Dobro pretiravat ni treba.Bmw je imel kako veliko baterijo?
Za 400km je 60kwh baterija premalo.
400km naredis s kono 64kwh. Vse ostalo mora imeti vec kwh.
Pa ne gledat koliko km vam kaze ko je poln.
Nafilajte, pa se 400km dalec peljite pa povejte koliko km vam bo stalo. Poleti v idelanih razmerah jih boste sicer naredil pozimi v dežju vam pa ne garantirano je bo uspelo narediti 300km. Jaz vam jo spraznim v 200km najbrž.
Exactly, končno en ko razmišljaNi čisto tako... Če avto rabiš (ne da ga kupiš za sosede) in ne želiš "komaj ulaufane" premije, potem je v vseh primerih to strošek.
Samo da pri bencin/diesel daš to načeloma iz svojega žepa, pri elektriki je pa če kupiš na s.p., d.o.o. avto in vse kar paše zraven strošek firme, imaš še dodatno olajšavo ali pa še kak ddv poračunaš... In v tem primeru se kalkulacija hitro obrne. Vsak si sicer sam izračuna kaj se mu bolj izplača, načeloma pa se bi jaz raje v Tesli vozil, kot pa da ta znesek preko večjih davkov in prispevkov plačujem državi.
Ne vem kaj so razlogi, da predvsem v hladnem vremenu meni laze(rwd). Najbrz v ogrevanju baterije, al pa notranjosti katere ne uposteva dovolj.Ali ima Tesla možnost kake pametne aplikacije za statistiko. Sem probala TeslaFi, ampak je bil samo neki free trial, potem so težili za plačilo. Plačevala ravno ne bi, imam pa rada številke in se mi zdi, da jih Teslin app zelo malo ponudi. Zanima me statistika, ne upravljanje z avtom.
Kar se zgornje debate tiče. NIsem šla še od fula do nule, ampak nazadnje sem naredila z LR AWD 252km s 50% baterije. povprečno porabo mi kaže pa vse skupaj 14,9kWh/100km. To je po Teslinem računalniku, ne vem če ima navado lagat pri porabi, kot ICE. Tam se koj pol litra zgubi lahko nekje.
Vidim da se ti že kolca po Citroen app. Tam imaš vse kar iščeš.KMji po vožnjah. Poraba po voznji. Povprecna hitrost. Potem da mi skupaj vrze po mesecih. Fino bi bilo, ce lahko spreminjam ceno stroma, ki se bo spreminjala.
In pa, da app me zre prevec baterije. Eni jamrajo za TeslaFi, da se jim na bateriji pozna. Tega res ne rabim.
Teslin app je malo bogi na tem področju...
Ni mi pa do tega, da preko yet another appa zaklepam/odklepam avto in te neumnosti, ker teh komand pa ima Teslin app vec kot dovolj.
Vidim da se ti že kolca po Citroen app. Tam imaš vse kar iščeš.
Imas 4 tripe , dva imas na moji sliki zgoraj."KMji po vožnjah. Poraba po voznji. Povprecna hitrost.".....resno?
Tesla nima prikaza osnovne statistike, ki jo imajo 30let stari avti...."from reset", trip ...?