Novi Peugeot 508

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Brat pa si je zdaj tak moral el. skiro kupit, se z "novim" kupejem ne more več normalno v sluzbo vozit, ker mu avto mečejo naprej kdo ima pač 5 minut cajta. Sej čas bo zacelil rane, a vseeno. Mar bi si kaškaja kupil za podoben denar.

A zaradi onega rdečega? :aplauz:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Zakaj ti ne dajo povišice? No sem ti poprej že odgovoril. Zdaj pa še to dopovej Jellotu, in ostalim pametnim petelinom.

Dejansko se moraš reveža naredit...najbolje da bi hodil na šiht z BX. ;)

Zato jaz vozim toyoto - med drugim. Se zelo izgubi v povprečju. Če si kupim pa merđota za 10k eur bo pa cel halo.. brezveze.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Za 25k € dobiš kaj več kot Polo, na neki stopnji si človek reče da je avto pač "dovolj dober", boljši in dražji v mojih očeh ni bistveno boljši, gre za majhne detajle sem in tja, sicer je pa na koncu "samo" avto.

Pa s tem cenami novih tudi znate močno pretiravat, redko kdo plača ceno po ceniku.

Ma sem jaz tud tako mislil...:)

Pol pa čez nekaj cajta vidiš, da je premium res premium.

Saj tud pri Kii Ceed in una velika krava, ki je ne prodajajo v evropi (velikosti S klase) nimata ama nič skupnega...

Ker realno gledano je avto v vsakem primeru samo luksuz in strošek. Vsak lahko v štartu oceni koliko je pripravljen plačat za ta luksuz. Realno gledano se najbolj “splača” kupit porithanega 10 let starega golfa sdi za par 1000 eur, ki ga zna šraufat vsak, malo pije, malo kaj se lahko uniči. Pa bo iz a-b. Nasledni bo kupil novega golfa, tretji pa novo 911...

Itak pa nebomo nikol skup prišli.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Gleda na to, da je pred nami obdobje, ko gre vse k avtonomnosti, bo meni važno, da pridem od točke A do točke B v enem kosu, pri tem da lahko med vožnjo delam kaj bolj pametnega kot vozim avto. Zato značka oz. premium/ne premium nebo niti tolko pomembna.
Zato mi je važno, da imam v avtu LKA in aktivni tempomat... trenutno je že to dovolj da z OpenPilotom dosežeš tesla-like avtonomnost.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
Bo pomembna,vedno bo. Ker bodo sistemi v premium rangu vedno bolje, bolj udobno itd delovali. Primerjaj asistence meganu z asistencami v nekem audiju. Naj bi dovale isto, pa je to res?
Recimo gledam v sluzbenem passatu navigacijo. 2 leti staro. je okej ampak zgleda vseeno grafično kot 10 let star garmin, tako nekak čudno. Primerjaš z mercedesovo,ki deluje sicer špartansko (4 leta stara ne ta nova)..pa je dosti bolj pregledna, odzivna, logična. Razlike so in bodo pa da salto narediš. Koliko je komu vredno bo pa sam ocenil v skladu z glavo in denarnico.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Ok res je, verjetno bo nakup (oz. verjento bo dnevna izposoja, mesečna naročnina...) MB avtonomnega avta še vedno dražja kot Peugeota. No jaz bom izbral vedno tistega, ki bo bolj varen :)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Mene pa še vedno fascinirajo ta vaša ekstra ugodna zavoranja. Nekje zgoraj je bilo rečeno, da pride zavarovanje (obvezno + kasko z vsemi kombinacijami) za manj kot dve leti star A6 okoli 850 eur.

Malo sem preračunavati in triglav za tak avto sploh ne gre narediti informativnega izračuna, zato sem ga naredil za nek bolj "ubogi" A5, kot je recimo tale:

https://www.avto.net/Ads/details.as...A5%20Sportback%202.0%20TDI-S%20LINE-ODLI%C8NO...

Predpostavke so: Audi A5 Business 2.0tdi, letnik 2016, PR1 (maksimalni bonus), paketni popust na kasko in maksimalni popust (25%) na Triglav Paket, s tem da je tak avto nov okoli 45 jurjev in ne 55 kot je bilo rečeno.

1554382694492.png

Ker sem hotel izračun prav za tak avto, sem šel gledat okoli in ga lahko recimo na G24 naredil za letnik 2017 A6 3.0TDI z Multitronic menjalnikom. Rezultat:

1554382937143.png

Zdaj, to je svet, v katerem živim jaz in glede na poznavanje situacije pri večini kolegov in znancev, tudi oni, dopuščam pa, da obstajate tudi nekateri "posvečeni", ki dobivate te ekstra nizke cene.

Carji, ni kaj.

