Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Nekdo je pozabil omeniti tudi ORTO razprodajo:
http://www.orto.si/ortotrga/

V paketu ORTO U NULO
HTC Wildfire za 40€ (stara cena 120€ -69%)
LG C300 Papy za 1€ (stara cena 10€ -90%)
LG GT540 Optimus za 20€ (stara cena 50€ -60%)
LG P500 Optumus One za 40€ (stara cena 90€ -56%)
LG T310 Cookie style za 1€ (stara cena 10€ -90%)
Nokia 5230 za 10€ (stara cena 30€ -67%)
Nokia C5-03 za 40€ (stara cena 90€ -56%)
Nokia X2 za 10€ (stara cena 20€ -50%)
Nokia X6 za 60€ (stara cena 160€ -63%)
Samsung B3410W Ch@t Wifi za 10€ (stara cena 40€ -75%)
Samsung C3300 Champ za 1€ (stara cena 10€ -90%)
Samsung i5510 Galaxy 551 za 50€ (stara cena 120€ -58%)
Samsung S5620 Monte za 62€ (stara cena 50€ -60%)
Samsung Wave 723 za 20€ (stara cena 60€ -67%)
V paketu ORTO Beri pa:
BlackBerry Pearl 9105 za 30€ (stara cena 130€ -77%)
BlackBerry Curve 8520 za 10€ (stara cena 50€ -80%)
Ker gre za razprodaje so zaloge mobilnikov omejene je potrebno nekoliko pohiteti. Bodo pa, ko bo mobilnika zmanjkalo to tudi obvestili na portalu http://www.orto.si/ortotrga/

Več na: http://www.blog.uporabnastran..../#ixzz1QtIzk0Ee

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Pred enim mesecem sem vključil Tujina 30, danes pa sem opazil, da se po preteku enega meseca na izključi sama, ampak sem to moral narediti ročno preko Moj simobil. A je bilo kje kaj govora o tem? Jaz tega nisem nikjer zasledil
confused-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
glede na drobni tisk, se ne izklopi samodejno:

http://www.simobil.si/sl/insid...g#tl-2-topbox-1,tl-4-bottombox-1

Citat:

Pogoj za sklenitev opcij je obstoječe naročniško razmerje na paketih z mesečno naročnino ali na paketih brez mesečne naročnine na račun. Pogovori nad 30, 100 oziroma 200 minut, in SMS-i po preseženih 90, skladno z izbrano opcijo, se obračunavajo po osnovni tarifi, ki jo imate izbrano za tujino ( Vodafone WORLD, SVET). Neporabljene minute in SMS-i niso prenosljivi v naslednji mesec. Opcije so veljavne v partnerskih omrežjih za odhodne in dohodne klice. Obračunski interval je 60 sekund. Opcija Tujina SMS se vklopi ob prejemu potrditvenega sporočila SMS. Nakup je omejen na eno opcijo na mesec. Če vklopite opcijo Tujina SMS, je ne morete predčasno izklopiti, po enem mesecu se izklopi samodejno, obračuna pa se na mesečnem računu. Naročnina na opcije Tujina 30, Tujina 100 in Tujina 200 se obračunajo na vašem mesečnem računu. Opcije se ne izklopijo avtomatično po preteku enega meseca. V kolikor je po preteku enega meseca ne želite več uporabljati, jo lahko izklopite na prodajnem mestu, preko SMS sporočila ali preko storitve Moj Si.mobil. Promet nad 10 ali 20 MB se zaračuna po tarifi opcije Eurodata. Obračunski interval v tujini znaša 100 kB. Vse cene vključujejo DDV.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
glede na drobni tisk, se ne izklopi samodejno:

http://www.simobil.si/sl/insid...g#tl-2-topbox-1,tl-4-bottombox-1

Citat:

Pogoj za sklenitev opcij je obstoječe naročniško razmerje na paketih z mesečno naročnino ali na paketih brez mesečne naročnine na račun. Pogovori nad 30, 100 oziroma 200 minut, in SMS-i po preseženih 90, skladno z izbrano opcijo, se obračunavajo po osnovni tarifi, ki jo imate izbrano za tujino ( Vodafone WORLD, SVET). Neporabljene minute in SMS-i niso prenosljivi v naslednji mesec. Opcije so veljavne v partnerskih omrežjih za odhodne in dohodne klice. Obračunski interval je 60 sekund. Opcija Tujina SMS se vklopi ob prejemu potrditvenega sporočila SMS. Nakup je omejen na eno opcijo na mesec. Če vklopite opcijo Tujina SMS, je ne morete predčasno izklopiti, po enem mesecu se izklopi samodejno, obračuna pa se na mesečnem računu. Naročnina na opcije Tujina 30, Tujina 100 in Tujina 200 se obračunajo na vašem mesečnem računu. Opcije se ne izklopijo avtomatično po preteku enega meseca. V kolikor je po preteku enega meseca ne želite več uporabljati, jo lahko izklopite na prodajnem mestu, preko SMS sporočila ali preko storitve Moj Si.mobil. Promet nad 10 ali 20 MB se zaračuna po tarifi opcije Eurodata. Obračunski interval v tujini znaša 100 kB. Vse cene vključujejo DDV.

