Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jabuk342

Zelenc'
27. jul 2015
2
0
1
Hej! nov sem na tem forumu, zato nevem kolikokrat se je že postavilo to vprašanje, zato prosim nežno z mano
tongue-1.gif
skrbi pa me, kako je z omrežjem na tušmobilu, ali je stabilen, in kako je z internetno povezavo, je dobro pokrita, je široko dosegljiv 3G ali samo 2E?

Hvala!

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik jabuk342 pravi:
Hej! nov sem na tem forumu, zato nevem kolikokrat se je že postavilo to vprašanje, zato prosim nežno z mano
tongue-1.gif
skrbi pa me, kako je z omrežjem na tušmobilu, ali je stabilen, in kako je z internetno povezavo, je dobro pokrita, je široko dosegljiv 3G ali samo 2E?

Hvala!

Naj lažje bo če tole vzameš: http://www.tusmobil.si/dodatne-ugodnosti-za-narocnike/brezplacno-testno-obdobje Pa boš takoj vedel kako je na tvojem območju ker se naveč giblješ..
wink-1.gif

jabuk342

Zelenc'
27. jul 2015
2
0
1
Hvala za odgovor. Tezava je v tem ker je paket Premium EU na voljo samo se do konca julija,zato bi se moral dokaj hitro odločiti. Drugače sem iz Ljubljane.
A je mogoce kaksen tusmobilov uporabnik po 20.maju opazil večje te¼ave,ker naj bi posodabljali omrežje?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Včeraj v Melju pri Jagru
2264950-Screenshot_2015-07-28-16-10-24.png

Priponke

• 2264950-Screenshot_2015-07-28-16-10-24.png
    2264950-Screenshot_2015-07-28-16-10-24.png
    239,9 KB · Ogledi: 284

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Načeloma bi lahko 31.8.2015 vse bazne imele prižgan LTE in s tem 99% pokritost. Tehnično bo to kot kaže mogoče.

V Medvodah je LTE ready, samo omogočit morajo povezavo na LTE (vse nadgrajene bazne so imele že prižgan LTE - za okoli 30 minut). Po mojem izklopijo dokler GSM in UMTS omrežje ni v popolnosti urejeno na tistem področju, nato postopoma prižigajo LTE.

Forenzik

Zelenc'
28. jul 2015
8
0
1
Tušmobil, oziroma Telemach ima manj frekvenčnega spektra skoraj na vseh frekvenčnih področjih kot ostala večja ponudnika. Res, da bodo dobro pokrili celo Slovenijo z omrežjem. Zanima pa me koliko bo omrežje zasedeno (nedosegljivost klicanega), oziroma koliko bo v večjih mestih padla hitrost interneta ? Ni vse da ti signal na mobilniku kaže do konca, te pa na telefon ne dobijo. To pomeni, da morajo bolj na gosto postaviti bazne postaje pa je ?

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ena primerjavo imam:

GSM
- Telekom: 1090 (1032 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil 876 (778 uporabnikov na bazno)
- Telemach 557 (528 uporabnikov na bazno)

UMTS
- Telekom: 919 (1225 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil 748 (911 uporabnikov na bazno)
- Telemach 531 (554 uporabnikov na bazno)
- T-2 130 (500 uporabnikov na bazno)

Telekom in Si.mobil ne uporabljata 3/4 frekvenčnega spektra, tako da z zasedenostjo ne bo težav. Vse frekvence ne bosta uporabljata še 10 let ne, gre samo za kopičenje frekvenc). Si pa edino Telekom in Si.mobil lahko privoščita hitrosti nad 200 Mbit/s. Ampak to še nekaj let ne bo težav.

Leta 2017/2018 bo razpis za nove frekvence in tudi za 700 MHz.

Trenutno kaže da bo imel kar se tiče pokritost "najboljšo" pokritost Telemach, ki bo pokril vse z LTE 800. Telekom in Si.mobil pa so nekatere bazne LTE 1800 only. Je pa res da s tem lahko imata večjo hitrost tam ampak šepa pokritost v kleteh in bolj oddaljeno od baznih.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ena primerjavo imam:

GSM
- Telekom: 1090 (1032 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil 876 (778 uporabnikov na bazno)
- Telemach 557 (528 uporabnikov na bazno)

UMTS
- Telekom: 919 (1225 uporabnikov na bazno)
- Si.mobil 748 (911 uporabnikov na bazno)
- Telemach 531 (554 uporabnikov na bazno)
- T-2 130 (500 uporabnikov na bazno)

Telekom in Si.mobil ne uporabljata 3/4 frekvenčnega spektra, tako da z zasedenostjo ne bo težav. Vse frekvence ne bosta uporabljata še 10 let ne, gre samo za kopičenje frekvenc). Si pa edino Telekom in Si.mobil lahko privoščita hitrosti nad 200 Mbit/s. Ampak to še nekaj let ne bo težav.

Leta 2017/2018 bo razpis za nove frekvence in tudi za 700 MHz.

Trenutno kaže da bo imel kar se tiče pokritost "najboljšo" pokritost Telemach, ki bo pokril vse z LTE 800. Telekom in Si.mobil pa so nekatere bazne LTE 1800 only. Je pa res da s tem lahko imata večjo hitrost tam ampak šepa pokritost v kleteh in bolj oddaljeno od baznih.

To pa bomo še videli kaka bo pokritost Telemach ker ko gledam kako ma pokrito Postojno dve bazni za 3G in ena z LTE bolj slabo vse skupaj kar se tiče Postojne... Trenutno ma pokrito Postojno z LTE recimo ma Si.mobil pol komaj Telekom Slovenije ... Tušmobil pa je v vsem na zadnjem mestu
wink-1.gif

Tako opažanja mam jst..
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
To pa bomo še videli kaka bo pokritost Telemach ker ko gledam kako ma pokrito Postojno dve bazni za 3G in ena z LTE bolj slabo vse skupaj kar se tiče Postojne... Trenutno ma pokrito Postojno z LTE recimo ma Si.mobil pol komaj Telekom Slovenije ... Tušmobil pa je v vsem na zadnjem mestu
wink-1.gif

Tako opažanja mam jst..
wink-1.gif
V mestih več baznih postaj ne pomeni v prvem planu boljšo pokritost, ampak večjo kapaciteto glede na število uporabnikov.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
wink-1.gif

Tako opažanja mam jst..
wink-1.gif
V mestih več baznih postaj ne pomeni v prvem planu boljšo pokritost, ampak večjo kapaciteto glede na število uporabnikov.

Ja pol tko da so vsi uporabniki na eni bazni kot v primeru Tušmobil in Internet ne dela nikamor ko nekaj nujno rabiš.. Je bolje da je čim več baznih postaj... Tušmobilu manka vsaj še 2 bazni v Postojni..ker ostala dva mata vsaj po 4 bazne...ne pa samo dve oz. samo ena ki večino Postojne pokriva uno ki je na Epicu niti ne računam ker na njej sem bil retko in kako mi ostali pravijo ki so na Tušu še...
wink-1.gif

Tak da čim več bazni da so enako merno obremenjene ne pa ena pa vsi gor....
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.