Novi Passat

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mislim da so na tem linku podatki za MK6, jaz sem govoril za MK7. Po mojem da so obrati pravilni, nevem? Blokada je na pravem mestu, števec za hitrost pa tudi ne laže kaj preveč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
A daj daj, oba veva da se da priti tudi pod tovarnisko navedeno porabo
evil.gif

Kako je pri Kia ne vem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Mislim da so na tem linku podatki za MK6, jaz sem govoril za MK7. Po mojem da so obrati pravilni, nevem? Blokada je na pravem mestu, števec za hitrost pa tudi ne laže kaj preveč.
Aha, si že upgrade-al vmes, sem mislil, da si še vedno na MK6
smile-1.gif
.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
evil.gif
Mnjah, meni žal malenkost zmanjka
frown-1.gif

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Aha, si že upgrade-al vmes, sem mislil, da si še vedno na MK6
smile-1.gif
.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
evil.gif
Mnjah, meni žal malenkost zmanjka
frown-1.gif

kak vi to vozite jas ne pridem izpod 8 do 9

4m 240 ks

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Zakaj je ročni menjalnik boljši na AC?
smile-1.gif

- DSG6 ima več izgub pri mešani vočnji (spritmonitor 6 l vs. 6,5 l)
- na AC bolj malo prestavljaš in je isti drek ali imaš avtomatika ali ne

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
V zavest si spravis, da so zavore za mio km. Vsako zaviranje pomeni povišanje porabe.
evil.gif

Seveda pa ne mores imeti tako varniske porabe pri 90kmh, ce se sam vozis 150kmh.
Mtl. Sem mislil da si pod tovarnikimi podatki.
rolleyes-1.gif

Jaz sem v slabem letu v okviru mesanega cikla
cheer.gif

Tako bo BC, kot po rocnem izračunu (nekoliko visja poraba kot po BC)
2406998-20160329_095214.jpg

Priponke

• 2406998-20160329_095214.jpg
    2406998-20160329_095214.jpg
    89,1 KB · Ogledi: 154
Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
VAG ziher, edino oni navajajo podatek 0-80 km/h, ker bolje izgleda kot 0-100. Sploh pri tej gajbi je to zelo očitno.
grin1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V zavest si spravis, da so zavore za mio km. Vsako zaviranje pomeni povišanje porabe.
evil.gif

Prosim razloži to moji babi, ki ne razume, da je bremzanje strošek in da mi cincarji ne kradejo samo časa ampak tudi denar.

Hvala.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Zakaj je ročni menjalnik boljši na AC?
smile-1.gif

- DSG6 ima več izgub pri mešani vočnji (spritmonitor 6 l vs. 6,5 l)
- na AC bolj malo prestavljaš in je isti drek ali imaš avtomatika ali ne

Hmm, a ima kdo razlago?
Sem mislil, da "izguba" DSGjev leži v (vrtenju) dodatnih delov kot so sklopka, gred, .....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
evil.gif

Prosim razloži to moji babi, ki ne razume, da je bremzanje strošek in da mi cincarji ne kradejo samo časa ampak tudi denar.

Hvala.

A to pomeni cincanje že en kilometer pred semaforjem in kljub zeleni luči polžjo vožnjo, ki rezultira v tem da pride skozi semafor samo "storilec".

No, če boste kdaj brali o "road rage" dogodku pri nas, bom to jaz, ko bom poračunal z enim takim.
10.gif

Pa ne mislit da sem nekdo, ki bremza v zadenj trenutku in mesari z avtom (pri 85k km imam še prve ploščice in diske), samo ena normalna dinamika vožnje pa mora biti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
beseda, drugače pa ontopic..očitno je passat res popularen pri nas, zelo dosti jih je na cestah.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pa saj ej dober avto, solidno opremljen in ne predrag. Par številk nazaj sta bila v AM dva testa: Passat Alltrack 2.0 TDI BiTurbo DSG (240ps) in Škoda Superb 2.0 TSI DSG (280ps). Passat je podobno zmogljiv (morda pol sekunde razlike), porabi pol manj in predvsem, z podobno opremo stane manj od Superba. Jaz sicer vozim Superba, a pri današnjih razmerjih bi absolutno izbral Passata.

