Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
No recimo v centru mestu, ki je kakšnih 600-800m oddaljeno od bazne, pa ne dela več. Verjetno posledica ogromno stavb, ki je nagnetenih, tako da bo vseeno potrebna še kakšna bazna direktno za center (o MB govorim), drugje pa očitno dokaj solidno deluje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
No ja ja, ampak čez par metrov pa spet dela. Poglej ta tvoj drugi link in točko 3. Malce bolj severno od te točke pa ne dela. No..lahko tudi da je telefon kriv, vseeno se gre za nekaj let star model, mogoče so novejši bolj LTE optimizirani?

ps, škoda da nisem mogel iz pohorja poindexirat, bi bilo lepo videt tako dolgo črto
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Potem je pa ovira med telefonom in bazno postajo.

MA304 so celice obrnjene proti tlem, če bi pa celica obrnjena gor pa bi lahko poindeksiral iz Pohorja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
No saj logicno, ker je oddajnik na silosu, ki je najvisja tocka verjetno v celem MB (zgradba).
Potem se je na pohorju lovil signal iz planeta tus? Tisti prvi link?

Rtv stolp ja, da ne omenim da net sploh ni delal, pa je bil samo mizerni E in preobremenjeno vse...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
KSZ:

kako vam je pa uspel, da ste mel staro in novo simko hkrati pri sebi?
smile-1.gif

men hočjo staro vzet pa čakat da mi novo aktivirajo
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

kako vam je pa uspel, da ste mel staro in novo simko hkrati pri sebi?
smile-1.gif

men hočjo staro vzet pa čakat da mi novo aktivirajo
smile-1.gif

Meni so staro pustili in je delala do aktivacije. Ko je "crknla" sem jo zamenjal. Pa email tudi pošljejo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Zakaj pa bi imel staro? Jaz sem šel na tuš, povedal kaj bi rad, so vzeli staro, dali novo, ko sem prišel domov, cca pol ure, je že delala nova.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Tudi jaz sem včeraj v MB šel na menjavo vseh Tuševih SIM kartic, ki jih imamo pri hiši.
Rekli so, da starih ne rabijo. V času ko sva s simpatično mladenko uredila vse do konca, je bila moja stara SIM kartica že deaktivirana.
Zdaj me čaka le še posodobit vse naprave na android 5.0, ker mi na 4.x ni hotelo ponuditi možnosti LTE, samodejno posodabljanje pa sem imel od prvomajskih praznikov izklopljeno zaradi gostovanja v tujini.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Kul, pripopaj potem kak speedtest, da vidim če je v MB res toliko višji ping ali je odvisno od naprave/appa.

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Bil danes v Celju v Tušmobilu v planetu Tuš. Staro sim obdržijo, nova je bila aktivirana še predno sem prišel do parkiranega avtomobila. Se pravi manj kot 5 min za aktivacijo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi imel staro? Jaz sem šel na tuš, povedal kaj bi rad, so vzeli staro, dali novo, ko sem prišel domov, cca pol ure, je že delala nova.

Ponavadi operarterji ki aktivacije ne naredijo takoj, pustijo SIM kartico uporabniku. Itak z njo nimajo kaj poceti ... Tako lahko vsaj uporabljas storitve, dokler ne aktivirajo nove kartice...

Pri Mobitelu oz. Telekomu je vcasih trajalo tudi do 5 delovnih dni, da so novo kartico aktivirali... Pri Si.mobilu je recimo aktivna takoj, ko v racunalniku potrdi menjavo... Pri Tusmobilu pa je tudi vcasih, ko sem se imel njihovo kartico, trajalo kaksno urco, da je bila nova kartica aktivna (menajva miniSIM za micro ali nanoSIM ... ) ...

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Pri meni je pri drugi SIM trajalo točno eno uro za aktivacijo.

Prva je bila pa škart. Žal sem šel na dopust s tako.
frown-1.gif
Bodite previdni. Če se vam po 2-3 urah ne aktivira nova, pokličite na Tuš, če je aktivirana. Če pravijo, da je, jo vstavite v drug pameten telefon in če še zmer ne dela, jo pojdite zamenjat.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
http://govori.se/dogodki/telemachov-pajek-ze-plete-svojo-mrezo-obeta-se-mreza-zurov/
Citat:

S prevzemom Tušmobila je Telemach postal tretji največji mobilni operater v Sloveniji. Pomladi in vso poletje bo Telemach aktivno nadgrajeval obstoječe omrežje po vsej državi in hkrati gradil LTE mobilno omrežje prihodnosti.
Ob novih baznih postajah, pa bo zraven poskrbljeno tudi za veselje in zabavo. Po vsej Sloveniji bo mrežo zabav pletel Telemachov pajek, ki bo potoval vse od Kopra, proti Bledu, nato v smer Novega mesta, proti Slovenj Gradcu, Murski Soboti, na koncu pa se bo ustavil še v prestolnici. Zabavali se bodo lahko vsi, tako najmlajši kot odrasli – poskrbljeno bo za vse okuse, saj bo pisana družba slovenskih glasbenikov s pestrim programom pripravila nepozaben žur – Telemachov žur.

Za glasbene užitke bodo skrbeli: Trkaj, Klemen BundErla, ALya, Natalija VErboten, OMar Naber, MAmbo Kings, Samuel LuCas, Andraž Hribar, MatjaŽ Jelen (Šank Rock), NUša Derenda in Rok FeRengja (Rok 'n' Band). Najmlajši se bodo lahko zabavali ob vragolijah Nodi-ja in Pike Nogavičke, za adrenalin pa bo skrbel Telemachov pajek, ki obeta vrtoglave akrobatske podvige.

Prva zabava bo v Kopru, bolj natančno: Taverna Koper, 17. junija med 18.00 in 22.00 uro.

Zabave bodo verjetno sledile ob koncu nadgradnje na tistem območju (razen v Ljubljani).

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tisti, ki imate Samsungov LTE telefon in ne vidite izbire LTE omrežja je problem, da Tušmobil/Telemach v starejših ROM-ih ni aktiviran kot LTE operater, zato tudi LTE opcije ni.

Se pa to da urediti z nadgradnjo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.