Nokia E71 in njene male skrivnosti

joc6

Zelenc'
6. okt 2009
3
0
1
Bok!

Sem novi uporabnik nokia e71
wink-1.gif
zanima me nekja podrobnosti pa če bi mi jih lahko povedali...

- zanima me zakaj mi je že eneparkrat zablokiral meni ko hočem pritisniti na meni mi kar zablokira in kaže sam belo ali pa črno črto ... mogoče veste čem je probem...???

- pa prosil bi če mi samo prilimate link kater garmin je narbulj primeren za nokio e71 sem kar nekaj prabl po foumih zanima pa me kateri najmanj žre baterije...?

hvala za odgovore in lp!

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
update na FW v300, hard reset, probaj kaj od tega. naceloma to ne dela...

garmina potegni tazadnjega z uradne garminove strani, ne kuri baterije preverjeno

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ad blokada: menda je to en firmware, probaj nadgradit.

Ad Garmin: zadnja verzija je najboljša, pazi le, da boš vklopil tista jajca, da se povezuje na net in potem izklopil. Malo pobrskaj, vsaj dvakrat sem to napisal, menda v tej temi.

joc6

Zelenc'
6. okt 2009
3
0
1
Hvala ti!! ali mogoče poznaš je link kje bi naš tanovi FW 300 ? hard reset misliš povrnem telefon v tovarniške nastavitve?

joc6

Zelenc'
6. okt 2009
3
0
1
Aha za garmina da bi ga potegnil z uradne strani nisem zasledil nobenega link mi ga lahko ti prilimaš
wink-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
nej. treba vlozit malo truda.
hint garmin xt 5.00.50. rabis se tudi support datoteke od verzije 4.xx.xx, vse dobis na isti strani, kako pa garmina odklenit se pa znajdi sam..
google it
evil.gif

verzijo telefona pogledas z ukazom *#0000#
update telefona idi na nokia.si in sledi navodilom

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Enako kot na PC-ju.

CTRL+C
CTRL+V

CTRL dobiš tako, da pritisneš FN+skrajno desno-spodaj.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
1
18
Ponesreči sem izbrisal en kontakt.
Ko sem ga na novo kreiral pa se mi je zaželo pojavljati, da se mi ne prikaže ime kontakta, ko le ta kliče, ampak telefonska št.
Poskušal sem vse možne variante (z +386, 386, brez 386...), ko me je klical, sem shranil št. v imenik.... brez uspeha.

Vedno ko me on kliče, mi prikaže telefonsko št. in ne imena. Prej je to delalo brez težav, tudi druge kontakte mi prikazuje pravilno.

Je že imel kdo kaj podobnega? Zaradi tega ne bi rad restartal telefona in ponovil vse nastavitve.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa si ga dejansko izbrisal ali si ga morda samo po pomoti preimenoval in ga sedaj ne najdeš več.

Če imata namreč dva kontakta enako telefonsko številko - se pojavlja točno to, o čemer govoriš.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Pa si ga dejansko izbrisal ali si ga morda samo po pomoti preimenoval in ga sedaj ne najdeš več.

Če imata namreč dva kontakta enako telefonsko številko - se pojavlja točno to, o čemer govoriš.

Ali pa če imata enako številko in drugo "področno", recimo 041 xxx xxx in 031 xxx xxx

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa poglej še, če je kontakt izbrisan tudi na SIM kartici.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
1
18
Vsa čast fantje... na koncu imenika sem imel to številko pod "(brez imena)". Očitno sem jo 2x dodal.
Sedaj deluje.

Hvala!!!!

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
A mogoče lahko tudi meni pomagate in sicer imam težavo pri UVOZU imenika iz PC-ja na Nokio E71 preko Nokia PC Suite.

Namreč ko iz telefona naredim varnostno kopijo in izvozim celoten imenik v .txt ali .scv datoteko je vse lepo in prav. Tudi ko potem na PC-ju odprem katero od teh dveh backup datotek, lepo vidim vse kontakte z imeni, številkami, e-maili, naslovi, idr.

Težava pa se pojavi, ko imenik uvozim nazaj na telefon preko Nokia PC Suite in sicer mi v tem primeru NE uvozi oz. pri nobenem od kontaktov NE prikaže telefonskih številk (tako mobilnih kot navadnih) in e-mail naslovov. Vse ostalo, kot je Ime, Priimek, Naslov, idr. pa prikaže ok.

Ima kdo kakšno idejo, zakaj se dogaja, da ne uvozi tel. številk in e-mailov in kako bi zadevo rešil? Hvala vsem za pomoč!

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Don't bother s PC Suite-om.

Poišči Google Sync in sledi navodilom. Sinhroniziraš imenik z Gmailom in to je to. Lahko urejaš na telefonu, na računalniku...

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Don't bother s PC Suite-om.

Poišči Google Sync in sledi navodilom. Sinhroniziraš imenik z Gmailom in to je to. Lahko urejaš na telefonu, na računalniku...

Hvala za nasvet, bom probal tale Google Sync.

Vseeno pa bi rad ugotovil in rešil tole težavo s PC Suite-om. Mogoče bo še komu prav prišlo...

A je mogoče kakšna fora s poljem "Sinhronizacija" pri posamezem kontaktu. Ko sem uvozil kontakte nazaj na telefon, sem namreč opazil, da mi to polje pri vsakem kontaktu izgine in se mi prikaže šele, če grem potem urejat posamezen kontakt na samem telefonu. Pod tem poljem so opcije: Zasebna, Javna in Brez.