Pa kartice, ki se jim rece izpit ni treba nic vracat, ker jo klinci kar sami uzamejo....cetudi nikogar ne oskodujes, ubijes, ogrozas....tko kot dela sama vlada recimo.
Citat:
Uporabnik Jessey pravi:
V kolkem času lahk pričakujem položnico? Sam sem naletu v sredo, pravijo da z avtocest čakaš kak tedn. Ve kdo približno?
omejitve hitrosti na posameznih avtocestnih odsekih niso pogojene s tem, kako hitro lahko 95% voznikov prevozi tak odsek, ampak so omejene s horizontalno preglednostjo. sicer so vedno postavljene nekoliko konzervativno, ampak tudi ti se recimo po cesti ne voziš čisto na meji, a ne?Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Če 95% vozil tam pelje "prehitro" in tisti ovinek tudi povsem normalno izpelje, je nekaj narobe z omejitvijo, ne s 95% voznikov, in pika.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
omejitve hitrosti na posameznih avtocestnih odsekih niso pogojene s tem, kako hitro lahko 95% voznikov prevozi tak odsek, ampak so omejene s horizontalno preglednostjo. sicer so vedno postavljene nekoliko konzervativno, ampak tudi ti se recimo po cesti ne voziš čisto na meji, a ne?Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Če 95% vozil tam pelje "prehitro" in tisti ovinek tudi povsem normalno izpelje, je nekaj narobe z omejitvijo, ne s 95% voznikov, in pika.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ker je 95% ljudi tam vozilo prehitro je zdaj tam škatla. Simpel ko pasulj. Pidobno je blo s škatlo pred tunelom Golovec. Pred škatlo so vsi terali v tunel 140+
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hm. ali motor z gumami proti koncu lahko z 80 varno zvozi ovinek proti rudniku iz smeri grosuplja in ali se lahko varno ustavi, če se zakomplicira na uvozui/izvozu rudnik in se promet izredno upočasni. vse to v primeru rahlega dežja in spolzkega cestišča?
v smeri proti golovcu pa res ne vem kaj bi bil razlog razen..razen dejstva, da se priključuješ na cesto, ki ima omejitev 80.
Hitrost je treba primerno prilagoditi.
Po tvoje naj bi bila omejitve določene tako, da bi omogočale varno vožnjo v primeru rahlega dežja in spolzkega cestišča? Zakaj jih nebi raje določiti tako, da bi omogočale varno vožnjo po 3 cm sveže zapadlem suhem snegu?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz ko sem na tujem terenu mi znaki povedo marsikaj. navadno, da do 20% čez gre brez težav.
pohvalno, da imaš toliko let izkušenj in toliko prevoženih kilometrov brez karambola. ampak zato še vedno ni treba pisati neumnosti v stilu omejitve, s kako hitrostjo lahko zvoziš kak odsek. za razcep malence ne vem, kaki so dejanski horizontalni radiji in če je tam res ustrezna omejitev 80, ampak glede na to kako odsotno vozijo vozniki v času popoldanske konice, ko so z mislimi povsod drugot kot na cesti, bi rekel da je vsaj v smeri skozi predor golovec proti razcepu malence hitrost 80 ustrezna, ker imaš razcep takoj za predorom.Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Iz tegale se umikam (škoda časa)... izpit imam verjetno dlje kot sogovorniki (23 let, brez karambola, 40+kkm letno, da ne pretiravam), vozil sem po isti cesti v Lj ki je še danes identična, kot ko je bila (splošna) omejitev še 60 (večina mladičev je takrat še sesala mleko), ko je po ZVCP postala 50, pa zdaj ko je 30... vedno cca. 45, ker je pač tam toliko za peljat (včasih je bilo preveč, danes je premalo in je namenjena kasiranju). Kar se mene tiče to s stroko nima nobene zveze, stvar politike (polnjenja proračuna) pač. Saj v tem je problem da folk vse preveč gleda v tablice in to počasi udari na to da nehaš razmišljat čemu sploh je kaj namenjeno. Kot rečeno, še vedno mislim da tista škatla za merjenje z realnostjo nima nobene zveze, je pač inkasantska fora...
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Iz tegale se umikam (škoda časa)... izpit imam verjetno dlje kot sogovorniki (23 let, brez karambola, 40+kkm letno, da ne pretiravam), vozil sem po isti cesti v Lj ki je še danes identična, kot ko je bila (splošna) omejitev še 60 (večina mladičev je takrat še sesala mleko), ko je po ZVCP postala 50, pa zdaj ko je 30... vedno cca. 45, ker je pač tam toliko za peljat (včasih je bilo preveč, danes je premalo in je namenjena kasiranju). Kar se mene tiče to s stroko nima nobene zveze, stvar politike (polnjenja proračuna) pač. Saj v tem je problem da folk vse preveč gleda v tablice in to počasi udari na to da nehaš razmišljat čemu sploh je kaj namenjeno. Kot rečeno, še vedno mislim da tista škatla za merjenje z realnostjo nima nobene zveze, je pač inkasantska fora...
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kalbo,umakn se,ce ti blendamo.....ne da pol ti blendas,ko gremo po desni mimo.