nov stacionarni radar na razcepu malence ...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa kartice, ki se jim rece izpit ni treba nic vracat, ker jo klinci kar sami uzamejo....cetudi nikogar ne oskodujes, ubijes, ogrozas....tko kot dela sama vlada recimo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Trolaš a? Tud ti si zamudil za naj trola
smile-1.gif

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik Jessey pravi:
V kolkem času lahk pričakujem položnico? Sam sem naletu v sredo, pravijo da z avtocest čakaš kak tedn. Ve kdo približno?

Sem naletel v torek. Ko dobim, povem.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če te v enem mesecu ne sprocesirajo, potem te ne bodo.

Za kalbota: ne bom nič vračal... se pogosto peljem tam, nič nepreglednega ni kakor zatrjuješ, za običajnega voznika - mogoče bi ti moral vrnit če ti je tam nepregledno (večina pelje 100+, pa ni nobene panike). Upravičenosti omejitev kot jih imamo - o tem je sploh brez zveze razpravljat... važno je da je PR tak da je "vsako leto več smrtnih žrtev" ... mislim da predlani (tisto leto k so policisti štrajkali - poleg prejšnjega-letošnjega) smo imeli toliko mrtvih kot leta 1974 na cestah, razlika je le ta da je bilo takrat na cestah tam nekje 20x manj avtomobilov (da ne govorim o tem da so imeli vsi Tigar gume gor, tanajboljši Sava, skor noben ABS-a in ostalih elektronskih pomagal). Dejstvo je, da se je statistično gledano varnost na cestah za ene 20x izboljšala glede na število vozil v prometu, samo tega nihče ne bo priznal (ker je vsakega življenja na cesti škoda)....
Če 95% vozil tam pelje "prehitro" in tisti ovinek tudi povsem normalno izpelje, je nekaj narobe z omejitvijo, ne s 95% voznikov, in pika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Ti kar nabijaj, tam se vozim vsak dan in ti povem, da večina dolenčkov žge v tisti ovinek nabiti en drugmu na rit, spodaj nekaj deset metrov naprej pa uvoz iz smeri Golovca, ki je precej nepregleden nazaj. Tko da izpit lepo v šreder, če ti osnovne stvari niso jasne. Je pa res, da bi blo tam komot 100, če nebi večina dolenjskih butljev potem tam žgala vsaj 130. tko se vozjo vsaj pod 130.

Je enkrat enga majmuna tko lepo obrnilo v tistem ovinku, verjetno se je tud njemu zdela omejitev prehuda.

Jessey

Zelenc'
18. jan 2016
5
0
1
A je možn da števec pri 130 odstopa -8km/h? Sem meril z navigacijo na telefonu in je kazalo 122km/h po tempomatu, pri malencah pa sem šel točno 80 (da nebom ponovil napake) in me je tako un mali radar kot moj števec na fonu izmeril na 74km/h. Men se zdi to kar velka razlika no.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Če 95% vozil tam pelje "prehitro" in tisti ovinek tudi povsem normalno izpelje, je nekaj narobe z omejitvijo, ne s 95% voznikov, in pika.
omejitve hitrosti na posameznih avtocestnih odsekih niso pogojene s tem, kako hitro lahko 95% voznikov prevozi tak odsek, ampak so omejene s horizontalno preglednostjo. sicer so vedno postavljene nekoliko konzervativno, ampak tudi ti se recimo po cesti ne voziš čisto na meji, a ne?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
omejitve hitrosti na posameznih avtocestnih odsekih niso pogojene s tem, kako hitro lahko 95% voznikov prevozi tak odsek, ampak so omejene s horizontalno preglednostjo. sicer so vedno postavljene nekoliko konzervativno, ampak tudi ti se recimo po cesti ne voziš čisto na meji, a ne?

Problem je, ker določen folk omejitev dojema kot izziv, kot mejo čez katero grejo lahko samo Schumaherji, loleki pa peljejo po omejitvi, ker hitreje ne zmorejo. In potem tam, kjer je 80 pelje 110, ker ne razmišlja o varnosti drugih, ampak samo o tem kako vrhunski dirkač je.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Ker je 95% ljudi tam vozilo prehitro je zdaj tam škatla. Simpel ko pasulj. Pidobno je blo s škatlo pred tunelom Golovec. Pred škatlo so vsi terali v tunel 140+

