Nov fiksni radar - Podutik (Lj.).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz se ne bi zanašal na tisto križišče...res je znak prej postavljen a se bojim da bojo colali od 40 naprej ( če upoštevaš tisti znak do križišča je potem za BV ker tam ni ničesar na razdalji 50 metrov kot naj bi veljal). A za kako pritožbo mogoče bo uporabno
smile-1.gif
.
Jaz upam da še uradno ne deluje oz. da ni montiran predolgo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@pediater in @Nighthawk

Najlepša hvala obema za info, bom kar takoj vnesel v poi za Sygic in iGO

Edit:
Je že vnešeno, zaenkrat v obe smeri 40, bom spremenil, če bo Romzi javil, da ni pravilno.

zmaga.gif

sam še povej, kje si ta poi za sygic snamem
redface-1.gif

hvala!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Lojtra pa cvikarce, pa doma preverite kaj je bilo notri.
Ali ima zadeva dovoljenje? Upravljalec ceste, JR bi moral o tem kaj vedeti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
A je možno da je to kaj drugega?

Skoz tisto okence verjetno ne more slikat? (ni prosojno)

Če meri v obe smeri in sta DVA bi tole bi znal biti senzor za razsvetljavo. Notri je en PIR senzor, ki zaznava pešce na pločniku, če so jim odpre luč. Lokacija tudi ustreza zahtevam za katere se izvaja take projekte (beri: vukojebina v lj kjer se konča mesto).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pa Kaj vsi toliko čivkate s tem " vozi kot je treba " boš hitro imel 1km/h preveč na števcu in te bo slikalo pol boš pa klel to škatlo.

Radarji so bili vedno postavljeni samo za kasiranje in redko kdaj zaradi varnosti.

Do pred kratkim je za vsako nesrečo bila kriva prevelika hitrost, odkar pa imajo pištolo za merit varnostno razdaljo pa je začuda naenkrat za vse kriva premajhna varnostna razdalja.

Ko bodo nabavili pištolo za nekaj druga, bo pa tisto krivo za vse nesreče.

Slovenčki kot slovenčki, država reče skoči, vi pa vprašate kako visoko.

@Fusion

Tukaj si lahko snameš:

https://www.alter.si/tabla/postlist.php/Cat/0/Board/poi

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
KSZ

Tale škatlica ima težko dvojni radar. Ohišje je montirano, da ga malo udariš in dol pade.....Kabli izpostavljeni..

Nope, tole ni radar

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Pa Kaj vsi toliko čivkate s tem " vozi kot je treba " boš hitro imel 1km/h preveč na števcu in te bo slikalo pol boš pa klel to škatlo.

Radarji so bili vedno postavljeni samo za kasiranje in redko kdaj zaradi varnosti.

Do pred kratkim je za vsako nesrečo bila kriva prevelika hitrost, odkar pa imajo pištolo za merit varnostno razdaljo pa je začuda naenkrat za vse kriva premajhna varnostna razdalja.

@Fusion

Tukaj si lahko snameš:

Maš prav, samo jebat ga če te užgejo po denarnici. Je pa omenjen odsek čist adijo, praktično že ven iz naselja.
@Vincent tudi gotovo ve, kje se ponavadi postavijo redarji na Dobrovi pa nikome ništa.
Kakorkoli, preverim zdele kako je s hitrostjo (pa radar gor ali dol) in javim če dobre pol ure.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Aha zdaj mi je jasno. Tole potem ni radar. Kot sem napisal gor, so postavili neko ultramoderno tablo v krizisce murkove in podutiske in se ene ceste, ki ne vem kako se imenuje (tam pri mercatorju) in opozarja ljudi, ki peljejo iz te ulice, da se po podutiski blizajo avtomobili. Torej sta ti dve napravi najbrz samo za spremljanje prometa, ki se bliza kriziscu, ker je bilo tam ze kar nekaj nesrec in je zadeva res nepregledna. Torej tole ne bo radar. Debato pa vsi skupaj lahko nadaljujemo v Etni ob pivu
nahrung002.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:

@Fusion

Tukaj si lahko snameš:

Maš prav, samo jebat ga če te užgejo po denarnici. Je pa omenjen odsek čist adijo, praktično že ven iz naselja.
@Vincent tudi gotovo ve, kje se ponavadi postavijo redarji na Dobrovi pa nikome ništa.
Kakorkoli, preverim zdele kako je s hitrostjo (pa radar gor ali dol) in javim če dobre pol ure.

Lahko je omejitev neumna, vendar to še nobenemu ne daje pravice , da jo krši oz. ne upošteva. S tem ko si zakon jemljete v svoje roke ogrožate življenja drugih !

Lahko pa rečem, da se ravno tam vsak dam peljem, ker živim v Podutiku in radar tam bi bil še kako dobrodošel. Za mene je zaslužen denar s prekrški ljudi najbolj pošteno zaslužen denar, ki si ga država vzame. Saj konec koncev imaš izbiro.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Lahko je omejitev neumna, vendar to še nobenemu ne daje pravice , da jo krši oz. ne upošteva. S tem ko si zakon jemljete v svoje roke ogrožate življenja drugih !

