Novi Peugeot 508

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ja ampak obcutek v voznji pežoja v teh letih je vreden vec kot 2 jurja razlike danes pri rabljenem...

NI dva jurja ampak raje ene 5-6 (za ta denar sem si recimo jaz pred leti kupil nov cestni motor). Vsaj pri teh začetnih cenah pežojev. V par letih ga bodo pa itak v salonu metali za tabo. :evil:

Ok, če gremo nazaj na resno debato. Avto mi je dober, hud. Kakšen Arteon se lahko z njim primerja samo v R-line izvedbi za 50+ jurjev.

Ampak še vedno je "samo Peugeot". Ne vem, ampak a nisi ti avti v zadnjih 10+letih med najcenejšimi in tudi najmanj cenjenimi? Vsaj razni 208 in 308.

Glede velikih modelov sem pa morda še malo pod vplivom enega vikenda z 407 Coupe V6. Na papirju vse štima, v praksi pa avto anemičen, menjalnik (avtomatik) zanič, lega na cesti slaba, čuden infotainment itd... Pa je bil takrat ta avto kup denarja.

Slišim sicer da se je že prejšnji 508 peljal precej bolje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma na konc dneva so itak prfuknjeni ratali s temi cenami novih avtov. Sem mel zda dva dni novo x1 (1000km). Avto skoraj čisto oskubljen razen ledic, automatika in delnega usnja. Cena sitnica - 40k eur:obesise:

Sploh si ne predstavljam scenarija za nakup takega avta.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Avto za duso, mehanika in nemir v denarnici je lahko le Alfa. Da se to podtika Peugeotu je bogoskrunstvo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Vsekakor dosti bolje 508 kot "A".

Pa priznam, mene tudi vleče, pa recimo kakšna Mazda 6, Renault Talisman...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Obratno: nakup škode je racionalna odločitev. Karkoli drugega pa emocionalna.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Noben mu ne solimo pameti, ampak izmenjujemo mnenja..V rangu 30 do 35 kilo NOVO osebno se mi zdi da ne dobim nic pametnega kar bi mi dopolnilo skrhano dušo :evil:..

smo pa ze v drugi temi predebatirali da za 20k€ dobiš od svete trojice 3leta staro kar češ fuli loaded(DE). In ja zavist obstaja, bolečine nekaterih so. To so dejstva. Že tu na alterju. Kjer se zviška gleda na osebke, ki kupijo rabljeno v vrednosti 20 do 25kilo, kar je novo stalo 80k. Češ glej ga cigana, ker nima za 30k€ za novga renoja. Beri.

To je to.

Sem napisal da zgleda luštno tale pižo... ampak not my style. Skoraj upam trdit da se s 3 leta starim premium lepše pelješ od tega pižoja, za tretjino manj denarja. Če je dobro ohranjen.

• Všeč mi je
Reactions: sad

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
kot primerjava je ta najcenejši A5 na avto netu (avto je hud, priznam):

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14094809&display=Audi A5 Sportback 2.0 TDI Sport S tronic

Mogoče se bo slišalo butasto, ampak meni je bil v piđoju za volanom boljši občutek, res pa da A5 nisem peljal.
Sam sebe niti ne vidim v Audiju :) Pomoje si ga tudi nikoli nebom lastil, sem bolj za avte za rajo ;), ki so malo drugačni.
Isto se mi je zgodilo, ko sem kupoval prejšnji avto. izbiral sem med A3 Sportback in Hondo Civic. Civic me je prepričal in mi ni niti malo žal.
Upam, da bo zdaj isto ;)

btw. jaz dvomim, da se z "premium" za 22k€ pelješ boljše (premium dve leti starega za 22k€ ni). Če pa se že pa vprašanje kako dolgo še. tak avto ima prevoženih 150k km. Opreme pa približno ne tolko kot ta nov 508.

primer: letnik 2014 (navigacija kot v hondi civic iz leta 2006, ni lane assist, ni aktivnega tempomata, ni led luči....)
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13922506&display=Audi A5 Sportback 2.0 TDI Business Multi...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
:) sem ti napisal, avto ki je stal nov 80k€, ful oprema še kaj več kot tale tvoj pižo (vsa oprema + zračno vzmetenje, memory masažni sedeži, 4x4...) stoji na hofu. 140k prevoženih, avto dejansko kot nov. v slo pripeljan 23k€. 3,5 let star. In takih je gor na tone.
Pri nas ne gledat, pri nas je trg rabljenih rahlo čuden nekaj je poceni, nekaj je drago. Pač takšna solata. Avtoneta ne gledamo več. V DE je izbira bogata za normalen skoraj denar. To je bila debata že v eni drugi temi.

Da pa to ni osamljen primer, se je tako v roku meseca pripeljalo še 3 podobne avtomobile (še malo dražje).

