Nov avto - st. km ob prevzemu?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Torej ti prideš pozimi po nov avto, kateri ni v skladu s trenutno zakonodajo (zimske razmere) in po tvojem ti tega niso dolžni zrihtat oz. avto izročit tak, da gre lahko skozi tehnični pregled? zanimivo... Zdej če to prodajalci zavijejo v celofan, in ti dajo zimske gume "gratis" tudi prav... dejstvo pa je, da meni pozimi avta z letnimi gumami nebi prodali (ok, razen, če dajo ketne zraven).
Štumf verige v prtljažnik, pa je. :zmaga:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Torej ti prideš pozimi po nov avto, kateri ni v skladu s trenutno zakonodajo (zimske razmere) in po tvojem ti tega niso dolžni zrihtat oz. avto izročit tak, da gre lahko skozi tehnični pregled? zanimivo... Zdej če to prodajalci zavijejo v celofan, in ti dajo zimske gume "gratis" tudi prav... dejstvo pa je, da meni pozimi avta z letnimi gumami nebi prodali (ok, razen, če dajo ketne zraven).

Bodi vesel da je notri dovolj goriva da ti ne crkne ne poti do bencinske, ne pa da se bos zmisljeval katere gume so gor

Seveda vcasih dealer naredi tako da ima avti "gratis" zimske gume, ampak to le pomeni da je cca 400 eur manj popusta kot bi ga bilo brez gum :)

• Všeč mi je
Reactions: koliko

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Se pravi, ce nekdo od tebe kupi rabljen avto, bo tudi ti dal pokeg letnih se zimske gume (ce nimajo dovolj profila, bos dal nove, da bo avto tehnicno izoraven), zarnice, veljavno prvo pomoc ipd?

Vse to zahtevas tudi, ce gres kupit avto v Nemcijo?

Potem verjetno pozimi verjetno ne bi smeli kopalk prodajat, da se ne bo kdo prehladil.

Zdaj ti zmanjkuje argunetov pa si od nekje privlekel rabljeni avto... govorim o novem.. sicer pa vidim, da vas lepo strižejo.. se pač pustite peljat.. jaz se ne ;) In še enkrat... pozimi pri novem (pa ne samo jaz, poznam kar nekaj primerov), dobiš ali zimske gume ali pa vsaj verige zraven. Seveda če ne rečeš ne dobiš... Ampak tukaj smo itak na alterju, kjer so take stvari nepomembne, a ne? :D

Pa še to.. Ja... tisti, ki kupi od mene mojega rabljenega, bo dobil tudi sredi poletja še komplet zimskih na feltnah, če te ravno zanima. Imam tako zimske kot letne na platiščih. Premenjam sam, ni čakanja v vsti, slabe volje itd...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj všimajo ti vse, zaračunajo pa tudi.Hočejo ti povedat da je cenej kupit avto z ugodno ceno in potem sam kupiš pnevmatike .

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
In še enkrat... pozimi pri novem (pa ne samo jaz, poznam kar nekaj primerov), dobiš ali zimske gume ali pa vsaj verige zraven. Seveda če ne rečeš ne dobiš....

Res je, dobiš.
Imaš prav.
Tudi vinjeto tekočo dobiš, poln tank goriva in strešne nosilce. Pa ne zajebavam te. Vse se da dobit, čista resnica.

Ampak.

Ti plačaš tak avto 18.000€ , medtem ko nekdo ki ni težil za gume, nosilce in vinjeto, je plačal enako konfiguracijo 17.300€.
Samo to nima veze, ker ti lahko potem rečeš da si hujši od chuck norrisa in si dobil vse zraven zastonj ker si 1a.

In če verjameš karkoli drugega kot to kar sem ti napisal, potem je mogoče tudi zemlja ravna.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Ne samo, da ob nakupu vse zastonj nafehta, ko prodaja avto, zimske še za kupcem vrže, s feltnami vred. Model dva a, ne samo ena.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Res je, dobiš.
Imaš prav.
Tudi vinjeto tekočo dobiš, poln tank goriva in strešne nosilce. Pa ne zajebavam te. Vse se da dobit, čista resnica.

Ampak.

Ti plačaš tak avto 18.000€ , medtem ko nekdo ki ni težil za gume, nosilce in vinjeto, je plačal enako konfiguracijo 17.300€.
Samo to nima veze, ker ti lahko potem rečeš da si hujši od chuck norrisa in si dobil vse zraven zastonj ker si 1a.

In če verjameš karkoli drugega kot to kar sem ti napisal, potem je mogoče tudi zemlja ravna.

potem bo pa zemlja res ravna, ker sem sicer že nekaj časa nazaj dobil avto z zimskimi gumami, strešnim nosilcem za malenkost nižjo ceno kot kolega, ki je pri istem prodajalcu kak mesec ali dva pred mano kupil identičen avto (letne gume).

Sej meni je vseeno, če mi ne verjameš... Ti je očitno vseeno, kaj dobiš za svoj denar, meni pač ni. Poskusim dobit največ za svoj denar. Je pa res, da pozabljam, da se tukaj na alterju ne gleda na take malenkosti... Pač bodi naiven in se pusti nategovat. :) Pa lep dan še naprej ;)

