Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ampak če uporabim isti app preko wifija, pa je ping na nivoju, je pa res, da je vseeno nekoliko višji kot na tablici, tako da možno da je kaj na tem ja...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tudi moj telefon je izgubil nedolžnost za LTE
smile-1.gif

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Tole so meni napisali:
Citat:
Pozdravljeni,

Zahvaljujemo se za posredovano sporočilo.

Obveščamo vas, da brezplačna menjava SIM kartice za USIM velja tudi za predplačnike, ravno tako vas obveščamo, da je tehnologija LTE na voljo za vse naše uporabnike.

Vaše zadovoljstvo ostaja tudi v prihodnje naš edini cilj. Za dodatna pojasnila smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu na voljo na telefonskih številkah 070 700 700 ali 080 700 700 in na naslovu elektronske pošte: info@tusmobil.si.

Ko pa sem včeraj zamenjal staro kartico za USIM, so mi iz računa vzeli 10,90€.
13.gif
Sem se pritožil pa da vidimo kaj bo.

Najbrž ne bo uporaba brezžičnega interneta brezplačna, plačat boš moral 1€ na dan, s tem pa da se prenos podatkov ne bo računal in se nebo odštevalo od onega 1gb na dan. Trenutno ne morem preizkusit, ker ne morem aktivirat LTE na novi kartrici - vedno dobim povratni sms "Storitev trenutno ni na voljo. Prosimo, ponovite zahtevo kasneje..."

Nazadnje urejeno:

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Četrti dan in še vedno ni aktivacije
frown-1.gif

Kličem 070 700 700 in pritisnem 4 za tehnično pomoč in glas na drugi strani pravi, da bodo posredovali tehnikom?! A ni to tehnična pomoč?
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Evo..tole pa je hitrost ob vznožju pohorja in na vrhu:

Glede na to, da je govora o višini 1200m in da je oddajnik oddaljen nekaj km, je dokaj impresivno tole..potem lahko en oddajnik pokriva res veliko območje...če je le zmožnost enega, oz pasovna širina, zadovoljiva, da ne bo spet preobremenjeno vse, tako kot 3G.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem pa je prenos kar na nivoju, če je postaja kar zasedena? Edino če na ping vpliva zasedenost z govorom, sms in ostalim non-LTE podatkovnim prometom?

Po moje zdaj na začetku menjujejo samo oddajnike, s tem bodo pokrili dovolj % prebivalstva, linija pač leti kolikor leti, važno, da je zadoščeno pogojem, torej LTE. Sicer pa kaj češ s 100/100 na telefonu, že teh 30/15, kot jih imajo nekateri, je prek preveč... Bolj me zanima nizek ping, pa tudi če je bandwidth slabši.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Glede na to, da je govora o višini 1200m in da je oddajnik oddaljen nekaj km, je dokaj impresivno tole..potem lahko en oddajnik pokriva res veliko območje...če je le zmožnost enega, oz pasovna širina, zadovoljiva, da ne bo spet preobremenjeno vse, tako kot 3G.

Vsakih 100 MHz dol je ogromna oz. skoz večja razlika. Napovedujejo LTE mislim da vse do 400 MHz v prihodnosti (o tem lahko SvetIdej kaj več napiše), v tem primeru bi bili dovolj oddajniki na par točkah po SLO, torej Pohorju, Nanosu, Krvavcu... 5-6 oddajnikov, pa je pokritih 90% prebivalstva.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Opažam, da ko je ping okoli 100 in več traja precej dolgo, da začne sploh prenašat, torej da iz 3G preklopi na H. No bomo videli kaj bo sedaj z novimi oddajniki, v Ivanjkovcih dela 'kot po maslu' odkar je nadgrajeno.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Vsakih 100 MHz dol je ogromna oz. skoz večja razlika. Napovedujejo LTE mislim da vse do 400 MHz v prihodnosti (o tem lahko SvetIdej kaj več napiše), v tem primeru bi bili dovolj oddajniki na par točkah po SLO, torej Pohorju, Nanosu, Krvavcu... 5-6 oddajnikov, pa je pokritih 90% prebivalstva.
Za 700 MHz spekter bo razpis že prihodnje leto. V ZDA je T-Mobile dobil 600 MHz, v EU naj bi ta spekter namenili mobilni telefoniji po letu 2020.

LTE pa tudi deluje na 400 MHz, samo za EU nisem prepričan če bo šla v to. Oziroma naj bi na tej frekvenci uporabljali naprimer reševalci, gasilci, .. Lahko bi ga tudi uporabljali za elektronsko cestninjenje naprimer.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Zakaj pa se mucka toliko okoli tega in se recimo ne preide takoj na 500mhz? Zakaj bo minilo toliko let

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Spekter je zaseden s (predvsem) TV frekvencami. Pa tudi razne vojske, policija itd. ima na teh frekvencah svoje pogovore. Treba prvo na ravni EU počistit določene spektre (roki za prilagoditev so seveda dolgi desetletja), potem pa bo.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Evo..tole pa je hitrost ob vznožju pohorja in na vrhu:

Kje si pa to meril? Vrh Pohorja je na 1543 m.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Če je bilo proti Arehu, je rezultat dober. Če pa je bilo na Belviju na cca. 1040 m in pogledom na MB, pa na 800 MHz in prazni bazni niti ne more biti slabše.
Športni vikend ???
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
No ja, napačno sem se izrazil ali pa pač ne
smile-1.gif
Mislil sem ob vznožju "gore", torej spodaj...pod pohorjem...

Prvo je ko se vsedeš v vzpenjačo, spodnja postaja, drugo pa na vrhu, ko izstopiš
smile-1.gif

Meni to, da signal iz postaje vleče tako daleč, niti ni tako impresivno, konec koncev je tam "vsa mašinerija". Ampak to, da imaš v roki napravico, ki deluje s 3V in ta lahko odda signal, ki potem nese par km...to pa ni tako slabo, ali pa me je čas povozil
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.