Nov cenik...?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.303
113
v zadnje, ko sem to preverjat kazen za pobeg, je bila cca. 400€ ja, pred tem pa še veliko "cenejša"..... nebi pa bilo slabo, če bi tu kak majstr, ki ima bolje naštudirane te člene in ostalo, vse skupaj še enkrat preveril pa magar po novem zakonu, ki pride v veljavo, mogoče so tudi to kaj spreminjali.....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Bo treba počasi mehanizen za shajkaste tablice gor montirati, da bo radarska slika zablurana + nitro za nujne primere ko je treba zbrisat na hitro
bonk.gif
.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A niste nič veseli, saj sedaj ne bo več nesreč?

Saj hoteli ste višje kazni, zdej pa plačujte,

Ne, vesel sem da bodo meni manj odšteli davkov od plače, da bo moja firma dobila kake subvencije več, da bodo ceste boljše in da bodo to plačevali tisti ki se požvižgajo na zakone!
zmaga.gif

Sicer se pa strinjam s tabo, denarna kazen ne more biti nadomestilo za prometno kulturo ki je pri nas na psu. Dokler tega globalno ne popravimo ne bo nič več prometne varnosti. Zase lahko rečem da nisem v življenju plačal nobene prometne kazni in me drugače višje kazni ne motijo - sploh po vsem kar sem videl v novih cenikih.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kako je pa s kako registracijo avta v raznih dubajih? vsaj stacionarcov ne dobiš več domov

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če greš 70 v naselju kjer je omejitev 50 plačaš 300EUR, če so še aktualne polovičke (?!) plačaš 150 EUR. Za moje pojme moraš bit divjak da voziš 70km/h v naselju!
V naselju ja.
Kaj pa "naselja" ala lepa cesta preko gozda, dva vozna pasova, nikjer žive duše?

Saj na Koroški cesti noben ne leti z 70, niti na Smetanovi. Na Gosposvetski, ki je širša, pa še 5 metrov široke pločnike ima, pa verjetno, pa tudi redkokdaj vidim.

Ugani, kje bodo "mirili" promet.

Saj sem že rekel: Če mislite, da to ima smisel, pojdite do konca: milijon evrov za vsak km/h preko omejitve. Kaj ste polovičarji?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Vam je syntiæ že čisto mogane opral, kdo bi si mislil.

Če te kje moti omejitev se uradno pritoži, kolikor vem brez pojasnila ustrezni organi ne morejo nižati hitrosti na manj kot je predvidena maximalna za tak tip ceste. Če misliš da njihov odgovor ni OK in imaš dobre argumente lahko zahtevaš tudi spremembo, potem se pa organ odloči kateri argumenti bodo obveljali. Tudi začetek/konec naselja urejajo občinski odloki in niso znaki kar tako postavljeni tja.

Torej izkoristi pravne možnosti ki jih imaš, če vas je več podpišite peticijo itd. .. vse se da zmenit če se hoče. Enako je tudi za kontra spremembe in večino butastih omejitev so zahtevali prebivalci, ki živijo tam. Tako da upam da imate faco potem it take ljudi tudi vprašat zakaj so to zahtevali in jim povedat zakaj naj jih ne skrbi za njihovo varnost in varnost njihovih otrok ...

In sedaj me zanima koliko se vas je že pritožilo nad postavljeno prometno signalizacijo? Koliko vas je takih ki ste predstavili tudi protiargumente? Koliko od vas je šlo na lokalne volitve in izvolilo predstavnika, ki bi zagovarjal te vaše (oz. podobne) argumente v lokalnih svetih/odborih?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Oprosti, razumel sem, da ti meniš da postavijo znake samo zato, da v kombinaciji z višjimi kaznimi obirajo "nedolžne" državljane? No če nisi tega mislil se opravičujem.

Torej ontopic, nove kazni so ti previsoke/prenizke?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mogoče se je napis v tisku poškodoval. Evo , še enkrat:

Saj sem že rekel: Če mislite, da to ima smisel, pojdite do konca: milijon evrov za vsak km/h preko omejitve. Kaj ste polovičarji?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
počakaj še ene pol leta/leto dni, ko bodo "strokovnjaki" ugotovili, da je bilo par smrtnih žrtev manj kot prej v takem obdobju in bodo posledično še malo dvignili kazen, folk bo pa kimal (been there, done that, v zadnjih letih večkrat). normalno, saj hitrost ubija!!!

Danes sem namerno prebral Kroniko v Delu, ker sem zelel videti od kje te vase floskule (razen iz reklam za varnejso voznjo, ki pa seveda obstajajo tudi za druge stvari - denimo za voznjo brez da bi bil pod vplivom alkohola ali drog). Nisem ansel niti ene omembe - ali je bilo neprevidno prehitevanje (enkrat v skarijce, enkrat motorist prehiteval voznika, ki je pravilno zavijal levo) ali pa splosna nesposobnost in neumnost voznika (prevrnjen traktor).