Vidim, da se res ne izključi več samodejno. Tujina 30 se do sedaj je. Bo treba bit pa malo bolj pozoren, da se ne pozabi Simobil bo pa upal, da jih bo čimveč pozabilo izključit, in spet se jim bo nabralo nekaj več €
smirk-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Nikoli ne bo vsem prav,.. lani so se stranke hudovale, zakaj se opcijane ne podaljša avtomatsko kot opciji 100 in 200, letos ko je urejeno avtomatsko podaljševanje bo panika ker se po enemu mesecu ne prekine,..
b

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
idealna bi bila vmesna opcija, da dan pred potekom prejmeš SMS, če želiš podaljšati in če ja, to potrdiš z SMSom, če pa ne potrdiš se pa izklopi
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ali pa ostane.
V vsakem slučaju bi lahko bil obveščen.
(če lahko N krat tisto o cenah pogovorov pošljejo...)

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ali obratno ja, važno da si obveščen in da si imel možnost spremenit zadevo ali pustit kakor je... veliko manj sitnosti in več zadovoljnih userju...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
ne deluje to tako..operater vseeno mora nekoga "nategniti", da se dobi denar...torej ali se nategne tiste ki ne zelijo imeti, ali tiste ki zelijo imeti.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Zato ker je to študentska ponudba in za mlade .

Torej diskriminacija na starostni osnovi? Ali glede na socialni status? Oboje neustavno.
Maš prav, zapret vse štacune, kjer prodajajo obleke samo za ženske ali samo za otroke. Da ne govorimo o segregacijskih oddelkih večjih centrov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Obleka za otroka ne gre na odraslega. Lahko pa jo vseeno kupi.
Opaziš razliko, profesionalni jezikovrtec?
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
wink-1.gif

Se pravi: SOS paket, Paket za clane policijskega sindikata, cenejsa avtombilska zavarovanja za boljse voznike, cenejse nakupovanje ob cetrtkih za upokojence, etc... to je tudi "protiustavno"?
smile-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Protiustavno in nezakonito ni, je pa v nasprotju z zagotavljanjem večje konkurence na trgu. Mobitel in Simobil ciljnim skupinam, ki gledajo zelo na denar ponudijo poceni pakete, da ne bi odšli k konkurenci. "odrasli" pa imajo dražje, ker ti so se pa itak navadli na Mobitel/Simobil in bojo požrli dražje plačevanje, ker imajo zdaj itak svoje šihte.

Torej to SO poteze, z katerim imajo prednost obstoječi ponudniki z veliko naročnikov. Z drugimi besedami izkiriščanje prevladujočega položaja na trgu.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Protiustavno in nezakonito ni, je pa v nasprotju z zagotavljanjem večje konkurence na trgu. Mobitel in Simobil ciljnim skupinam, ki gledajo zelo na denar ponudijo poceni pakete, da ne bi odšli k konkurenci. "odrasli" pa imajo dražje, ker ti so se pa itak navadli na Mobitel/Simobil in bojo požrli dražje plačevanje, ker imajo zdaj itak svoje šihte.

Torej to SO poteze, z katerim imajo prednost obstoječi ponudniki z veliko naročnikov. Z drugimi besedami izkiriščanje prevladujočega položaja na trgu.

Lahko bi tudi rekli da "starejši" subvencionirajo telefonske klice in prenos podatkov mlajšim. Tehnično je strošek klica enak ne glede na to koliko si star...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
wink-1.gif

Še vedno mi ni jasno, kaj je tu protiustavnega ali neustavnega? Kje v ustavi piše, da je zagotovljena ista cena mobilne telefonije, ne glede na starost?
Itak da prilagajajo ceno plačilni sposobnosti določene ciljne skupine, kaj je tu čudnega in nenavadnega?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Moja najdražja ima BB 9500 model. Kupila je že rabljenega. Zraven ima račun od original nakupa, datiran Marec 2009.

Si ga lahko sedaj brezplačno odklene in kakšen je postopek ?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Pred enim mesecem sem vključil Tujina 30, danes pa sem opazil, da se po preteku enega meseca na izključi sama, ampak sem to moral narediti ročno preko Moj simobil. A je bilo kje kaj govora o tem? Jaz tega nisem nikjer zasledil
confused-1.gif

Saj si prejel SMS, v katerem ti je pisalo, da jo moraš izklopiti in kdaj, v kolikor ne želiš, da se podaljša.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.