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...E_CRUISE_CONTROL&transmissions=AUTOMATIC_GEAR

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...E_CRUISE_CONTROL&transmissions=AUTOMATIC_GEAR

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
sicer pa,ne zaidimo. Prilimaj kakšno slikco ko ga dobiš itd, Pa kolk bo tole kaj spilo me zanima?tnx.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Samo na alterju, da je avto, ki je izgubil 70 % cene in ima prevoženih 140 k kot nov .Tudi če izgleda kot nov, ima 140 k za seboj. Garancije verjetno tudi nima 3-5 let, tako kot večina novih avtov. V Nemčiji je tak avto dober samo še za odpis = za na Balkan... in ker se pri nas taki avti smatrajo za nove, je to odlična kombinacija.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Ti lahko tako to oceniš, realnost je pa vseeno malo drugačna, drugače pa dojemanje da je avto pri 200.000 za odpad potem je tako kot si ti napisal. Drugi pa se ugodno vozijo. Kdo je na boljšem? lahko oceniš.

Tudi v DE so takšni avtomobili polno opremljeni v novo nabavni vrednosti 80k€ in več službene fafe- voženi po AC in je to to., delovna raja si ga tudi ne more kar tako kupit, kljub standardu. Tako da...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Delovna raja tam raje kupi nekaj kar je poceni za vozit, balkanci pa kupujemo statusni simbol in potem iščemo poceni fušarja, ki avto poceni rihta, dokler pač gre.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Ugodna vožnja? Daj prosim te lepo no, zdaj pa že fantaziraš.
Slučajno vem od kolega in bivšega sodelavca kakšni so stroški vzdrževanja za ta vozila. En je kupil novega, drugi uvoz iz nemčije. Prvi v štartu ni kaj dosti plačeval, ampak z starostjo pa se začne. Pa čeprav na zunaj izgleda po 4 letih in 200k km kot nov, pod plehom ni. In ko sta mi razlagala številke, mene je skoraj kap.
Ja vem ja, na alterju se to servisira za ceno cliota. V RL pa je to malo drugače.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tudi če pri 140.000 še ni za odpad, je dejstvo, da če boš recimo z takim rabljenim avtomobilom prevozil "x" km, boš z novim vsaj "x+140.000", s tem da bodo to "tvoji" km, kjer točno več kako si delal z avtom.

Oziroma če pogledamo drugače, pri novem imaš nekje 6-8 let relativnega miru, preden pride avto do faze, da so potrebna malo večja popravila ali vzdrževanje, pri avto z 140.000 pa recimo pol manj (ene 3-4 leta). Če se z avtom ne voziš potem seveda dlje, a potem se tudi nakup takih avtov ne splača, razen "za sosede".

Pa še to: koliko je kasko za 80.000 vreden avto? Pa kakšne 20 colske gume, menjava kakšnega zračnega vzmetenja itd...?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Bom pripopal, tud mene poraba zanima ;)

Drugače pa ali je avto za odpis pri 150k km je relativno.
Osebno je meni 150k km preveč za avto ki stane 20k, oz mi je riziko prevelik, ker ne poznam zodovine avta. Če se je avto vzdrževal in vozil večinoma po avtocesti pri 150k km še zdaleč ni za odpis. Moj jih ima trenutno 322k, 90% avtoceste, (prva kuplunga, prva ketna.... avto še vedno lepo prede, le olje je začel pit, pol litra na 5.000km). Je pa res, nima turbine in ima ketno, vzdrževanje izrednih stroškov me je stalo natanko 0€, oz potrošni materjal (ploščice diski, olje, filtri. in dva manjša karambola :))

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Potem se pa čudite da nekdo izjavi da je narod nevoščljiv če kdo na dvorišče postavi nemca? S takšnimi in podobnimi izjavami na tej strani res ni čudno in je to edino logično :zavijazocmi:

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Potem se pa čudite da nekdo izjavi da je narod nevoščljiv če kdo na dvorišče postavi nemca? S takšnimi in podobnimi izjavami na tej strani res ni čudno in je to edino logično :zavijazocmi:
točno to, lepo se vidi na par zadnjih odgovorov..Bolečina do neba..

aja full kasko za 80k€--okoli 1000€ ...vem vem, spet bo bolečina.

Službeni lizing od resnih firm se vozi samo na pooblaščene servise za vsako malo pi*do. In se samo menjava. za naš konkretni primer je en nemški večji technology center imel dotični avto, v treh letih je bil 5x na rednem servisu in 1x izrednem. In to je to. Zdaj sem ga še sam peljal na redni servis in vozimo dalje. Nobene drame. 2tone 4x4 automat pije med 6,5 do 7. Gume so 17, letne bom dal na 18.. in to je to..nobene drame pri nas, razen pri "sosedih" in nekaterih na alterju če se nekdo to gre.

Brat pa si je zdaj tak moral el. skiro kupit, se z "novim" kupejem ne more več normalno v sluzbo vozit, ker mu avto mečejo naprej kdo ima pač 5 minut cajta. Sej čas bo zacelil rane, a vseeno. Mar bi si kaškaja kupil za podoben denar.

• Všeč mi je