A daj no, kake floskule!
wink-1.gif

Kot da obstoja v naši državi samo ta hebeni zakon. Na tem delu (to križišče) itak več kot 40 km/h ne moreš vozit (pa tudi noben ne vozi!)...res pa je, da s strani Etne uletavajo ven ko padobranci, brez da bi kdo kaj dosti geldal a je fraj ali ne.

a na splošno..v državi na tisoče zakonov...pa...kdo se jih drži' ..noben. Zato pa imamo 4.5 miljarde pufa, ki ga bomo plačali mi raja ...pa nikome ništa. Tukaj pa, če voziš 3 km/h hitreje od neke bizarne omejitve (govorim na splošno..ne ravno za ta odsek) je pa super če te kasirajo z nenormalnimi kaznimi ...ker ..ker s tem polniš proračun.

Bravo!

Ležeči policaji so super uporabna stvar..in v kolikor ne misliš jebat ljudi (dobesedno) in želiš umiriti promet, postaviš njih. Lep primer je ravno ta odsek...vmes vsi vozijo (vozimo) 40 km/h....kar tudi omogočajo ležeči policaji, torej je to to kar je point...varnost v prometu!

(pa da ne bo pomote..tudi sam ne želim kamikaz na cesti, sploh v naselju..samo da pa dnevno kasiram kazen ker bom vozil 45 km/h po ravnini čez naselje, ker je nekdo postavil nek glupi znak, ki je samemu namen...mi je pa totalno bedno).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:

A daj no, kake floskule!
wink-1.gif

Kot da obstoja v naši državi samo ta hebeni zakon. Na tem delu (to križišče) itak več kot 40 km/h ne moreš vozit (pa tudi noben ne vozi!)...res pa je, da s strani Etne uletavajo ven ko padobranci, brez da bi kdo kaj dosti geldal a je fraj ali ne.

a na splošno..v državi na tisoče zakonov...pa...kdo se jih drži' ..noben. Zato pa imamo 4.5 miljarde pufa, ki ga bomo plačali mi raja ...pa nikome ništa. Tukaj pa, če voziš 3 km/h hitreje od neke bizarne omejitve (govorim na splošno..ne ravno za ta odsek) je pa super če te kasirajo z nenormalnimi kaznimi ...ker ..ker s tem polniš proračun.

Bravo!

Ležeči policaji so super uporabna stvar..in v kolikor ne misliš jebat ljudi (dobesedno) in želiš umiriti promet, postaviš njih. Lep primer je ravno ta odsek...vmes vsi vozijo (vozimo) 40 km/h....kar tudi omogočajo ležeči policaji, torej je to to kar je point...varnost v prometu!

(pa da ne bo pomote..tudi sam ne želim kamikaz na cesti, sploh v naselju..samo da pa dnevno kasiram kazen ker bom vozil 45 km/h po ravnini čez naselje, ker je nekdo postavil nek glupi znak, ki je samemu namen...mi je pa totalno bedno).
In dodajam da "domačini" hodite (hodijo) po strani ceste, kje ni pločnika. Kar - ironično - se mi zdi da niti ni prepovedano, je pa na tem odseku lahko zelo nevarno! Tako da ni nujno da eni zlobneži kogarkoli ogrožamo, eni se kar sami
bonk.gif

BTW, uni od avtovleke so eni redkih ki znajo ustavit in rikvercat na svoj parkplac po predpisih (vse štiri žmigavce PREDEN začne manevrirat po sredi ceste in potem lepo RIKVERC na parking). Prav z veseljem ga počakam, ker že vnaprej vem kaj bo naredil oz. kaj hoče, ker to vnaprej nakaže tako kot je treba.
zmaga.gif

In noben si tukaj ne jemlje pravice da bi kršil predpise. Lahko pa imam svoje mnenje da so marsikje omejitve bedaste. In dokončujem tisto od zjutraj: v Podutiku, na odseku kjer so tile "radarji" je omejitev 50. Sem bil ekstra 120% pozoren zjutraj - ko se pripelješ iz smeri Toškega čela (Dobrove), je cca. 30 metrov pred križiščem za kamnolom (tam ven občasno prileti kamion - kamikaze) znak z omejitvijo 40km/h. In velja nič več in nič manj kot do tega križišča. Naprej je veljavna omejitev hitrosti enaka splošni omejitvi v naseljih, tj 50km/h. Tako da @CV tebi v tolažbo: omejitev skozi podutik je povsem primerna
smirk-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sem gledal še domov grede: znak 40 je pred cerkvijo (nasproti postaje približno), velja pa do 1. ležečega policaja (pri cerkvi), kjer je tudi križišče, naprej je čez cel Podutik omejitev 50km/h (klasična omejitev hitrosti v naseljih).

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

Ne pretiravaj. Za 1 km/h ne dobiš še kazni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Za 2 pa že
smile-1.gif
.

Zanimivo m je da ima ta zadeva motna stekelca...kar mi jemalo čudno z vidika slikanja ?