Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.256
1.398
113
Dalec dalec. Velika vecina jih je ponzi shem pac. In kdo po visji ceni proda, kot kupi, je v plusu. Med najbolj resnimi kriptovalutami so nekateri gaming coini recimo.

• Haha
Reactions: nemenabijat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
Pa delnice imajo v ozadju neko oprijemljivo (fizicno, kapitalsko , umsko...l premozenje običajno.
Pustimo sedaj ob strani dejansko vrednost tega premozenja.
Kaj ima v ozadju kripto?
Vpliv Trumpa na zakonodajo in svetovni red?

• Haha
Reactions: nemenabijat

B81

22. jul 2007
37.743
11.019
113
Pa delnice imajo v ozadju neko oprijemljivo (fizicno, kapitalsko , umsko...l premozenje običajno.
Pustimo sedaj ob strani dejansko vrednost tega premozenja.
Kaj ima v ozadju kripto?
Vpliv Trumpa na zakonodajo in svetovni red?
To misliš tisto ko imaš delnice Appla in si lahko gre v trgovino vzameš iphone? Ne smeš, ne.

Isto nimaš nič razen ghost money, oboje zgrmi ali pa raste.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
Ja, tudi jabuk lahko crv do konca pozre.
Se vedno pa je nekje najbrz neko fizicno premozenje (razvoj, tovarna , trgovine...)
Res da vse to lahko dajo pod hipoteke itd, ampak to je potem ze stvar delničarjev verjetno.
Lahko prodas delnice (dokler ne grejo v stecaj) in gres po jabuk v trgovino. Al pa xiaomija.
Zakaj pa geejo taka podjetja v stečaj je pa drugo vprasanje.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.596
113
41
Lj
Glavni point bitcoina naj bi bil omejenost, samo x milijonov ga je, itd. Ampak kot vidiš lahko nekod mimogrede v enem dnevu naredi nov popularen coin neomejene količine in potem ta argument pade v vodo.

• Všeč mi je
Reactions: B81

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
828
113
Glavni point bitcoina naj bi bil omejenost, samo x milijonov ga je, itd. Ampak kot vidiš lahko nekod mimogrede v enem dnevu naredi nov popularen coin neomejene količine in potem ta argument pade v vodo.

Vpršaanje pa je, ali bo mkdo kupil ta nov coin. In seveda se bodo našli špekulantje in poskusili zaslužit, ampak na dolgi rok bo kovanec postal res mem koin b rez vrednosti.

In še enkrat: bitcoin ima mining, torej input energije in mašin, da ga narediš. POS kovanci in ostali meme coini tega nimajo in zato je vrednost špekulativna. Seveda je tud bitcoin vrednost špekulativna, ampak obstaja v realnems svetu strošek miniranja.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.106
1.883
113
Emona / Carnium
Jaz samo kupujem in sicer po principu...kako je že un rekel za gorivo, da se ni podražilo, ker on vedno za 20€ tanka? No tko nekak...obstaja pa nek fensi naziv za to...evriđ dolar neki...

igi

Guru
13. okt 2007
5.650
1.230
113
Celje
Počakaj na malo večji kolaps. Drugače pa, če si prodal s profitom si dober.
Naredi si raje plan kdaj boš prodal še ostalih 70% in se ga drži.
Kupljeno po 0,4 do 0,6 tako, da z razliko ze sedaj vec kot zadovoljen. Mi pa nekaj 10k eur nic kaj ne spremeni tok zivljenja. Zato tudi plana ni. Zaradi mene lahko ven vzamem tudi cez 10 let…

B81

22. jul 2007
37.743
11.019
113
Glede na podobno gibanje ciklov je vsekakor pametno pobrat, preden zgrmi. Lahko sicer pustis not 50k, pa to pade na 5k, potem se malo tezje slina pozre :D

• Všeč mi je
Reactions: igi

D_K

Guru
24. sep 2007
3.073
850
113
Kupljeno po 0,4 do 0,6 tako, da z razliko ze sedaj vec kot zadovoljen. Mi pa nekaj 10k eur nic kaj ne spremeni tok zivljenja. Zato tudi plana ni. Zaradi mene lahko ven vzamem tudi cez 10 let…
Tudi jaz sem bil istega mnenja... amapak, če bi v prejšnjih ciklih sistematično prodajal in kupoval nazaj, ko smo bli zelo nizko, to zdaj nebi več bilo par 10k.
preHODLAL sem vse kar se je dalo, vmes pa so eni/redki služli, ker so imeli plan.