Hvala za odgovor. Delam po postopku allgrain. OG je bilmalenkost nižji. Delam pa standardnih 20l oz. kak liter vec...Oxi ni razkužilo, ampak čistilo - odstranjevalec organskih snovi.
Starsan/chemsan ali 70% alkohol ali 4% arekina + splahnjevanje z vodo
Najlažje je s chemsanom, je pa par evrov dražja investicijam
Kak postopek pa uporabljaš: allgrain, biab, piksna? OG je bil po planu? Koliko pivine narediš naenkrat? Kje oz na kakšni temperaturi poteka primarna fermentacija?
Zakaj natočiš oxi v veho?
Tam je najboljše dati alkohol/vodko, če ti ambientalna temperatura niha in želi sesati zrak v fermentor.
Fermentacija potoke pri konstantnih 17 stopinjah in ne varjira.
V veho dajam Oxi, ker sem tako videl na par youtube videih. Ravno tako sem na teh videih opazil, da oxi uporabljajo kot razkužilo in da se z mešanico arekine uporablja le za osnovno čiščenje vsedlin.