Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Bo treba tole probati ob priliki. Glede prenosa podatkov.
Čeprav jaz imam že dalj časa kar ročno na 3G, da potencialno ne bi prišlo do kakšnih takšnih težav. Od pred kratkim, ko so nadgradili še Šmohor, tudi kje izven celjske kotline lovi 3G BP.
Za še boljšo pokritost pa upam da kmalu postavijo novo bazno na Ostrožnem. Ne vem kaj čakajo, ker baje GD že imajo.

Na relaciji CE-LJ ni signala na avtocesti le v predorih Ločica in Trojane. Upam, da tudi to čim prej zrihtajo, da ne bo treba na 2 G preklapljat, če želiš opraviti klic.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Spet imajo noro dober paket v ponudbi, tokrat z zakupljenimi količinami za EU
d055.gif

paket.jpg

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Všeč mi je njihova inovativnost, res zelo všeč. Namreč glavni problem teh paketov za tujino je to, da če dajo zadevo mesečno lahko kdo to vsak mesec izkorišča in jih drago stane, velika večina pa gre v EU samo občasno. Z letno omejitvijo se elegantno rešiš problema.

Je pa zanimivo da so si zdaj na veliko upali napisati da priporočajo samodejno izbiro omrežja. Torej je ta avtomatika dejansko tako pametna, da se tudi v primeru da ni signala prave omrežja ne bo ponesreči na internet povezovala al so oni mal optimisti?

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
En malo optimisti.
wink-1.gif

Dobro je izbiro omrežja preveritii, pa data prenos imeti na off, razen ko se uporablja in je seveda telefon na pravem omrežju.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Jaz sem danes dobil ta sms... Tako ali tako nimam vezave na paket in bom v skladu z zakonom brez stroškov odpovedi presedlal na telekom... Tušmobil nima niti monete, signal za prenos podatkov je pod vsako kritiko, če nisi ravno v neposredni bližini bazne postaje.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Tole mi ni jasn...

Kadar se nahajate v tujini, vam priporočamo, da na vašem mobilnem aparatu nastavite samodejno izbiro omrežja. Tako se bo vaš aparat avtomatično povezal z enim od tujih omrežij, ki so vključena v paket Premium EU.

kaj pa v primeru, da zmanjka omrežja, kateri je vključen v paket, in samodejno preklopi na neko drugo omrežje?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ja, sam naj bo še tak popust za četvorčke jaz imam 8Mbit ADSL pri Amisu za 30€, pri Telemachu pa me to stane 60€(ker bundlajo z najdražjimi TV paketi)

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Tole mi ni jasn...

Kadar se nahajate v tujini, vam priporočamo, da na vašem mobilnem aparatu nastavite samodejno izbiro omrežja. Tako se bo vaš aparat avtomatično povezal z enim od tujih omrežij, ki so vključena v paket Premium EU.

kaj pa v primeru, da zmanjka omrežja, kateri je vključen v paket, in samodejno preklopi na neko drugo omrežje?

To je pa skriti strošek z katerim zasluži operater gostovanja, kot tvoj poceni operater. There is no such thing as free lunch. Časi, ko si prednostna omrežja nastavljal v GSM so minili. nazadnje sem jih zasledil na 2G telefonih

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Tole mi ni jasn...

Pač avtomatsko ti bo dalo v tisto omrežje, s katerim majo pogodbo. To verjetno olajša, če greš čez več držav pa ne veš točno kateri operater je v kateri državi priporočen. Če pa se pozanimaš pa logično, da lahko daš ročno in ko/če zmanjka signala ročno daš na drug operater in tam zapraviš (logično, da pol to tudi plačaš, ker ni v enotah).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Citat:
Tole mi ni jasn...

Pač avtomatsko ti bo dalo v tisto omrežje, s katerim majo pogodbo. To verjetno olajša, če greš čez več držav pa ne veš točno kateri operater je v kateri državi priporočen. Če pa se pozanimaš pa logično, da lahko daš ročno in ko/če zmanjka signala ročno daš na drug operater in tam zapraviš (logično, da pol to tudi plačaš, ker ni v enotah).

Ce imas na avtomatsko izbiro, se bo povezal v tisto omrezje, ki je na voljo... in s katerim ima operater sklenjeno roaming pogodbo. Ce je ta operater tudi med temi, pri katerih veljajo zakupljene kolicine, pa moras preveriti sam... Recimo v Avstriji je to samo operater Drei, ceprav ima Tusmobil podpisano roaming pogodbo tudi s T-Mobile in Mobilkomom ... Drei je verejtno samo med prednostnimi omrezji in ce je na voljo, se bo najprej povezal v to omrezje, ce pa ni na voljo, pa se bo povezal v enega od drugih dveh, ki so na voljo ...

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Citat:
Tole mi ni jasn...

Ce imas na avtomatsko izbiro, se bo povezal v tisto omrezje, ki je na voljo... in s katerim ima operater sklenjeno roaming pogodbo. Ce je ta operater tudi med temi, pri katerih veljajo zakupljene kolicine, pa moras preveriti sam... Recimo v Avstriji je to samo operater Drei, ceprav ima Tusmobil podpisano roaming pogodbo tudi s T-Mobile in Mobilkomom ... Drei je verejtno samo med prednostnimi omrezji in ce je na voljo, se bo najprej povezal v to omrezje, ce pa ni na voljo, pa se bo povezal v enega od drugih dveh, ki so na voljo ...

Koliko sem gledal za Avstrijo lahko enote koristiš tudi v T-Mobile omrežju....

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ne vem od kje sploh ta potreba, da se roaming pogodbe podpisuje z vsemi. Tudi konkurenca bi med roaming ponudniki delovala, ker bi morali nižati cene ali imeti boljšo ponudbo, da bi drug operater njih izbral. Res upam da se to spremeni.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.