Novo pri HoT mobil

javr

Guru
6. dec 2011
1.918
1.142
113
(2024)
na oddaljeni lokaciji imam modem MF920V. Deloval brez problemov s paketom "neskončno GB" za 1 mesec za 17€99.
Mesec je mimo, ni več odziva, ok, prek aplikacije grem na paket "mini GB" za 6€99 za 1 mesec, dam gor še dodatnih 30€ da bo nekaj časa mir.
Se probam povezat: ni odziva. Čakam nekaj ur: ni odziva.
Vprašam tehnično pomoč če oni modem vidijo: "seveda, vse vredu".
Ok, potem ga pa restartajte.
"to pa mi ne moremo, to morate sami, izklopite omrežje, vzemite ven kartico...", tralala.
:mad:
Takšen oddaljen modem meni nič ne koristi. Najdem drugega ponudnika? Bi bilo pri npr. Telemachu isto? Vem da lahko Telemachovci na kabelskem modemu daljinsko nastavljajo kar hočejo. Ali so SIM-modemi kaj posebnega, ali je samo Hofer-Hot nekaj posebnega?

2. jul 2020
5.300
6.834
113
Sim modemi (in telefoni) nimajo statičnih adres. Tudi sedaj ti vse deluje, samo ti se hočeš povezati na star naslov. Neke fore obstajajo, da modem nastaviš kot vpn server, ampak prvo prebrskaj ali tvoj to omogoča oz. najdi bolj točna navodila na spletu.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.325
151
63
Sim modemi (in telefoni) nimajo statičnih adres. Tudi sedaj ti vse deluje, samo ti se hočeš povezati na star naslov. Neke fore obstajajo, da modem nastaviš kot vpn server, ampak prvo prebrskaj ali tvoj to omogoča oz. najdi bolj točna navodila na spletu.
Saj ni rečeno, da je to problem. Modemi od časa do časa tudi zaštekajo in takrat ni druge kot power off/on. Tukaj ti noben operater ne pomaga, če naprave ni na omrežju, je pač ni. Eni si dajo modem na časovno stikalo, ki vsak dan ob določeni nočni uri ugasne in prižge vse skupaj (ali pa enkrat na teden) in potem pač počakaš, če to pomaga.

Aha, sem prehitro prebral, naj bi ga operater videl... Nisem prepričan, ko smo na telekomovi optiki imeli takšen primer, je bilo na koncu vseeno potrebno ugasniti na roke, niso nič mogli na daljavo.

Jernej

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.491
4.256
113

Pa krmiliš en rele ki vklopi ali isklopi napajanje

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.818
3.438
113
Če zadeva ni konfigurirana za TR-069 dostop (https://en.wikipedia.org/wiki/TR-069), niti operater ne more ravno kaj dosti, ker pač enostavno ne more do nje. Uporabi bolj kvalitetne naprave ali časovno stikalo, ki bo zadevo enostavno vrglo vsak dan ob določeni uri (kar je seveda problem pri baterijskem napajanju).

javr

Guru
6. dec 2011
1.918
1.142
113
jaz bi raje na tehnični podpori že s prve naletel na nekoga ki ve kaj dela, ne pa da šele po treh urah iskanja napake na moji strani in 4.klicu na teh.podporo končno naletim na nekoga ki mi pove da bazna postaja že cel dan ne dela

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.427
1.611
113
Ni neke razlike. Mogoče le cat 7+. Tega sem napisal, ker ga imam že par let in mi ne dela problemov. Verjetno so vsi B353 ok.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.427
1.611
113
Ja, 4G+ je poln. Itak je bolj odvisno od zasedenosti bazne centrale ob problematičnih urah kot od kvalitete signala. To lahko vedno popravljaš z zunanjimi antenami kar sam sicer nisem rabil sprobavati.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.325
151
63
Kako, če pa vidijo modem? :D
Saj to je tisto. NE VIDIJO ga. Zato pa človek poskoči v zrak, da nočejo pomagati, ker modem vidijo, resetirati ga pa ne smejo, kar seveda ni res.Ampak na tistem ekranu mu pač piše online in to je to.

Drugače pa tile modemi delajo kar bp tudi po mesece dolgo. Jaz imam primerke, ko včasih ni mobi gigabajtov tudi nekaj dni in ko naložim, v minuti spet dela vse, tako da tudi kakšen dnevni reset ni ravno nuja. Ko se zaštrika se pač zaštrika in se rešuje z resetom same naprave.

Jernej

javr

Guru
6. dec 2011
1.918
1.142
113
kličem še enkrat tja, pravijo da so bazne postaje zdaj ok, da je napaka na moji SIM, naj jo dam v nek telefon in preverim. Ok, prestavim kartico, in - pokaže se neka "leva" številka, torej ne tista ki je natisnjena na modemu.
Zgleda da je do zdaj sovpadalo vse kar je lahko šlo narobe, ali pa bo še kaj zraven preden zadeva zalaufa:
- nedostopnost modema je sovpadala s prenehanjem veljavnosti paketa;
- naložim denar - ne dela - problem baznih postaj;
- bazne postaje zdaj vredu, še vedno ne dela: zgleda da so počitnikarji dali v modem neko svojo SIM.
Grem iskat original SIM, pa da (spet) probam zagnat. what could possibly go wrong.

• Haha
Reactions: delavec44

anjica

Zelenc'
14. mar 2024
10
-3
3
Hot je zakon. Ga uporabljam že par let in enote se višajo, cene pa vedno enake. Meni je to super, imam kar tisti srednji paket in podatkov več kot dovolj. Ne zamenjam za nič Sex shop. Omrežje pa tudi vsepovsod.

• Všeč mi je
Reactions: Jastreb