Eno vprašanje... tri dni je odkar sem dodal kvas v svojo drugo rundo piva iz celovitega ekstrakta (pale ale) z dodatkom 1kg srednjega DME (amber). og=1.037, trenutna gostota pa je 1.013. ali je to to? kaže da se je fermentacija popolnoma nehala, gostota je ista že drugi dan in mehurčkov ni že danes cel dan popolnoma nič, včeraj so še bili sicer zelo poredko (na cca 5 min).
Prejšnje pivo z dodatkom glukoze mi je povrelo do fg=1.005, ali je zaradi DME tokrat fg toliko večja?
ali to pomeni (najbrž da ja, ampak vprašam), da bo imelo pivo samo cca 3% alkohola? bi moral dodati več DME torej?
temperatura v prostoru je 20-21 C.
Prejšnje pivo z dodatkom glukoze mi je povrelo do fg=1.005, ali je zaradi DME tokrat fg toliko večja?
ali to pomeni (najbrž da ja, ampak vprašam), da bo imelo pivo samo cca 3% alkohola? bi moral dodati več DME torej?
temperatura v prostoru je 20-21 C.
Nazadnje urejeno: