nov stacionarni radar na razcepu malence ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citata, da ne velja ti bo bolj težko prilepil.
grims-1.gif

Drugače si pa poišči kateri znaki (in pod katerimi pogoji) veljajo. Če ne najdeš - pot pod noge na upravno in vrni rozo.
evil.gif
Gre za spremenljivo prometno signalizacijo, ki je opisana v 50. členu Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi.
Torej gre za dovoljene znake in nikjer ne piše, da ne bi veljali ali da jih ni potrebno upoštevati.

Imajo pa znaki s stalnim prikazom enako veljavo kot klasični znaki. Tisti, ki se izmenjavajo, pa samo obvestilni pomen ...

su35

Pripravnik
8. jun 2013
39
0
6
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citata, da ne velja ti bo bolj težko prilepil.
grims-1.gif

Drugače si pa poišči kateri znaki (in pod katerimi pogoji) veljajo. Če ne najdeš - pot pod noge na upravno in vrni rozo.
evil.gif

Zakaj bi tak znak sploh postavili če ne bi veljal....pa bom podal drug primer: Avtocesta kjer je 130km/h omejitev vendar je zaradi močnega dežja hitrost znižana na 80km/h (na digitalni tabli pa se izmenjujeta znak za spolzko cestišče in omejitev 80km/h), po tisti razlagi ignoriraš oba znaka saj ne veljata in voziš mirno naprej 130km/h.
Right.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Če hočejo, da omejitev velja, potem morajo najprej vklopiti enega, ki sveti kostantno. Potem pa za njim vklopijo utripajoče, da poudarjajo in opominjajo na prej določeno nižjo omejitev.
Tako je potem v praksi tudi izvedeno.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
Kaj pa, če na znaku piše 80, vendar ne sveti konstantno, ampak utripa na nekaj sekund?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Poskušaj še objasniti razliko med "veljati" v smislu kaznovati in "veljati" v smislu prilagoditi hitrost.
tongue-1.gif

su35 - v primeru, da bi te poskušali kaznovati za prekoračitev hitrosti na delu AC kjer so samo "utripajoči" znaki (portal nad AC - menja se npr. znak 80km/h in znak za meglo), zadeva pade in ne plačaš kazni. Koliko pa je pametno takšno omejitev ignorirati je pa druga zgodba.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Skratka, za funkcionalno nepismene, ki ne znajo sami pogledat v pravilnik (hint: treba je pogledat tudi spremembe, ne le osnovi, leta 2000 sprejeti prvilnik) še citat (itak je su35 težil, naj ga nalimam), v 63. členu sedanjega pravilnika in v 53. členu novega, i je v fazi sprejemanja, je to jasno določeno

»Kadar vsebina prometnega znaka, ki je izveden na način naveden v točkah e) in f) prejšnjega člena, stalno gori, ima znak ves čas dokler gori enak pomen kot znaki, izvedeni iz svetlobno odsevnih materialov, če pa vsebina znaka utripa ali se izmenjuje z vsebino drugega prometnega znaka, pa ima tak znak spremenljive vsebine le obvestilni oziroma opozorilni pomen (opozarja na prisotnost stalnih znakov).«.

oziroma

(8) Prometni znak s kontinuirano vsebino prikaza ima enak pomen kot prometni znak s stalno vsebino prikaza, prometni znak z nekontinuirano vsebino prikaza ima le obvestilni pomen, ki opozarja na prisotnost znakov s stalno vsebino prikaza.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Kaj pa tiste škatle (stacionarci) v škofje loki, a je tist aktivno? Eden je eno križšče prej preden se zavije za Žiri, drugi je pa pa k prletiš iz tunela, smer Žiri.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Nov pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti velja že od 15.12.2015. Dejansko so na novo napisane varnostne razlike za različne hitrostne skupine. Aja varnostnih razlik za merjenje v ovinku ni več ....

jerch_5

Zelenc'
16. jan 2016
1
0
1
Torej. Danes pripeljal mimo radarja z hitrostjo 108-112 km/h. Omejitev je torej 80 km/h? Ali veljajo kazni za avtoceste tudi na odseku z omejitvijo 80 km/h torej do +30 km/h je 80 evrov in polovička 40 evrov?

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Kaj pa tiste škatle (stacionarci) v škofje loki, a je tist aktivno? Eden je eno križšče prej preden se zavije za Žiri, drugi je pa pa k prletiš iz tunela, smer Žiri.

Ta pomoje ne funkcionira. 120 v rdeco pa ni (še) nič prišlo, pa je od tega sigurno 1 mesec.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik jerch_5 pravi:
Torej. Danes pripeljal mimo radarja z hitrostjo 108-112 km/h. Omejitev je torej 80 km/h? Ali veljajo kazni za avtoceste tudi na odseku z omejitvijo 80 km/h torej do +30 km/h je 80 evrov in polovička 40 evrov?

jaz sem šel danes najmanj 120 mimo. Bil je pa iz NM proti Barju, ne proti MB. Javim ko (če) pride kaj
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ko ti mater, ne me strasit. Tam od jeprce do skofje loke vem da so vcasih radi merili, tole mi je pa cisto novo. Sem pa zadnjic prvic sel mimo in zna biti "pestro" ce dobim kaksne pozdrave.
shocked-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Zadnjič me je Waze opozoril na kamero, pa sem mislil, da gre zihr za napako
grin1.gif

Sem pa tut jst že parkrat tm mimo prletel... Tabel oz. opozoril za radar ni, tko da vprašanje če so že aktivni. .

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
jeprca-loka je čist drug odsek kot ta za žiri (k je pr novem tunelu), tko da še mal počaki s fršlokom
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ni res,vecina kvadratnih lec oziroma okenc, so prazna
In koliko je takih, poleg golova? Koliko pa tanovih (dve okorogli)?

Grosuplje - LJ
Naklo - Bled

pa še kakšen...

Hmmm... mogoče še galerija moste, ali je tam že tanov.
Anyway, golovec sploh ne dela več, med ostalimi starimi krožita, kolikor vem, 2 radarja. Tanove imajo vsaka svoj radar not.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Citat:
Uporabnik jerch_5 pravi:

jaz sem šel danes najmanj 120 mimo. Bil je pa iz NM proti Barju, ne proti MB. Javim ko (če) pride kaj
smile-1.gif

Seveda bo prislo....
rolleyes-1.gif