Nokia E71 in njene male skrivnosti

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Dushan pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Don't bother s PC Suite-om.

Poišči Google Sync in sledi navodilom. Sinhroniziraš imenik z Gmailom in to je to. Lahko urejaš na telefonu, na računalniku...

Hvala za nasvet, bom probal tale Google Sync.

Vseeno pa bi rad ugotovil in rešil tole težavo s PC Suite-om. Mogoče bo še komu prav prišlo...

A je mogoče kakšna fora s poljem "Sinhronizacija" pri posamezem kontaktu. Ko sem uvozil kontakte nazaj na telefon, sem namreč opazil, da mi to polje pri vsakem kontaktu izgine in se mi prikaže šele, če grem potem urejat posamezen kontakt na samem telefonu. Pod tem poljem so opcije: Zasebna, Javna in Brez.

Kolikor sem se jaz ukvarjal s tem, Nokia (pa še kateri drugi) pri izvozu piše mobilno številko na drugo polje. Ko pa uvoziš nazaj, pa prebere samo polje z mobilno številko, ki pa je seveda prazna. Če sem prav prebral, nisi sinhroniziral z Outlook-om, temveč si uporabil izvoz podatkov. To se mi je dogajalo pri QTEK-u, kjer pa sem želel podatke urediti z Excelom in sem naredil izvoz iz Outlook-a, po urejanju pa uvoz iz Excela. Pa sem prej obupal kot da mi je uspelo urediti vse skupaj
wink-1.gif
.

Jernej

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
1
18
Tdui sam sem bil zelo razočaran z PC Suitom in podobnimi. Še posebno velik problem sem imel pri vseh kontaktih, ki imajo več mobilnih št. (na srečo sem ugotovil dovolj hitro, drugače bi mi 33% telefonskih izginilo), saj se prenese le prva in seveda sploh nisi opozorjen, da se ostale ne.

Jaz ti tudi svetujem GoogleSync. Super zadeva, enastavna, pa še online lahko urejaš kontakte...

Z outlook-om je tudi šlo, vendar mi je GoogleSync boljša varianta, še posebej, ker imaš še dodaten backup, v primeru, da se ti disk pokvari.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
1
18
Tukaj sem dobil navodila, kako instalirati Mail for Exchange (http://www.google.com/mobile/products/sync.html#p=nokia_smart)
Zadeva mi sinhronizira kontakte in koledar z googlom.

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Hvala za nasvete! Sem probal GoogleSync in je res super.

Nokia PC Suite je pa res en velk šit, ima hroščev tolk, da kr glava boli
frown-1.gif

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
1
18
Kateri programček priporočate za ogled taskov, ki mi tečejo v ozadju, še posebno kakšni hidden.
Sem si nalagal neke programe, pa imam občutek, da mi baterija zdrži precej manj.

Nekje 0.11W imam porabo (BT, WiFi izključen, osvetlitev izključena...), nevem pa koliko sem jo imel prej :|

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Dajte mi neki povedat.
Trenutno imam 110.07.127 firmware (še original gor), zdejle grem pa upgrade delat, ker nekaj aplikacij ne deluje in mi je naslo 300.21.012. Zdej me pa zanima al moram prej še kakšnega drugega gor dat, al lahko direkt tega? Mislim zato, ker je sedaj gor tako star

hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Lahko kar direkt (sploh ne vem kako bi lahko naložil firmware, ki ni najnovejši - na PC suitu ti ne ponudi možnosti izbire).
Edino naredi si dvojni backup - na kartico in preko PC suite. Vsaj meni se je enkrat zgodilo, da povrni iz kartice ni povrnil čisto vseh nastavitev. Še dobro da sem naredil tudi backup preko PC suite, tam ni bilo teh problemov
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Saj backup niso samo podatki, ampak vse nastavitve (maili, sinhronizacijski profili, nastavitve telefona...), tudi nekatere aplikacije se ohranijo. Pa še kaj bi se našlo.

Če boš naredil backup, ne bo nič škodlo
tongue-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
To je res, samo načeloma raje še enkrat vse nastavitve na roke naredim. Da se malo spet lahko igram in kaj novega najdem
smile-1.gif

Sem pa vseeno naredil backup prej in se mi je res obrestovalo, ker sem pozabil na "Notes". Moram jih zdej ven dobit iz backupa.

No, upgrade je uspel, ampak je pa zdaj slabse kot prej. Aparat se mi je ze 2x resetiral in 2x zmrznil, enkrat ko sem se hotel javit. Downgradeat se pa verjetno ne da.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Fantje in dekleta(če bo slučajno katera vedla) iščem programček kateri mi bo ob klicu neznane številke(številkeki je nimam v imeniku ali je skrita) napisal neko besedo_Obstaja slučajno kaj podobmega??

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A pozna kdo problem na tanovem fwju, da aparat zmrzne, ko se hocem javit? Se mi dogaja po 5x na dan. Pred upgrejdom mi v slabem letu enkrat ni zmrznil.
Pa to, da mi katerikoli meni pod levo tipko odpira do 2 sekunde.

A se da kako downgrejdat?

Hvala

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Včeraj pa je izšel nov FW v400

Changelog:

NEW FUNCTIONALITIES:
* Gimlet v9.5 (v9.5.3.72)
* Quick Office 5.3
* Ovi Store 1.5 (v1.5.2)
* Ovi Contacts – Preinstalled
* Mail for Exchange 2.9.176

CHANGES AND IMPROVEMENTS:
* Email Setup Wizard update
* WLAN Corrections
* Internet Radio v1.16 – Increased functionality
* Camera functionality improvement
* Incoming call hang issue fixed
* Turkish SMS character input improvement
* Many functionality and Stability improvements in MfE
* Support for Russian and Ukranian keymats
* Phone activation Baseline updated
* Yahoo account hack fixed

GENERAL
* Stability and functionality improvements
* Email and WLAN functionality improvements
* Increased robustness in handling SMS and incoming calls
* Memory leak fixes and crashes
* Email and WLAN functionality improvements

CALL HANDLING
* Fix for Incoming call hang issue and fast call crash
* Fix for making emergency call when the phone is locked

CALENDAR/CLOCK
*Minor Functionality improvements
*Time display correction when the phone is locked

CONNECTIVITY
*WLAN functionality Improvements and fixes for crashes
*Improvement in WLAN authentication
*mVPN authentication improvements and general functionality improvement

CONTACTS/PHONEBOOK
*Functionality improvements for search functionality

EMAIL
*Email setup wizard updated
*Fix for Yahoo account hack while setting up Gmail account through Nokia Email
*Fix for mails getting duplicated after restoring backup
*Mail for Exchange upgraded from 2.9.158 to 2.9.176
*Many functionality and stability improvements in MfE
*Robustness and functionality improvements in email items.

INTERNET RADIO
*Improved functionality
*Increased application stability

QWERTY KEYBOARD
*Usability improvements
*Keyboard mapping corrections for Russian and Ukranian keymat

MESSAGING
*Improvement in Turkish SMS characters input
*Fix for delivery report for SMS with more than 22 characters
*Increased robustness in handling SMS

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
En je dal link do programčka, ki prikazuje stanje baterije - kolk časa še ostaja. Po nadgradnji SW sem ga izgubil in ga ne najdem več. A bi bil kdo tako peklensko dober, da bi dal še enkrat link.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
od včeraj je na voljo facebook aplikacija za E71
dobi se jo v Oviju

Mi lahko kdo pove, kje vidiš "New notifications", nove Poke in podobno. Da ni chata, mi je nekako jasno.