Poglej kdaj se kaksno drugo reklamo za varnejso voznjo in nam predstavi se druge vzroke zaradi katerih prihaja do nesrec. Naredil bos uslugo sebi, pa najbrz se komu tukaj.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
počakaj še ene pol leta/leto dni, ko bodo "strokovnjaki" ugotovili, da je bilo par smrtnih žrtev manj kot prej v takem obdobju in bodo posledično še malo dvignili kazen, folk bo pa kimal (been there, done that, v zadnjih letih večkrat). normalno, saj hitrost ubija!!!

zase vem da če slučajno kdaj kje na kakšni glupi lokaciji naletim na radar, jim tudi pod razno ne ustavim. kje se pa pozna razlika med 1000€ na katere nabiješ (oz. boš lahko nabil) mimogrede in 1400, če že poizkusiš zbežat pa da ti recimo ne uspe....

Za veliko ljudi so bile kazni do sedaj dovolj visoke in zadai piovišanja ne bodo nič bolj varno zdaj vozili. Ampak za take, kot si ti, so pa še prenizke. Si en navaden hinavec, ki v istem prispevko najprej pišeš o zmanjševanju smrtnih žrtev potem pa že kako bi kršil pravila. Žal morajo zaradi takih ljudi vsi plačevat višje kazni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.303
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

zase vem da če slučajno kdaj kje na kakšni glupi lokaciji naletim na radar, jim tudi pod razno ne ustavim. kje se pa pozna razlika med 1000€ na katere nabiješ (oz. boš lahko nabil) mimogrede in 1400, če že poizkusiš zbežat pa da ti recimo ne uspe....

Za veliko ljudi so bile kazni do sedaj dovolj visoke in zadai piovišanja ne bodo nič bolj varno zdaj vozili. Ampak za take, kot si ti, so pa še prenizke. Si en navaden hinavec, ki v istem prispevko najprej pišeš o zmanjševanju smrtnih žrtev potem pa že kako bi kršil pravila. Žal morajo zaradi takih ljudi vsi plačevat višje kazni.

lol... sam ste pacienti no
hysterical-1.gif

žajbl, midva se nikoli nisva razumela ter se očitno tudi ne bova in če sem zate hinavec, mi za to tvoje mnenje gladko dol visi, sploh če ti je uspelo do takega zaključka priti na podlagi mojega zadnjega posta. fak ker retard no....

p.s. tisto, da hitrost ubija pa je bil sarkazem, če ti slučajno ni uspelo ugotoviti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

valjda, zato je tud po 22 uri prepovedan izhod za vse, ker začnejo đankiji krast
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.303
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Poglej kdaj se kaksno drugo reklamo za varnejso voznjo in nam predstavi se druge vzroke zaradi katerih prihaja do nesrec. Naredil bos uslugo sebi, pa najbrz se komu tukaj.

veš, sem pa toliko na cesti, da dobro vem zakaj prihaja do nesreč, za razliko od tistih, ki bi to res morali vedeti. in če bi vozil striktno po CPPju in bil tako slepo prepričan v svoj prav in da se mi nič ne more zgoditi, bi se mislim da lahko zaletel kar vsaki drugi dan, pa ne po moji krivdi ali pa zaradi neprilagojene hitrosti koga drugega.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Če bi vsi vozili striktno po CPP bi prišlo do nesreče samo ko nekdo za nek hip nebi vozil po CPP. Nesreče bi bile večinma materialne, brez smrtnih žrtev.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Če bi vsi vozili striktno po CPP bi prišlo do nesreče samo ko nekdo za nek hip nebi vozil po CPP. Nesreče bi bile večinma materialne, brez smrtnih žrtev.

Itak, ampak samo zaradi tega člena: Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred oviro, ki jo lahko pričakuje. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.

Ta člen je tako zelo univerzalen kot v RKC tisti "čudna so pota gospodova". Skratka odgovor na vse.

Dejstvo je da se nesreča lahko zgodi tudi z vsem upoštevanjem CPP, ko gre enostavno za neverjeten splet okoliščin.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Dejstvo je da se nesreča lahko zgodi tudi z vsem upoštevanjem CPP, ko gre enostavno za neverjeten splet okoliščin.
Seveda, še zmeri lahko butneš v avto ko bočno parkiraš - kle te upoštevanje CPP ne bo rešlo, če si štor si štor hehe.. sicer pa:
glede na to da smo skoraj vse nesreče letos obdelal v eni temi in da sceno spremljam, ti lahko povem da se praktično nobena nesreča nebi zgodila že če bi samo upošteval: substance, hitrostne omejitve (kle bi se rešl marsikerga motorista ki je bil kao izsiljen), semaforje in smer vožnje. Do kakšne nesreče bi sicer prišlo ampak posledice bi bile bistveno drugačne.