Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Pri nas so sicer postavili oddajnik na Simobilov stolp a le ta stoji tako nerodno, da je med nami in njim še en hrib s hišami in le ta toliko ubije signal na 900 mhz, da ga pri nas v hiši praktično ni, zunaj je pa toliko, da se za silo telefonira. Pa je to 2,5 km zračne razdalje od oddajnika. Drugače je v večjem delu naselja sedaj ok signal, le nam to nič ne koristi. Isto je z Simobilom, ker je oddajnik isti. Mobitel ima oddajnik na drugem mestu in je signal večinoma poln.

Prijazno jih pokliči in naredi preverbo. Mogoče ti jih uspe prepričat in bodo kaj naredili s to bazno. Nikoli ne veš, vedno se lahko kaj na boljše spremeni...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Alo Tusmobil...cakamo na nove pakete
smile-1.gif

......, ko ne bodo Mirkotovi pivski prijatelji na položajih bom razmislil o Tušmobilu.....

So že na Engrotušu
wink-1.gif
.

Lp.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.968
3.620
113
Res sem že imel opravka z njimi in sicer na eni drugi lokaciji, ki ni dobro pokrita z nobenim od operaterjev. Pri Tušu tam delajo zgolj pogovori, niti EDGE ali GPRS ne delata (Zgornja Kapla).

Mobitelov 3G tam lovi iz 22KM oddaljenega oddajnika v enem vogalu hiše, drugače pa EDGE.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
No...mene bolj kot ne-delanje 3G v neki vukojebini, moti to, da sredi MBja ne dela, ali pa dela obupno počasi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Predvsem upam v "investicije" četvorčkov in da bodo klici med telemachom in tušmobilom "zastonj".

A bo potem tušmobil ostal, ali ga bo telemach popacal?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
To bo šele pestro. Oni morajo do poletja ponudit LTE, kar po moje sploh ni verjetno. Razen, če kje dobi Telemach usposobljen kader, ker na Tušmobilu ga vsaj zdaj ni. Pa še ti bi mogli biti čarodeji. Pa sej bodo tak Mirkotovi pivski prijatelji, ki jih je postavil na položaje vse uredili.

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
Mirko in nekateri so odstopili, Tušmobil pa je prevzel dosedanji izvršni direktor Telemacha.
Glede LTE pa je blo zgoraj zapisano, da so eno bazno odprli, in da še testirajo omrežje. Zato mislim, da omrežje do poletja bo. Koliko % bodo pokrili do takrat pa bo potrebno še malo počakat.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Mene pa po svoje kar firbec, če bo tudi Telemach dolgoročno šel v dirko z Simobilom glede LTEja kot nadomestilo optike na podeželju, ali bo raje vžgal cheap verzijo, kjer pokrije LTE samo v večjih mestih, da si pridobi % pokritosti. Denar imajo, rabijo samo voljo.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sej to pa ja ni težko, v vsakem centru mesta postavit ene bazne postaje. Pa je že 25 %. Nikogar na AKOSU pa ne briga, če dejansko deluje tako, da samo napiše poleg signala 4G, ko pa vzpostaviš povezavo pa piše Edge. Tušmobil popuši na celi črti, če bi AKOS preverjal kako je je z signalom v praksi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.