evo šla se peljati. avto nama je bil obema všeč, samo potem se nama je že mudila otroke pobrat in nisva nič kaj dosti spraševala in ponudb dala delati. se vrnem danes ali pa jutri nazaj v salon, vmes pa sem si vzela minuto in šla čez dodatno opremo. za pol itak ne vem kaj je, ene par mi je malo bolj jasno, ker sem prvič zdaj v tesnem videla ene par stvari najbrž se pa sploh prižgalo oziroma aktiviralo ni, ker ni bilo primerne situacije. da o kombinacijah ne govorim, včasih je bil en paket pol si pa gor dodal kar si hotu, zdaj pa enih stvari sploh ne moreš dodati, če ne štartaš s ta pravo osnovno opremo. v glavnem, za cel doktorat je tole. človeka ima, da bi vse skupaj neki zabrisal, pa spet probal, če v megane res ne gredo trije zici zadaj. me je pa malo znerviralo, da je k novoletna jelka na armaturi. za nas s kmetov, k se lučke prižgejo, je treba neki iti na servis, k avto na semaforju ugasne, ti je crknil. to je leta 2 pa 17 očitno malo drugače. asistenčni sistemi, jim pravijo pa startnstop.
kakorkoli, tisti ki se spoznate, malo mi pomagajte kaj kaj pomeni in kaj kaj naredi, sem prepisala točno tako kot piše v katalogu, torej peugeotova terminilogija in pa brez mojih okrajšav, da ne bom kaj narobe. ker ene par stvari meni isto izgleda...
1) opozorilo pri nenamerni spremembi voznega pasu. OK v osnovi štekam. potem je pa nekje med dodatno opremo AKTIVNI opozorilnik na nenamerno menjavo prometnega pasu. v testnem avtomobilu je volan sam popravljal, če si malo čez črto šel. domnevam, da je to ta aktivna zadeva. kaj pa je osnovna. kaj zapiska, zažmiga?
2) park senzorji na 1001 način, npr visiopark 1: kamera z vzvratno vožnjo s prikazom pogleda vzvratno na zaslonu na dotik in pogleda na okolico za vozilom iz ptičje perspektive. to domnevam, da so notri zadnji in prednji senzorji (dasiravno katerih v osnovni opremi ni - npr Active oprema ima samo zadnje). visiopark 2 je pa: kamera v sprednjem delu vozila in kamera za vzvratno vožnjo s prikazom pogleda naprej alli vzvratno ter 360 stopinjskim pogledom na okolico vozila iz ptičje perspektive na zaslonu na dotik. kje dobim tole:
če visiopark 1 tega nima za naprej ali je potrebno dokupiti prednje senzorje? ko enkrat nekaj kliknem na visiopark 1 v dodatni opremi, mi ni ponudilo več prednjih senzorjev, čeprav na prvi uč jaz neke povezave ne vidim.
3)mreža za zadrevanje visokega tovora. to je ta mreža, ki gre od police zadaj do strehe? ker v katalogu z dodatno opremo je sao neka mreža ki je napeta čez tla, pa spodaj kaj zabasano potem, da ne skače po prtljažniku. ena zadeva zame esencialna druga neuporabna.
4) digitalni radijski sprejemnik RCC DAB + Mirror screen (Apple carplay/Mirrorlink/android auto) - lahko s tem navigacijo s telefona npr gogle maps dan na ekran od avta? to mi je najbolj uporabno, do sedaj je bil telefon v naročju pa vmes malo pošpegala, ker nimam nosilca ali je sovoznik sugeriral.
5) samodejno zaviranje v sili Active Safety break. domnevam, da avto sam zabremza če je nevarnost naleta. npr v koloni ti pa malo radio pošaltaš pa sfališ da se je un pred tabo sunkovito ustavil, ker je počel isto. kaj pa recimo stransko to - npr zavijaš desno pa ti kolesar pripiči po kolesarski (tisto ko vozijo 30 na uro ko snete skire in ne hebe žive sile, ker ima zeleno) ali pa če kaki pešec/otrok skoči na cesto. na to tudi deluje ali je to bolj za vozila vozeča v isti smeri en za drugim
6) aktivni tempomat s funkcijo STOP - kaj je to?
7) aktivni sistem nadzora mrtvega kota - kaj je to?
evo tele zadeve mi delajo teave, ker ne vem za kaj gre. nekaj je takih, da je prisotno bržkone pri vsaki znamki, pač pod svojim imenom, drugo pa apeliram na tiste, ki jim je pižo poznan, da mi razložijo za kaj gre.