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Se zavedaš, da uvoznik v različnih časovnih obdobjih pripravlja različne promocijske akcije (popuste)? Tudi to je opcija.
Ali si pa ti prodajalcu nažiral na polno, kolega je pa plačal recimo prvo ceno.
Ampak ne, ti si vse to zastonj dobil, ker ti MORA pozimi prodajalec dati zimske gume. Izgleda je po novem tudi strešni nosilec obvezna zimska oprema. Loool.
Nateguješ pa le sam sebe, kakšen caR si ti, ki se ne pusti nategovati.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
sad saj nisem vedel, ali bi ti sploh pisal, ker več kot očitno samo provociraš... na kak način on doda zimske gume je meni vseeno. Pa vsak tak "popust" je že vračunan v ceno. Ne se bat. Dobil sem tisto, za kar sem se spogajal. Še enkrat; tebi je zgleda vseeno, če ti obrišejo polno ceno in te še malo brijejo za "dodatno" opremo. Mene pač niso :) In ja.. zase sem car... Ker dobim tisto, kar hočem, za tako ceno, kot se meni zdi primerno. Pa Strešni nosilec je bil za primer dan.. ampak ok, če ti praviš, da je to obvezna oprema, pa naj bo :)

In ja... Prodajalec mora poskrbeti, da je avto pozimi primeren za na cesto. Zate to itak ne igra pomena, ker ti zgleda 400-500 EUR ne pomeni nič. Ja.. tudi taki ste. :)

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
potem bo pa zemlja res ravna, ker sem sicer že nekaj časa nazaj dobil avto z zimskimi gumami, strešnim nosilcem za malenkost nižjo ceno kot kolega, ki je pri istem prodajalcu kak mesec ali dva pred mano kupil identičen avto (letne gume).

Sej meni je vseeno, če mi ne verjameš... Ti je očitno vseeno, kaj dobiš za svoj denar, meni pač ni. Poskusim dobit največ za svoj denar. Je pa res, da pozabljam, da se tukaj na alterju ne gleda na take malenkosti... Pač bodi naiven in se pusti nategovat. :) Pa lep dan še naprej ;)

Predolgo sem delal na pooblaščencu, tako da to kar ti govorim zagotovo drži.
Težava tvojega kolega je bila očitno le v temu, da je sprejel prvo ponujeno ponudbo ki pa je očitno še imela manevrski prostor, ampak očitno ni tako škrt ker mu je ponujena cena odgovarjala.
Drugic se pa bolje potrudi še za svoje kolege.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
In ja... Prodajalec mora poskrbeti, da je avto pozimi primeren za na cesto. Zate to itak ne igra pomena, ker ti zgleda 400-500 EUR ne pomeni nič. Ja.. tudi taki ste. :)

Prodajalec mora poskrbeti da ti dostavi vozilo ki ima potrdilo skladnosti in račun in popolnoma nič drugega. Dejansko bi ti ga lahko prodal z 0 litrov goriva in ni naredil nobenega prekrška ( razen moralnega v glavi).

Kaj bos pa ti naredil je pa popolnoma tvoja stvar, zaradi njega ga lahko naložiš na kamion pa odpeljes na dirkališče.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
sad saj nisem vedel, ali bi ti sploh pisal, ker več kot očitno samo provociraš... na kak način on doda zimske gume je meni vseeno. Pa vsak tak "popust" je že vračunan v ceno. Ne se bat. Dobil sem tisto, za kar sem se spogajal. Še enkrat; tebi je zgleda vseeno, če ti obrišejo polno ceno in te še malo brijejo za "dodatno" opremo. Mene pač niso :) In ja.. zase sem car... Ker dobim tisto, kar hočem, za tako ceno, kot se meni zdi primerno. Pa Strešni nosilec je bil za primer dan.. ampak ok, če ti praviš, da je to obvezna oprema, pa naj bo :)

Nekateri raje vzamemo nižjo ceno ali recimo 3 servise brezplačno, drugi pa gume.
Dejstvo pa je, da ti je prodajalec dal gume zato, ker si jih želel ali pa je ocenil, da je to stvar, s katero bo zaključil deal. Če bi mu še malo najedal, bi ti pa spustil ceno za njegovo nabavno vrednost gum, ki jih je sicer plačal iz marže.
Sedaj lahko pa še 100x ponoviš svoje, mi se ti bomo pa še malo smejali. :)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Dejstvo je, da na koncu nekdo pride skoz bolje, kot nekdo drug, pač odvisno od tega koliko se mu da pogajat, koliko je pripavljen "walk away" ter koliko prodajalec "rabi" prodat avto.

Jaz sem že naletel da je prodajalec rabil priti do neke kvote in je malo bolj znižal ceno. Saj lahko da je nakladal, a cena je bila na koncu v ene o sicer najdražjih salonov opazno manjša tudi od najbolj "garažnih" trgovcev, tako da nekaj je bilo na tem.

Meni je v bistvu vseeno kaj in kako, gledam pač končno ceno, ki ji moram plačati. Kakšni dodatki so sicer fajn, a je treba zadevo pogledati realno, saj morda zadeve niti ne rabiš, ali pa se drugje dobi ceneje. Ko kupujem avto, hočem predvsem to, torej avto.

P.S.: ko smo že pri strešnih nosilcih (domnevam da se misli prtljažnik in ne sani, ki se morajo odkljukati že pri naročilu avta): pri enih avtih (tukaj prednjači Audi) je to pozimi res obvezna oprema, saj se vozijo praktično celo zimo z to šaro na strehi, verjetno zato, ker bi radi izpadli "aktivni", pa morda pokazali da imajo denar za smučanje in podobno.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
tale je dobra, jaz bom tudi namontiral prtljaznike, pa jih vozil celo leto. (zajebano trugo thule alpin še moram nabavit) Škoda da bi bili popspravljeni v garaži. Na ta del favšije nisem pomislil. Bo lep družbeni eksperiment. ;)

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Bo nekaj na tem. Ali pa enostavno premajhen avto in potem truga na strehi večino leta. To bi se zgodilo meni, če bi nabavil F31, ki je sicer izpolnjeval vse kriterije razen najpomembnejšega (velikost :) ).