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Iz tegale se umikam (škoda časa)... izpit imam verjetno dlje kot sogovorniki (23 let, brez karambola, 40+kkm letno, da ne pretiravam), vozil sem po isti cesti v Lj ki je še danes identična, kot ko je bila (splošna) omejitev še 60 (večina mladičev je takrat še sesala mleko), ko je po ZVCP postala 50, pa zdaj ko je 30... vedno cca. 45, ker je pač tam toliko za peljat (včasih je bilo preveč, danes je premalo in je namenjena kasiranju). Kar se mene tiče to s stroko nima nobene zveze, stvar politike (polnjenja proračuna) pač. Saj v tem je problem da folk vse preveč gleda v tablice in to počasi udari na to da nehaš razmišljat čemu sploh je kaj namenjeno. Kot rečeno, še vedno mislim da tista škatla za merjenje z realnostjo nima nobene zveze, je pač inkasantska fora...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hm. ali motor z gumami proti koncu lahko z 80 varno zvozi ovinek proti rudniku iz smeri grosuplja in ali se lahko varno ustavi, če se zakomplicira na uvozui/izvozu rudnik in se promet izredno upočasni. vse to v primeru rahlega dežja in spolzkega cestišča?

v smeri proti golovcu pa res ne vem kaj bi bil razlog razen..razen dejstva, da se priključuješ na cesto, ki ima omejitev 80.

Hitrost je treba primerno prilagoditi.

Po tvoje naj bi bila omejitve določene tako, da bi omogočale varno vožnjo v primeru rahlega dežja in spolzkega cestišča? Zakaj jih nebi raje določiti tako, da bi omogočale varno vožnjo po 3 cm sveže zapadlem suhem snegu?

prilagoditi na kaj? znak ti pove, da toliko bo dovolj. mogoče še kake prilagoditve v ekstremih, a v principu bo to dovolj.

kako naj en skandinavc ve, da iz debelega hriba ven je fino it manj kot 200 ker je ovinek in tam izvoz/uvoz?

jaz ko sem na tujem terenu mi znaki povedo marsikaj. navadno, da do 20% čez gre brez težav.

krko

Guru
5. sep 2010
2.696
1.397
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz ko sem na tujem terenu mi znaki povedo marsikaj. navadno, da do 20% čez gre brez težav.

Navadno ja....ampak, da te ne bo presenetilo ti povem, da tukaj ( https://goo.gl/mrNcuL ) v levem ovinku kjer je omejitev 60km/h , več kot 30 ni priporočljivo :)

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Iz tegale se umikam (škoda časa)... izpit imam verjetno dlje kot sogovorniki (23 let, brez karambola, 40+kkm letno, da ne pretiravam), vozil sem po isti cesti v Lj ki je še danes identična, kot ko je bila (splošna) omejitev še 60 (večina mladičev je takrat še sesala mleko), ko je po ZVCP postala 50, pa zdaj ko je 30... vedno cca. 45, ker je pač tam toliko za peljat (včasih je bilo preveč, danes je premalo in je namenjena kasiranju). Kar se mene tiče to s stroko nima nobene zveze, stvar politike (polnjenja proračuna) pač. Saj v tem je problem da folk vse preveč gleda v tablice in to počasi udari na to da nehaš razmišljat čemu sploh je kaj namenjeno. Kot rečeno, še vedno mislim da tista škatla za merjenje z realnostjo nima nobene zveze, je pač inkasantska fora...
pohvalno, da imaš toliko let izkušenj in toliko prevoženih kilometrov brez karambola. ampak zato še vedno ni treba pisati neumnosti v stilu omejitve, s kako hitrostjo lahko zvoziš kak odsek. za razcep malence ne vem, kaki so dejanski horizontalni radiji in če je tam res ustrezna omejitev 80, ampak glede na to kako odsotno vozijo vozniki v času popoldanske konice, ko so z mislimi povsod drugot kot na cesti, bi rekel da je vsaj v smeri skozi predor golovec proti razcepu malence hitrost 80 ustrezna, ker imaš razcep takoj za predorom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:

Tud moj izpit se spogleduje z dvajsetico, tko da takrat ko je šlo iz 60 na 50 sem se lepo vozil z avtom in ne pretakal iz levega v desnega.
Glede na tvoje pisanje imaš diplomo iz prometne stroke očitno, tko da se ti klanjam starešina za volanom...

PS: Ne misli, da te tud po 23 letih ne more kaj presenetit...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kalbo,umakn se,ce ti blendamo.....ne da pol ti blendas,ko gremo po desni mimo.

Glej, ne zapravljaj časa, brez skrbi, moj glas za naj trola 2016 imaš zagotovljen.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
A ne bi mi malo pospravili na našem podstrešju se malo pomirili med vožnjo in začeli razmišljati, da pač ni vsak šofer Fangio, ki obvlada avto v nulo. Malo strpnosti pa ne samo na cesti ne bi škodilo. Pa srečno vsem
pozdrav.gif