nov stacionarni radar na razcepu malence ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Se bojim da so dali tam omejitev zaradi dovoza iz tunela. Edino ne vem, zakaj ni nekaj 100m kasneje. Kot vem si se tudi ti ze enkrat pritoževal nad kratkim prikljuckom iz tunela v smeri juzne obvoznice. In po spominu, tam kar pogosto poka.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Videl sem ga včeraj ne vem pa če je aktiven,...mislim da je postavljen za tablo 80 , torej omejitev --> 80 !Je pa ta hitrost čist mim ta odsek je čist primeren za 100,....kot nekatere ulice po Lj ponoči ko ni nobenga pa 30 in radar
frown-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v smeri golovec barje, grosuplje barje je 80 čist prava omejitev.
smer grosuplje fužine pa niti ne, če znaš dojet, da ti iz barja v smeri fužin po desni vozi kolona tovornjakov z 80 in ti bi se rad vključil, pa pol rata panika.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
moje mnenje je, da prilagodiš hitrost glede na stanje pnevmatik in razmer.
Danes grem v smeri Mb, naj naredijo na relaciji LJ-MB omejitev 60, ker imam slabe gume,.. se mi ne zdi smiselno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj pa za une, ki se ne zavedajo stanja opreme, stanja ceste in svojih sposobnosti. za njih so te usmerjevalne, informativne table.

oz bom drugače rekel. ko sem na neznani cesti so znaki bog i batina. v nemčiji je bil znak 100, pa sem skor letel ven pri 90..drugače pa po omejitvah in gre tudi na neznani cesti.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Floki v bistvu nimaš prav (razen v delu kur...): dejansko bi morali ugotoviti, da je omejitev 40 pod realnostjo, ampak zato moraš imeti diplomo, ki je ti Ajnštajni žal nimajo. Tam se da normalno 120 peljat brez kakršnihkoli zadržkov, vprašanje je potem, čemu 80 omejitev?
Ampak to se itak nihče ne vpraša danes... če se nihče ne pelje po omejitvi potem je očitno nekaj narobe z omejitvijo, ne z vozniki. Ampak to je samo moje skromno mnenje...

ni čisto tako. saj je v razcepu Kozarje enako, ali se pelješ iz smeri Brda proti južni obvoznici, ali iz Brezovice proti Brdu, tam se da normalno, tudi v dežju peljati 100 z lahkoto. ampak gre za avtocestni razcep, kjer se folk razvršča, vključuje ... zato je tam 80, plus, da vseeno ne vidiš kakega zamaška in hitro lahko pride do peezdarije. se pa strinjam, tist del AC, sploh ta, od tunela proti južni obvoznici, se da komot 130 peljat oz. po normalni AC omejitvi. ampak mi na misel ne pade, ker nikoli ne veš, kaj se potem tam na uvozu/izvozu dogaja ...

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hm. ali motor z gumami proti koncu lahko z 80 varno zvozi ovinek proti rudniku iz smeri grosuplja in ali se lahko varno ustavi, če se zakomplicira na uvozui/izvozu rudnik in se promet izredno upočasni. vse to v primeru rahlega dežja in spolzkega cestišča?

v smeri proti golovcu pa res ne vem kaj bi bil razlog razen..razen dejstva, da se priključuješ na cesto, ki ima omejitev 80.

Hitrost je treba primerno prilagoditi.

Po tvoje naj bi bila omejitve določene tako, da bi omogočale varno vožnjo v primeru rahlega dežja in spolzkega cestišča? Zakaj jih nebi raje določiti tako, da bi omogočale varno vožnjo po 3 cm sveže zapadlem suhem snegu?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
omejitev je že pred tunelom 80.
Ni. 100 je. In skozi cel tunel, do tabel 80 za razcepom.
Če misliš uno omejitev 80 na svetlobni tabli, ki s eizmenjuje z enim drugim znakom - ta ne velja. Da bi vekjala, bi morala biti stalno prižgana.

