Citat:
Uporabnik jabuk342 pravi:
Hej! nov sem na tem forumu, zato nevem kolikokrat se je že postavilo to vprašanje, zato prosim nežno z manoskrbi pa me, kako je z omrežjem na tušmobilu, ali je stabilen, in kako je z internetno povezavo, je dobro pokrita, je široko dosegljiv 3G ali samo 2E?
Hvala!
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ravno mojo bazno sedaj šraufajo
Citat:
Ena primerjavo imam:
GSM
- Telekom: 1090 (1032 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil 876 (778 uporabnikov na bazno)
- Telemach 557 (528 uporabnikov na bazno)
UMTS
- Telekom: 919 (1225 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil 748 (911 uporabnikov na bazno)
- Telemach 531 (554 uporabnikov na bazno)
- T-2 130 (500 uporabnikov na bazno)
Telekom in Si.mobil ne uporabljata 3/4 frekvenčnega spektra, tako da z zasedenostjo ne bo težav. Vse frekvence ne bosta uporabljata še 10 let ne, gre samo za kopičenje frekvenc). Si pa edino Telekom in Si.mobil lahko privoščita hitrosti nad 200 Mbit/s. Ampak to še nekaj let ne bo težav.
Leta 2017/2018 bo razpis za nove frekvence in tudi za 700 MHz.
Trenutno kaže da bo imel kar se tiče pokritost "najboljšo" pokritost Telemach, ki bo pokril vse z LTE 800. Telekom in Si.mobil pa so nekatere bazne LTE 1800 only. Je pa res da s tem lahko imata večjo hitrost tam ampak šepa pokritost v kleteh in bolj oddaljeno od baznih.
V mestih več baznih postaj ne pomeni v prvem planu boljšo pokritost, ampak večjo kapaciteto glede na število uporabnikov.Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
To pa bomo še videli kaka bo pokritost Telemach ker ko gledam kako ma pokrito Postojno dve bazni za 3G in ena z LTE bolj slabo vse skupaj kar se tiče Postojne... Trenutno ma pokrito Postojno z LTE recimo ma Si.mobil pol komaj Telekom Slovenije ... Tušmobil pa je v vsem na zadnjem mestu
Tako opažanja mam jst..
Citat:
V mestih več baznih postaj ne pomeni v prvem planu boljšo pokritost, ampak večjo kapaciteto glede na število uporabnikov.Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
To pa bomo še videli kaka bo pokritost Telemach ker ko gledam kako ma pokrito Postojno dve bazni za 3G in ena z LTE bolj slabo vse skupaj kar se tiče Postojne... Trenutno ma pokrito Postojno z LTE recimo ma Si.mobil pol komaj Telekom Slovenije ... Tušmobil pa je v vsem na zadnjem mestu
Tako opažanja mam jst..