Novi Peugeot 508

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
ja, danes...ko bo to prodajal, bo tale futurizem passe...in bo izguba boleča.

Zanimiv stroj..ampak tako kot sem napisal. zame zelo zelo kratkoročen vau efekt.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
in še en primerjalni test:
Vse te avte sem gledal...
Mazda je super avto, ampak ker je že X krat faceliftana in ker ni 5 vratna, pri meni odpade.
Insignia pa je za moje pojme preveč dolgočasna. (in plastična)

Dodatno sem še gledal Arteona (skoraj ista cena kot p508): avto je od zunaj res lep, ampak noter pa ... ni po mojem okusu.
Niti malo nisem pristaš evropejcev, sploh pa francoskih avtov, ampak v tem sem se res počutil super oz. kot doma. :)

pa še malo off: Ko bo Bitcoin spet malo višje, ga menjam za 508 PEHV. :)

Dobra izbira, tudi jaz sem kolebal med njima (znotraj 508 prevesoljski, majhen volan, počasen infotainment, arteon malo preveč klasičen), pa vseeno za podoben denar (35k, rline, 190km dizel, 19") vzel rajši arteona. Ko bo btc višje pa ne vem, verjetno ne bom menjal, bom raje dal denar kam drugam

• Všeč mi je
Reactions: D_K

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43

Zanimiv stroj..ampak tako kot sem napisal. zame zelo zelo kratkoročen vau efekt.

Alter in ta fakin logika. Ne vem a jst zivim v paralelnem svetu, ampak od ljudi ki jih poznam in so kupli / kupujejo nov avto noben ne gleda na to za kolk ga bo cez 5 let prodal, ampak kupuje tisto kar jim je vsec za denar ki ga majo na voljo.

• Všeč mi je
Reactions: Nitroo in BigPoppa

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113

Isto sem poslušal za Hondo Civic (kupil leta 2007), "dash" mi je še danes vrhunski.
V 508 se mogoče počutim dobro ravo zaradi tega, ker so števci višje, tako kot pri mojem civicu.
Avto jaz zvozim do vrednosti 0, :) tako, da me izguba vrednosti ne boli. V prvi vrsti gledam na to kako se v avtu počutim. Znamka me ne zanima, čeprav bi mogoče iz navade raje na tem avtu videl japonsko značko :)

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Dobra izbira, tudi jaz sem kolebal med njima (znotraj 508 prevesoljski, majhen volan, počasen infotainment, arteon malo preveč klasičen), pa vseeno za podoben denar (35k, rline, 190km dizel, 19") vzel rajši arteona. Ko bo btc višje pa ne vem, verjetno ne bom menjal, bom raje dal denar kam drugam
Pri arteonu je definitivno velik plus prostornost. (in zunaj lep za pop*izdit) Ko sem se vsedel odzadaj, je prostora kot v S klasi. Prepričan sem, da v kratkem pride "update", kjer bojo odstranli analogno uro ;) oz ga bojo posodobli na facelift passata.

• Všeč mi je
Reactions: amacar

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
ah daj no, pri Arteonu zadaj z svojimi 189 cm ne morem sedet. noge imajo sicer dovolj placa, glavo moram pa postrani držat. V S se lahko pa z dvignjeno glavo vozim okoli :p

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Alter in ta fakin logika. Ne vem a jst zivim v paralelnem svetu, ampak od ljudi ki jih poznam in so kupli / kupujejo nov avto noben ne gleda na to za kolk ga bo cez 5 let prodal, ampak kupuje tisto kar jim je vsec za denar ki ga majo na voljo.

seveda, ko vozijo eno leto pa se začne boleča izkušnja. Ko si v hajpu in potreben je vsaka baba dobra :D
Sej boli rajo krščen duš, kredit, pa bomo že nekak..ko pa ne gre pa grize pesek, poznamo. Jaz si vseeno naredim scenarij za naprej. Kaj za koliko in prbiložno kaj po nekaj letih itd. Ne samo za avto. Rad imam vsaj neke stari predvidljive kolikor se pač da.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Po mojem nekoga, ki kupi novega pugija za 35 jurjev, ne boli tako zelo kot nekoga, ki kupi rabljen avto višjega cenovnega razreda za pol manj. Tukaj ponavadi ni nezabeljenega zelja čez celo leto, lizing pa kvečjemu, ker se splača.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in RagnarZ

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
boli ali ne boli, skoz okno se meče. Sicer pa sej to mora biti da se na tak način kupujejo novi, sploh da se potem 3 leta stari lahko kupijo za pol cene. Meni je okej. In zadevo načelno pozdravljam.
Drugače pa fafo ponavadi vzamejo tisti ki nimajo. Ne ker bi bila bolj ugodna.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
fafa se jemlje, ker gre v stroške

ne govorimo o daciah pa dobro znucanih audijih

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
mogoče imajo pa otroke v vrtcu, da jim ne gre v premoženje

v tem cenovnem rangu in pri taki rahlo neracionalni odločitvi, kot je nakup pugija, je malokdo revež, sprijazni se

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
ne.

poznam par primerkov ki ne zmorejo. fafo zmoreje. pol plače. jebat ga...bodo pač avto vzeli..še po 5 letih bo preostanek vrednosti 15 kilo. torej. Fafa pač gre, sej avto ni tvoj.

Jaz sem drugače sprijaznen, vem kako zadeve laufajo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
No, to, da je ponavadi ekstra skonto, če vzameš na lizing, je še dodaten razlog zakaj ne na keš

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Jaz priznam, da tolko kesha trenutno nimam ,ker sem odplačal raje hipoteko in lani kupil drug avto ne kesh. Tak, da mi je ta fafing (50%) edini puf, če se kaj zalomi naj odpelajo avto.
Nekaj gotovine pa imam raje še vedno na strani za nujne primere. In meni fafing ne pomeni 30% mesečnega dohodka ampak zanemarljivo vrednost.

Edit: če se bi šel pederajsat po vasi, bi komot nabavo novega A5. To bi zamene blo metanje denarja skozi okno, ker bi potem bi mogo drugje malo stisnit.

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Ja ampak bi:
- mel stari model :p
- takoj padem v kategorijo: "kaj te maš to nekega starega zgonjenega audija"
- stari avto na lizing... itd :D

• Všeč mi je