Aja, še pojasnilo glede kombinacij: težko bi kot "polni kasko" opisali nekaj, kar ne vsebuje vsaj: osnovni kasko, kraja, parkirišče, divjad, luči, stekla in toča.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Po forumskih bajkah gre takole: uvoziš starega švaba, pije 5l, strošek servisov je kot pri cliotu, zavarovanje kot za golfa, crkne nikoli nič, če pa že pa dobiš novi del za 30€. Kako pa je v realnosti pa vsi vemo. Ampak za zabavo je vseeno fino to prebirat :)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
IbizaDriver, trenutno plačujem za 3 leta star A6, zavarovan na 60k €, z AO, AO+, 1% odbitno franšizo, tatvina, stekla divnjad, ogledala, svetlobna telesa odkupi prvih škod, 850€. Če si iz MB ali okolice ali na relaciji MB-LJ ti rade volje pokažem polico, boš potegnil kavico in je to to. Sicer pa ne mislim ničesar tukaj gori lepiti ali karkoli komurkoli dokazovati ker mi to res ni potrebno. Aja pa to zavarovanje ni najugodejše, tukaj sem zato ker sem z njimi zadovoljen, so mi enkrat šli zelo fer na roko in sem zato tukaj. Aja pa nisem posvečen. Sem pa pred leti videl eno polico od Triglava za en A8, nenormalna zavarovalna vsota, vse kombinacije brez odbitnih franšiz, ni da ni, premija med 700-800€. Bolano ampak resnično.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
To pomeni, da mene lupijo kot banano. Poročam, kolko mi bojo naračunali "posebno" akcijo :)
Svojo polico (55% bonus) bom imel še na starem avtu, ker imam baje pri novem "akcijo" za prvo leto:)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Brezveze se spuščati v to kdo koga lupi. Vidim da si iz Dupleka, oglasi se pa poglej in sam oceni kdo koga lupi.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
.
Pri mazdi (za novo 3jko) pa so me hladno "odslovili" z "mazda ne daje popustov". Kaj jim je res tak težko dat par 100€ popusta, tega ne razumem
Vidiš, za vsakega se nekaj najde. Si pač zato Pegueota kupil, kjer si dobil popust in si ves vesel.
Jaz zmeraj popizdim, ko mi žena začne, sem dobila toliko popusta. BMK za popust, povej mi KONČNO ceno. No, saj sedaj se je že skoraj naučila :).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mene pa še vedno fascinirajo ta vaša ekstra ugodna zavoranja. Nekje zgoraj je bilo rečeno, da pride zavarovanje (obvezno + kasko z vsemi kombinacijami) za manj kot dve leti star A6 okoli 850 eur.

Malo sem preračunavati in triglav za tak avto sploh ne gre narediti informativnega izračuna, zato sem ga naredil za nek bolj "ubogi" A5, kot je recimo tale:

https://www.avto.net/Ads/details.as...A5%20Sportback%202.0%20TDI-S%20LINE-ODLI%C8NO...

Predpostavke so: Audi A5 Business 2.0tdi, letnik 2016, PR1 (maksimalni bonus), paketni popust na kasko in maksimalni popust (25%) na Triglav Paket, s tem da je tak avto nov okoli 45 jurjev in ne 55 kot je bilo rečeno.

Poglej priponko 26140

Ker sem hotel izračun prav za tak avto, sem šel gledat okoli in ga lahko recimo na G24 naredil za letnik 2017 A6 3.0TDI z Multitronic menjalnikom. Rezultat:

Poglej priponko 26141

Zdaj, to je svet, v katerem živim jaz in glede na poznavanje situacije pri večini kolegov in znancev, tudi oni, dopuščam pa, da obstajate tudi nekateri "posvečeni", ki dobivate te ekstra nizke cene.

Carji, ni kaj.

Aja, še pojasnilo glede kombinacij: težko bi kot "polni kasko" opisali nekaj, kar ne vsebuje vsaj: osnovni kasko, kraja, parkirišče, divjad, luči, stekla in toča.

To kar si ti pripel je oderuštvo žal. Zame bi brez odbitne polni kasko bil nekje 2000€. Na ceno 120k.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Vidiš, za vsakega se nekaj najde. Si pač zato Pegueota kupil, kjer si dobil popust in si ves vesel.
Jaz zmeraj popizdim, ko mi žena začne, sem dobila toliko popusta. BMK za popust, povej mi KONČNO ceno. No, saj sedaj se je že skoraj naučila :).

Ni res, avto sem kupil ker mi je ustrezal, tudi če popusta nebi bilo. Mazde nisem, ker mi je pramala, 6tka pa ni 5 vratna (karavana nočem).
Glede popustov pa tak; ne mi rečt, da ti ne vprašaš, če je to zadnja cena (pri novem, rabljem avtu ali nepremičnini). In z vidika prodajalca je nromalno da ima nekaj manevra za ceno, če nima je za moje pojme slab prodajalec.

trobla

Pripravnik
28. dec 2014
206
17
18
[QUOTE="AvtoFun, post: 2787903, member: 2195" Sem pa pred leti videl eno polico od Triglava za en A8, nenormalna zavarovalna vsota, vse kombinacije brez odbitnih franšiz, ni da ni, premija med 700-800€. Bolano ampak resnično.[/QUOTE]

Kako pa je potem ko je treba izplačat? Krije tisti, ki je prodal to polico, iz svojega žepa?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Ni res, avto sem kupil ker mi je ustrezal, tudi če popusta nebi bilo. Mazde nisem, ker mi je pramala, 6tka pa ni 5 vratna (karavana nočem).
Glede popustov pa tak; ne mi rečt, da ti ne vprašaš, če je to zadnja cena (pri novem, rabljem avtu ali nepremičnini). In z vidika prodajalca je nromalno da ima nekaj manevra za ceno, če nima je za moje pojme slab prodajalec.
Vprašaš vedno lahko, da pa potem surlo obesiš, ker so te odslovili, je pa bolno.
Da ne komentiram zadnjega: potem je Spar, Hofer, itd. so vsi zanič trgovci.
Sam najraje plačam takoj fer ceno, kot da se driblam za popust.
In pri avtih potem še vsako leto kasko plačuješ na “popust”.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Sem videl tudi že take police, recimo ko je imel nekdo na firmo zavarovanih par tovornjakov in strojev in je potem za svoj avto dobil "posebno" ceno, ali recimo avto diler, ki je vse stranke usmerjal točno določenem agentu, ali pa prevzemnik v servisu, ki je imel z cenilcem "poseben" dogovor itd... Lahko je pa recimo tvoj kolega agent ali kaj podobnega.

Taki sicer potem pravijo da se pač "ne znaš zmenit"., samo je tako, do ene meje to gre, za karkoli več morajo biti pa "dodatne okoliščine".