Sicer pa: če je škatla na tabli za omejitev 80 (kot je pri Golovcu iz štajerske strani), je tam, kjer slika, omejitev 100.

čak..a svetlobni znak ne velja?
al ne velja ker se izmenjuje?

mater..bo treba cpp ponovit.

sej iz galerije v tunel golovec je 80 od kej..od svetlobnega, al od..aluminijastega?

Ker se izmenjuje
Pri golovcu je plehnat 80.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
808
113
toti Maribor
Najboljše je, da se nekdo pelje iz MS proti KP 200km/h. Potem, pa bomo videli kje slika in kje ne.
evil.gif
Je sploh pomembno kje so? Držite se omejeitev in je vseeno.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Saj nelogičnih omejitev je cel kup. Mi pa zmaga tista, ki je bila na gorenjski avtocesti na razcepu za Tržič. Skoraj desetletje omejitev 80 in redno merjenje hitrosti. Mnogo plačilnih nalogov. Od lani pa je sedaj tam dovoljena hitrost 110 km/h, radarja pa začuda na tem "nevarnem mestu" ni več.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
V prejšnjem in tem tednu sem se vsak dan peljal mimo, nikoli po omejitvah, enkrat močno preko omejitve. Zdaj bliskalo ni nič, če pa je bil radar noter sem ga pa naje***.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
KSZ. Včeraj sem se mimo tega na Malencah pripeljal s 100 km/h.

Zanima me v kakšnih pogojih lahko deluje radar: včeraj zjutraj je bilo okoli 0 stopinj C in rahla megla. Čist tko, da se vem pripraviti.
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz bi tam raje v smeri "ugovora ovinka" razmišljal - če se prav spomnim je toleranca do 100km/h izmerjene 5km/h dol, nad 100km/h pa je toleranca večja, mislim da 7km/h. Pri ovinku (kjer mora biti pa radij res hud - tisti tam zna biti ravno nekje na meji, ali pa še to ne...) pa je toleranca 11%. Torej primer: če si se na omejitvi 80 peljal izmerjeno 130, imaš brez ovinka 121km/h, torej nad 40km/h, če je bil pa ovinek si pa na 117km/h - torej pod 40km/h... mislim sicer da je kazen na AC med 30-50 prekoračitve ista, ampak pri 30km/h ali nad 50km/h ti lahko pa igra vlogo...
Tisto temperaturno območje je zagotovo takšno, da trenutne temperature padejo notri normalno v toleranco.

su35

Pripravnik
8. jun 2013
39
0
6
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
omejitev je že pred tunelom 80.
Ni. 100 je. In skozi cel tunel, do tabel 80 za razcepom.
Če misliš uno omejitev 80 na svetlobni tabli, ki s eizmenjuje z enim drugim znakom - ta ne velja. Da bi vekjala, bi morala biti stalno prižgana.

Sicer pa: če je škatla na tabli za omejitev 80 (kot je pri Golovcu iz štajerske strani), je tam, kjer slika, omejitev 100.

čak..a svetlobni znak ne velja?
al ne velja ker se izmenjuje?

mater..bo treba cpp ponovit.

sej iz galerije v tunel golovec je 80 od kej..od svetlobnega, al od..aluminijastega?

Ker se izmenjuje
Pri golovcu je plehnat 80.

Prosim citat iz zakona kjer piše da ne velja, ker zdaj prvič slišim za kaj takega
sprasujem se.gif

Po tvoji logiki potem ne velja tudi tista "druga" s katero se izmenjuje (in kolikor vem je druga tabla prepoved prehitevanja za tovorna vozila).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Citata, da ne velja ti bo bolj težko prilepil.
grims-1.gif

Drugače si pa poišči kateri znaki (in pod katerimi pogoji) veljajo. Če ne najdeš - pot pod noge na upravno in vrni rozo.
evil.gif