Nokia E71 in njene male skrivnosti

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Včasih ko neko aplikacijo nalozim naredi za njo 3× manjso ikono kot normalno. Kako naredim da bo ikona normalna ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik disco pravi:
jst uporabljam jbak taskman
Sem ga namestil in se mi ne zdi nič revoluacionarnega! Enako kot da bi držal hiško 2 sekundi, kaže samo da je odprt imenik, najbrž pa laufajo v ozadju drugi procesi. Niti ne kaže koliko rama požre kaj! Sem nekje vido enkrat takšno aplikacijo pa se ne spomnim kje..

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Če greš v tem programu pod settings in task manager lahko ibrereš katere procese ti prikazuje kot odprte. Izberi skrite in to je to.

Na vsako aplikacijo lahko klikneš in daš task info, da vidiš koliko rama kuri.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Včasih ko neko aplikacijo nalozim naredi za njo 3× manjso ikono kot normalno. Kako naredim da bo ikona normalna ?

to se dogaja pri java programih. Mislim pa, da rešitve ni

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

to se dogaja pri java programih. Mislim pa, da rešitve ni

Zanimivo je ker na N seriji ista aplikacija naredi normalno ikono.

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Meni se je to zgodilo samo 1x, sem vzel baterijo ven in ponovno vklopil telefon. Od takrat naprej se mi (hvala bogu) še ni ponovilo kaj takega. Se mi je pa že ene 2x zgodilo, da mi zmrzne telefon, ko ga dam na profil "tiho" pa hočem npr. pogledat na uro
tongue-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni se je tudi to dogajalo..pol pa še ni poznal več imen kdo mi pošilja smse....ni blo druge kot nardit en update...zdaj je ok..upam da bo tako tudi ostalo.

JerichoKane

Zelenc'
27. avg 2009
2
0
1
Zdravo!

Imam problem s svojo e71.
Namreč aparat mi na zaslonu ne izriše ikonce za prejeto sporočilo (glej slikico).
Če grem meni/orodja/nastavitve/splošno/prilagajanje/začetni zaslon/nastavitve načina/aplikacije začetnega zaslona/omogočene aplikacije imam "obvestilo o sporočilu" obkljukano.
Poizkusil sem že na novo naložiti programsko opremo in sprva se je ikonca izrisala, ampak ko sem obnovil varnostno kopijo nazaj na telefon se je problem spet pojavil.
Je možno, da je napaka kje drugje kot v mojih nastavitvah?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Nastavi spet tisto kljukico na sporočila in potem naredi varnostno kopijo.
Ker vrneš nastavitve nazaj iz varnostne kopije ti jih postavi s takimi nastavitvami kot je bila kopija narejena.....naprimer moja kopija je bla narejena da se mail nalaga na 5 minut sam.....in ko sem ga izklopil je blo ok kot sem hotel....ampak ker sem nalagal na novo programsko opremo od gsma sem moral dat na novo varnostno kopijo in mi je spet dalo tisto staro nastavitev.....tako da sem spet moral popravit zadevo v nastavitvah.
Pa še pod oba profila poglej če imaš...mogoče je v enem obkljukanov drugem pa ne.

JerichoKane

Zelenc'
27. avg 2009
2
0
1
hvala za odgovor, ampak zadeva še vedno ne deluje. čeprav imam obkljukano za obvestila sporočil (tudi v varnostni kopiji) mi ikonce še vedno ne prikaže. če pa izklopim obvestila o sporočilih mi ko prejmem sms samo odpre novo okno "1 novo sporočilo" z opcijami "prikaži" ter "izhod"...
Ali je možno da se napaka pojavlja zaradi nove programske opreme?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer telefona ne uproabljam tako dolgo da bi lahko naredil neke verodostojne primerjave ampak pred tem novim updatom mi telefon ni nikoli zmerznil v tej meri da bi moral baterijo ven jemat, vedno je prišel k sebi. Do sedaj pa od kar je prišel ven novi update mi je zmerznil ene 4x. V ***** FW?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
300.21.012, ne zmrzuje, vse dela odlicno, prezadovoljen.

FW 200... je pa obup. zmrzoval, budilka, wlan, itd. itd.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj pravim nisem testiral toliko za 200.xxx FW, 300.XXX pa mi zmrzuje... Očitno sem med tistimi ki nimam sreče, ali pa dost uporabljam telefon in je to normalno. Včasih tudi po 20 30 klicov na dan.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem imel prej verzijo 210.21.006 in mi je večkrat zmrznil preden sem se hotel javit na gsm...pol mi ni prepoznal nobenega imena več ko sem dobil kak sms....pa pri fotoaparatu je na nočnem načinu zmznil fotoaparat in so slike tudi drugače dolgo nastajale...ma pravo sranje.........pa sem probal vse...od tega da sem odstranil baterijo...pa do hard reseta....nič ni pomagalo..vedno iste težave.......sem vprašal tudi na teleray in so rekli da sem si mogoče dal kako aplikacijo ki mi ga serje...ampak tudi to ni blo.

In potem ni blo druge kot pa naložit verzijo 300.21.012 in zdaj je.....pa še fotoaparat dela bolje in je bolj odziven.....drugo pa sem dal nazaj vse kot je blo (aplikacije) in niso bile kirve za težave telefona.

Upam na najboljše.....da bo zdaj vse ok.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz razmišljam da bi ga še enkrat updatal čez in dal gor samo najbolj osnovne aplikacije! Mogoče ga tudi to zajebava ker je hackan z HelloXom?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bomo vidli! Danes ga še enkrat na novo updatam ter teden dni testiram in da vidimo če ga je res kakšna aplikacija zezala vendar ne verjamem!