Mene pa še vedno fascinirajo ta vaša ekstra ugodna zavoranja. Nekje zgoraj je bilo rečeno, da pride zavarovanje (obvezno + kasko z vsemi kombinacijami) za manj kot dve leti star A6 okoli 850 eur.
Malo sem preračunavati in triglav za tak avto sploh ne gre narediti informativnega izračuna, zato sem ga naredil za nek bolj "ubogi" A5, kot je recimo tale:
https://www.avto.net/Ads/details.as...A5%20Sportback%202.0%20TDI-S%20LINE-ODLI%C8NO...
Predpostavke so: Audi A5 Business 2.0tdi, letnik 2016, PR1 (maksimalni bonus), paketni popust na kasko in maksimalni popust (25%) na Triglav Paket, s tem da je tak avto nov okoli 45 jurjev in ne 55 kot je bilo rečeno.
Poglej priponko 26140
Ker sem hotel izračun prav za tak avto, sem šel gledat okoli in ga lahko recimo na G24 naredil za letnik 2017 A6 3.0TDI z Multitronic menjalnikom. Rezultat:
Poglej priponko 26141
Zdaj, to je svet, v katerem živim jaz in glede na poznavanje situacije pri večini kolegov in znancev, tudi oni, dopuščam pa, da obstajate tudi nekateri "posvečeni", ki dobivate te ekstra nizke cene.
Carji, ni kaj.
Aja, še pojasnilo glede kombinacij: težko bi kot "polni kasko" opisali nekaj, kar ne vsebuje vsaj: osnovni kasko, kraja, parkirišče, divjad, luči, stekla in toča.