Mogoče pri vagu. Pri Fordu sem julija (ob izbiranju opreme) hotel naročiti zimske gume, ker je bil avto dobavljiv novembra pa ni bilo možno.
Glede gasilnega. Je obvezen del opreme tovornega vozila. Zakaj bi moral torej to posebej naročati? A sprednje luči pa volan tudi posebej naročiš? Imaš celo stran izbire kaksne luči in volan želiš, gasilnega pa ne dajo. Niti nosilca za njega ni predvidenega. Med dodatno opreme je recimo nosilec za dežnik in podobne neumnosti , ni ga pa za gasilni aparat.
A zdaj naj pa v nov avto vrtam luknje? Adijo garancija....
Je pa zanimivo da mi je pri enem letu starem vozilu preverjal datum prve pomoci, kljub temu da sem jo imel v original torbici z dodatno opremo (trikotnik, žarnice, pp)
Mi smo prejsnji teden dobili Customa in smo dobili tako piskac, kot tudi gasilni aparat.
Nosilca ni. Se mi zdi to logicno, ker je gasilni aparat stvar lokalne zakonodaje in ga ni proizvajalca vozil, da se bo prilagodil Slovenski zakonodaji, ki ima dva mio prebivalcev in potencialu (ugibam) 500 Customov letno.
Zimskih gum res da ni na ceniku, ampak ne vem, zakaj taksna drama. Smo jih narocili pri prodajalcu (se vprasali so nas katerega proizvajalca zelimo), in so nam jih zmontirali.
Se se spominjam, ko smo pred mnogimi leti imeli v voznem parki MB Vito in Sprinter. Tam si res lahko narocil zimske pnevmatike in tovarne, ampak se za to nikoli nismo odlocili, ker je bilo, ce se prav spomnim dobrih 100€ doplacila. Ni ni logicno, zakaj bi to doplacal, potem bi moral pa se letne gume kupit.
Sicer pa
Hanzi , ti bi moral tvojega Forda prodati. Vsaj skozi tvoje objave sem zasledil, da je Ford tvoja nocna mora, ki ti greni zivljenje. Verjetni ti je nerodno priznati, da si naredil napako, ko si se odlocil za ta avto. Tudi meni je bilo, ko sem imel deset let nazaj MB ML320CDI, kjer je crknilo vse, ker je bilo mozno. Potem sem avto prodal, ker me je to nerviralo. Morda bi tudi ti moral Forda. Cez leta sem se spremenil. Sedaj vozim Range Rover Sport. Krasen in lep avto. Kadar dela. Je pa znjim kar naprej nekaj narobe. Toliko osnovnih napak, kot jih ima ta avto, jih niso imeli vsi skupaj v celi zgodovini, od kar imam podjetje. Ampak, jeba* ga, sem se s tem sprijaznilin se ne sekiram. Malo mi je lazje, ker vem, da so z Velarji se vecji problemi.