simobil 4 bazne, Tušmobil 2 bazni. Simobil ima 2x več uporabnikov kot Tušmobil, torej? Si na koncu na istem.

Edina stvar, ki bi lahko šla v prid Simobilu je, da ima Tušmobil več mlajših uporabnikov kot ostali operaterji, ti pa tudi internet uporabljajo več kot starejši.

Pa ne zdaj, da bi nekaj forsiral Tušmobil, ker sem sam njihov uporabnik. Tudi sam preklinjam, ko mi pri treh črticah 3G vrže na 2G kakor hitro začnem uporabljat internet (o tem poroča tudi ogromno drugih), pač upam, da se bo to z novo opremo popravilo. Pravim samo, da se ne da gledat 'kdo je jači' izključno po številu baznih postaj. Glede zasedenosti je Tušmobil precej v plusu pred ostalima dvema.

Edit: Simobil nima 4 ampak 3 bazne (ena je v Postonjski jami).

Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sam eno vprasanje: zakaj pa nimas skoz na 3G nastavljeno ce vmes vrze na 2G? Bi ziher normalno vleklo. Jaz mam skoz na 3G pa ni tezav niti s prekinjanjem pogovorov niti pokritostjo (razen par izjem)

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ko so bazne nadgrajene, vsaka bazna testno oddaja LTE približno 30 minut. Potem izklopijo.

Tiste, ki imajo označene LTE so že oddajale LTE (pa čeprav mogoče samo 1 minuto - moja aplikacija jih je zaznala).

Verjetno najprej optimizirajo GSM in UMTS omrežje, šele naknadno bodo prižigali LTE. Vsaka bazna bo oddajala LTE, vprašanje samo kdaj. Tehnično bi bilo mogoče, da bi 31.08.2015 čisto vse bazne že oddajale LTE.

Ne vem kaj mislijo početi v jeseni, ampak napovedana 75% pokritost z LTE se mi zdi glede na dane podatke smešno nizka. Prej bi rekel, da bo večja, če celo ne 99%.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ob nadgradnji so za kratek cas zalaufali tudi LTE. Za stalno baje cca 14 dni kasneje omogocijo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Sam eno vprasanje: zakaj pa nimas skoz na 3G nastavljeno ce vmes vrze na 2G? Bi ziher normalno vleklo. Jaz mam skoz na 3G pa ni tezav niti s prekinjanjem pogovorov niti pokritostjo (razen par izjem)

WP 8.1 recimo tega ne dopušča. nastaviš lahko samo najvišje možno omrežje (2g,3g, 4g) recimo ko imaš nastavljeno na 3g skače med 2g in 3g. Samo en tip omrežja ne moreš imeti vklopljen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Ja saj to je nekako logično, če bi lahko izbral le eno, bi se potem lahko zgodilo, da če bi bil nekje kjer ni 3G (imaš pa nastavljeno samo 3G), 2G pa bi bil, da enostavno ne bi bil dosegljiv....potem pa bi spet bila slaba volja iz strani uporabnikov
wink-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Piše na strani nadgradenj, da se trenutno nadgrajuje tudi Podčetrtek-Olimje z okolico.
Upam, da to pomeni nova bazna, ket prej tu ni bilo uporabnega signala...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.