Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ta radar je samo se eden izmed mnogih, ki drzavi predstavljajo zanesljiv vir dohodkov.
Zakaj že?
Poglej stardec. Ti si lahko tukaj pameten, pa nevem kaj se vse, a vsi vemo kdo se skriva na oni strani zice. Nek zafrustriranec ki nima lajfa, in vrjemi, da ta represija, ki jo drzava zdaj izvaja, se bo dotaknila tudi tebe, ce se te ze ni. Takrat nebos jokal po forumu, ker to tebi ni podobno oz igras drug lik na tem forumu, a sam v sebi bos vedel kako te bo zrlo znotraj. Ko bos placal 1000€ kazni in odvzem vozniske, zato ker bos slucajno na parkingu vozil namesto 10km/h 25 ali celo 30, potem bos videl kaj je to, ko drzava sluzi.
Danes ce hoces se kaj imeti od dneva, se nemores voziti po omejitvah. Kot prvo so vsi pocasnejsi od omejitev, poleg tega je pa tudi promet bolj zgoscen, in ko prides izven naselja, na avtocesto, hitrocesto bilo kaj, hoces profitirati tisto kar si izgubil v naseljih, takrat stisnes cca 15 20 vec kot je omejitev, in smo spet tam, ko drzava lupi folk.
Sam bi se strinjal z kaznimi, ce bi oni ta denar vlagali nazaj v ceste, v izobrazbo ipd, ampak glede na to, da se ta denar potrosi nevemo kje, mi je pa malo muka dati ta denar drzavi, ker vem da sem samo jaz v minusu. To da pa moram letno menjati koncnike, bremze, gume pa se kak sestavni del podvozja, na racun slabih cest pa nobenega nezanima.
Prometne nesrece se bodo nehale dogajati ko bodo eliminirali edini sibki clen v tej enacbi in sicer voznika. Znanstveniki celo napovedujejo zvisanje hitrosti v naseljih za 50% seveda od pogoju da vozi racunalnik, in da je v cesto integrirana pametna aktivna mreza, ki komunicira z vsemi avtomobili v okolici.
Ampak ker smo si ljudje razlicni, in tako kot imam jaz npr hitrejsi reakcijski cas kot npr nek stardec oz stariata, in ceprav imam voznisko bistveno manj let kot doticni osebek, a sem vsak dan na cestah minimalno 250+km imam vec izkusenj kot on, boljse bolj frisno znanje o cpp se pocutim diskriminiranega ker spadam v isti kos kot nek nesposobnes.
Ali ti ki si ze tako pameten ves cemu sluzi pospesevalni pas? Neves tako kot ne 75% voznikov, in veleslovenski sport je ta, da se ljudje prikljucujejo na avtocesto na zacetku pospresevalnega pasu, z hitrostjo cirka 50 do 65km/h, to predstavlja bistveno vecjo nevarnost kot, jaz ki se prisebno vozim 160 ali celo vec. Ampak taki smo na udaru teh sistemov, tega oderuskega sistema. To prometnih nesrec nebo zmanjsalo!!!