novi Peugeot 5008 (2017)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.478
113
Prej smo se pogovarjali o razliki 3 jurje med 2.0 HDI in 1.2 mlinčkom, med Picassojem in 5008 je razlike skor 10, kar pa že ni več zanemarjivo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
to so pa zdaj hruške pa jabuka. če je po tvoje 10k€, pa naj bo, definitivno pa jo je toliko med berlingom in 5008. razlika je samo ena. meni je nekaj bolj všeč ali uporabneje (subjektivna ocena) in sem za to pripravljena dati 10k€. nekomu drugemu je bolj všeč ali uporabneje, ne dam niti centa, kamoli 3k€. če bencinar špila in mi ni mar za dizla, zakaj potem 3k€ dajati + vse ostalo kar je dražje, da ga lahko na cesto dam?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.478
113
Ti se sam pelji s čimveč avti in pač kupi tisto, kar ti ustreza. Moja bojazen pač je, da tist bencinar ne bo dolgoročno špilal v tako velikem avtu, ker je prenavit in pri meni takoj odpade, kako se boš ti odločila je pač tvoja stvar. Kok se pa motim, bo pa čas pokazal. Še najbolj realen od zagovornikov tega mlinčka je bil tomazpog, pa še ta ga ni kupil v 5008 ampak v 3008.

Če pa potegnem črto nad vsem, je pa konec koncev še najpomembneje kdo ti servisira avto in ponavad je ravno od tega odvisno, kok je nek avto zanesljiv. Pa dobro kupi, naflodrali smo ti čisto preveč balansa.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.651
6.515
113
tečen si že ko drek

zapri se v duplino zaradi tvojih bojazni, drugim pa nehaj najedat

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
prav tako so se dizli greli na delovno temperaturo dolge kiometre. Danes seveda temu ni tako.

še vedno se grejejo dolge kilometre. Samo majo dodatne grelce da je tebi v kabini prej toplo
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jabe, takole:

1. Zmigaj to rit od računalnika in se naroči na testno vožnjo.

2. A nisi opazila, da so tukaj na tem forumu za vseh 20 modelov avtomobilov katere si že resno ali na pol resno kupovala zadnjih 20 mesecev mnenja popolnoma diametralno si nasprotujoča?

3. Vsak hvali svoja prepričanja, tudi jaz bi iz prve rekel da za tak voz nikakor kupovat tega turbo mlinčka, fuj. Ni pa fer da sem to napisal ker ne poznam teh motorjev in ker sem pač zaspleljen z 2500ccm+ V6 motorji.

4. Crkne ti lahko čez X let vsak, tako turbo mlinček kot preizkušen HDI, nihče ti tukaj ne bo nič jamčil.

5. Če se ne bojiš da bodo kratke relacije tvojemu 5008 (dizlu) pretirano škodile vzemi vsekakor 2.0 HDI kot se spodobi za tak voz, konec koncev kupuješ najvišjo klaso od Peugeota. Ne ga srat no. Prosim!

6. Če se bojiš dizla ker so te pač prestrašili in nekaj bo sigurno tudi na tem (da tvoj režim ni idealen za dizla) pač vzameš mlinček, če pa so te prestrašili s temi turbo mlinčki pa opusti idejo o nakupu 5008. Kolikor sem razbral si v porodniški? Torej si doma? Prižgi zjutraj POP TV glej cel dan, in boš zopet našla svojega favorita.

7. Ko opraviš zadnji del 6. točke zopet na alterju odpreš temo in se malo pomenimo o znamki in motorjih?
evil.gif

lecko

Pripravnik
11. okt 2016
78
9
8
neki sem prebral da uporabnica Jabe ne bi mela avtomatskega menjalnika...poznam eno tako voznico ki je robantila, ko so ji v avtohiši dali avto z avtomatiko. Sedajo ko ga ima 3 mesece svojega pa pravi..nikol več brez avtomatike.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.733
15.775
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
prav tako so se dizli greli na delovno temperaturo dolge kiometre. Danes seveda temu ni tako.

še vedno se grejejo dolge kilometre. Samo majo dodatne grelce da je tebi v kabini prej toplo
wink-1.gif

Se lahko potegne kakšno povprečje ven ala 10km traja, da se motorno olje segreje na delovno temperaturo pri višjih temperaturah zraka (ala 15+) in cca. 20km pri nižjih (-10 do 0 stopinj C)?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik lecko pravi:
neki sem prebral da uporabnica Jabe ne bi mela avtomatskega menjalnika...poznam eno tako voznico ki je robantila, ko so ji v avtohiši dali avto z avtomatiko. Sedajo ko ga ima 3 mesece svojega pa pravi..nikol več brez avtomatike.

sej to je pri večini enako, ko voziš avtomatika si ne želiš več nazaj na kvačkalico
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik lecko pravi:

sej to je pri večini enako, ko voziš avtomatika si ne želiš več nazaj na kvačkalico
grin1.gif

Dokler ne rukne prvič
hysterical-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.478
113
1,9 multijet je pri -10 rabil cca 10 km avtoceste. 2.0 Hdi z webastom je ogret na delovno temperaturo (po cagarju na armaturi) preden zapeljem na AC. Kakšnih natančnejših meritev nimam.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.733
15.775
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
1,9 multijet je pri -10 rabil cca 10 km avtoceste. 2.0 Hdi z webastom je ogret na delovno temperaturo (po cagarju na armaturi) preden zapeljem na AC. Kakšnih natančnejših meritev nimam.