Superb je malo večji in verjetno je komu oblika bolj všeč, a ne da se recimo vzeti digitalne armaturne plošče (vgrajena analogna pa je vsaj pri L&K grda) in verjetno še česa.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
beseda, drugače pa ontopic..očitno je passat res popularen pri nas, zelo dosti jih je na cestah.
Več razlogov je za to:
- cenovna umeščenost je izredno dobra (torej razmerje cena/dobljeno) (en, dva, tri, čakam...)
evil.gif

- gospodarstvo je okrevalo:
- tako se je ''sprostilo'' obnavljanje službenega voznega parka
- hkrati pa si nekateri ne upajo kupiti Audija, ker bi v očeh povprečnega Slovenca izpadli, da nategujejo in tako služijo. Zato raje nabavijo naloženega Passat-a, za katerega plačajo dejansko isto kot bi za Audija, samo Slovenceljn bo videl le Passata in bil tako zadovoljen, ker on ima tudi Passat-a (sicer starega iz uvoza, ampak ej...).
Sam kar ne morem verjeti, koliko konkretno naloženih Passatov sem že imel v delu, recimo v primerjavi z drugimi avtomobili, kjer so večinoma nekje srednji opremski paket oz. pri Golf-u itak paket 40 let.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
rolleyes-1.gif
Jah, odvisno kaj gledaš
tongue-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
evil.gif

Hvala.

A to pomeni cincanje že en kilometer pred semaforjem in kljub zeleni luči polžjo vožnjo, ki rezultira v tem da pride skozi semafor samo "storilec".

No, če boste kdaj brali o "road rage" dogodku pri nas, bom to jaz, ko bom poračunal z enim takim.
10.gif

osebno sem imel v mislih predvsem bedake, ki pred vsakim zavojem na regionalki bremzajo na 60 ipd. majstre

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
evil.gif

Hvala.

10.gif

osebno sem imel v mislih predvsem bedake, ki pred vsakim zavojem na regionalki bremzajo na 60 ipd. majstre

"ravninski tišači"
uf-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik legenda pravi:
Tukaj pa je povprečna poraba:

Vedno ko polnim rezervoar tudi preračunam in je razlike za 1dcl več kot kot kaže BC, vendar to velja kadar veliko vozim po mestu. Na relacijskih vožnjah pa je BC točen
grin1.gif

Moja poraba z enakim motorjem (v drugem avtu, korigiran BC)....slikano danes
2407394-IMG_20160329_46969.jpg

Priponke

• 2407394-IMG_20160329_46969.jpg
    2407394-IMG_20160329_46969.jpg
    37,5 KB · Ogledi: 150

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Več razlogov je za to:
- cenovna umeščenost je izredno dobra (torej razmerje cena/dobljeno) (en, dva, tri, čakam...)
evil.gif

- gospodarstvo je okrevalo:
- tako se je ''sprostilo'' obnavljanje službenega voznega parka
- hkrati pa si nekateri ne upajo kupiti Audija, ker bi v očeh povprečnega Slovenca izpadli, da nategujejo in tako služijo. Zato raje nabavijo naloženega Passat-a, za katerega plačajo dejansko isto kot bi za Audija, samo Slovenceljn bo videl le Passata in bil tako zadovoljen, ker on ima tudi Passat-a (sicer starega iz uvoza, ampak ej...).
Sam kar ne morem verjeti, koliko konkretno naloženih Passatov sem že imel v delu, recimo v primerjavi z drugimi avtomobili, kjer so večinoma nekje srednji opremski paket oz. pri Golf-u itak paket 40 let.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
rolleyes-1.gif
Jah, odvisno kaj gledaš
tongue-1.gif

Jas semga vzel samo zaradi tega kar si napisal... Polno nalozen najmocnejsi motor panorama itd... Mal cez 50 ampak od dalec se vedno samo passat
smile-1.gif

Kar je v danasnjih casih pomebno...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Se mi je zdelo nekam čudno. No, o izvemestni tudi jaz lahko bolj ali manj samo sanjam. To pa zato ker imam preveč kratkih gorskih voženj. Na teh vožnjah imam po bc skoraj liter vecjo porabo (serpentine zahtevajo uporabo bremze
evil.gif
) kot na "izvenmestni" kjer mi sicer tudi uspeva doseci izvenmestno porabo.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Imaš rline opremo? kako izpade stranski prag, na določenih slikah je malo posiljen... poraba okoli 8? čakam testnega, sicer dobim alltracka za par dni, ker navadnega nimajo s to konjenico in polno opremo. Če mi bo vse ql grem v naročilo. Koliko so kaj radodarni s popusti na MPC, lahko na ZS da ne bo kaj hude krvi?

Pri rlinu tudi ni opcije Easy Open kar me malo čudi...