Tale cagar je verjetno za vodo, saj ima števec za temeraturo motornega olja bolj malo avtov. In voda se segreje na delavno temperaturo, ko je olje še daleč od tega, sploh pa pri -10
smile-1.gif

Jaz sem se pri prejšnjem avtu bolj osredotočal na zvok delovanja motorja, ki je bil pri segretem olju povsem drugačen kot pri hladnem. Ampak med vožnjo to bolj težko preverjaš
grin1.gif

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
129
35
28
kar se tiče mene: se poslavljam od debate, povedal sem vse, kar se je povedati dalo, svetoval, kolikor najbolje znam, zdaj pa prepuščam besedo Jabe in ostalim soforumašem.. Pa le predstavi avto, KO se odločiš..

LP

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik lecko pravi:

grin1.gif

Dokler ne rukne prvič
hysterical-1.gif

Glej, če ne menjaš olja v menjalniku (ker se pri nas menjava olja v menjalniku še vedno smatra za nepotrebno), pol je res večja verjetnost. Sicer sem pa že 10 let na avtomatiki, pa se strinjam s komentarji uporabnikov nad tvojim stavkom ... ko enkrat ugotoviš, kaj pomeni avtomatika, jebeš ročnega.
Razen, če nisi kak resen dinamik. Ampak z Golfom 5 s 105 KM to ravno ne moreš biti, niti s Passatom s 150 KM ... ciljam predvsem na športna vozila.
Za pretežno umirjenega voznika je pa avtomatika zakon! Če pa že hočeš malo več dinamike, pa prestaviš na ročni način ...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Napačno si razumel, ne trdim jaz da je kaj narobe z avtomatikom, avtomatik je zakon, govorim samo da je za večino ljudi zakon dokler ne rukne kajti ne kupujejo vsi novih avtomobilov in jih potem pri 150k km prodajo. Večina jih komaj takrat nabavi rabljen avtomobil ki pa se je še največkrat vozil v rikverc , kako pa je z rabljenimi potencialno karamboliranimi avtomatiki pa je znano. Kaj ti pomaga če redno menjuješ olje, sito in ostalo če ga predhodnik ni? In ja, avtomatiki (še vedno, ali morda celo vedno bolj) rukajo, ti povem iz prve roke, sodelujem z nekom ki se ukvarja zgolj s popravilom slednjih. Je kar veselica, gužva da ne ve kje se ga drži glava. Je pa fajn ja, isto kot V8 motor, zračno vzmetenje in ostali luxuz dokler dela
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Potem pa je luksuz za mehanike, ki jih isces z lupo pri belem dnevu, delajo pa po zlatarskih tarifah. Pooblasceni pa menjajo kpl menjalnik, cena pa najbrz blizje 5 mestni cifri kot trimestni.
Tako je takoj ko je avto iz garancije ekononska totalka.
Se glede servisiranja avtomatikov. A ni enkrat nekdo na alterju pisal da francozi je predvidevajo servisiranja avtomatikov? Potem ne fantazirajte o menjavi olja, sita.....ce tega ne predvideva proizvajalec. Edino se alter strojni inzinirji vejo vec kot francoski priuceni mehaniki iz maroka.

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Saj francozi nimajo svojih avtomatskih menjalnikov. Ce je robotiziran, je itak navaden menjalnik, ce je klasicen avtomat je bodisi nemski ZF, bodisi japonski Aisin. Svoje avtomatike delajo samo pri Mercedez Benzu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A ni enkrat nekdo na alterju pisal da francozi je predvidevajo servisiranja avtomatikov? Potem ne fantazirajte o menjavi olja, sita.....ce tega ne predvideva proizvajalec. Edino se alter strojni inzinirji vejo vec kot francoski priuceni mehaniki iz maroka.

Ne samo pri francozih. Pri marsikaterem avtu je olje kao for life. Potem pa vidiš drug avto z identičnim menjalnikom in menjava na recimo 120k km. Potem pa najdeš npr aisinova navodila za servisiranje za tisti menjalnik in je recimo 80k km.
bonk.gif

Vse številke in imena so fiktivna
smile-1.gif

Drugače tak nasplošno če vliješ olje ven na 80-100k vidiš, da je to to kaj je tisto olje dalo od sebe.