Nakup starejše hiše

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Jaz pa vidim tole dodatno šaro v drugi luči in niti ne toliko napacno. Stopi v kaksno res staro hiso. Pa glej da ne bos kam s celom butnil.
1.Ljudje smo vedno visji
2. Visina tlakov se je s talnim gretjem in estrihi podvojila ali celo potrojila. Marsikje je 15, ali celo 20cm.....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.023
11.147
113
Seveda, ce delaš tako kot treba si na 20 cm tlaka in pa višina vsaj 255 cm in recimo spuščen strop za kakšne vgradne izdarije... pa si na cca 300 to pa je malo več kot klasičnih 13 šar.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.338
2.427
113
Toliko napisanega, pa vse zaman. Spet jabke pa hruške. Človek okleva med nakupom stare hiše in gradnjo nove. JAsno ti je, da če je izbira med temi dvemi, da verjetno ne gre ravno za top-of-the-top zadevo in da želi prihranit kakšen €, hkrati pa vseeno imet streho nad glavo in hkrati ne nek prizidek zidat. To kar ti pišeš nima tukaj nobenega smisla. Tudi jaz sem si dal rolete na elektriko pa na daljinca, pa steno visoko 7m iz kamna, pa 3 WCji, 2 tuša, pa 10m steklena stena itd.. to vse spada v preseravanje in nima veze pri imet streho nad glavo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.338
2.427
113
Ja razlika je konkretna, za eno nadstropje je pri meni bilo iz cegla za 4k€, siporeks po enakem popisu materiala je bilo 6k€. Razlika 2k€ nekaj pomeni, lahko pa jo dobiš nazaj pri ometih. Ali pa tudi ne, odvisno kaj želiš. Če je cena faktor, potem s siporeksom prihraniš pri kasnejših delih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Toliko napisanega, pa vse zaman. Spet jabke pa hruške. Človek okleva med nakupom stare hiše in gradnjo nove. JAsno ti je, da če je izbira med temi dvemi, da verjetno ne gre ravno za top-of-the-top zadevo in da želi prihranit kakšen €, hkrati pa vseeno imet streho nad glavo in hkrati ne nek prizidek zidat. To kar ti pišeš nima tukaj nobenega smisla. Tudi jaz sem si dal rolete na elektriko pa na daljinca, pa steno visoko 7m iz kamna, pa 3 WCji, 2 tuša, pa 10m steklena stena itd.. to vse spada v preseravanje in nima veze pri imet streho nad glavo.

nanašalo se je na zadnjih nekaj postov, ko je bilo govora o gradnji nove, razlika med revno/bogato. Čeprav kar sem jaz naštela že tudi ni bogata, samo malo nadstandardna za standard 2016, 2020 in 2025 bo pa že to skoraj da ne minimum, ko se dela na novo. tudi kar si ti napisal ne spada v presiravanje (razen nekega kamna po steni) ampak v kvaliteto bivanja. Bi bilo enako če bi bil šipa 5metrska ali pa je sploh ne bi bilo? Bi bilo enako, če bi morala žena ali pa kaki otrok na roko vintat vsako roleto ki sega do tal, ali ne. Vsaj fitnesa ne rabi, kali.

konec koncev smo že močno zakorakali v 21. stoletje in pač standardi naših očetov in dedkov pač niso več današnji standard. res pa je, da so imeli streho nad glavo. Tudi jamski človek jo je imel...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik damirj pravi:

Pri "ceglu" gledamo cente, pri "lučkah" zapravljamo mio...
confused-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.338
2.427
113
Ja beri na dolgo in široko razlago Jabe. V cegu damo minimalno, potem ko je treba že na primer postavit lučke, se začne kolobocija. PA niso lučke noben nadstandard, prostor bo enako osvetljen z lustrom za 50€, kot s tistim za 5000€. Stvar debate, če to veča udobje bivanja. Ali pa osvetljen strop v mavričnih barvah.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
to je point. en luster na sredi sobe... to ti je primerna osvetlitev. gre se za razporejenost svetil in jakost ter morebiti barvo svetlobe. še najbolj brez veze je v cegu metat, ker pa res čisto vsak na trgu opravlja edino funkcijo, ki jo ima - nosilnost.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
to je point. en luster na sredi sobe... to ti je primerna osvetlitev. gre se za razporejenost svetil in jakost ter morebiti barvo svetlobe. še najbolj brez veze je v cegu metat, ker pa res čisto vsak na trgu opravlja edino funkcijo, ki jo ima - nosilnost.
Tudi vsak luster opravlja edino funkcijo, ko jo ima- vsebuje vir umetne svetlobe.
evil.gif

PS- kot ti lahko luster služi kot okras, ti lahko tudi kakšna opečna stena (seveda neometana in ustrezno zafugirana) opravlja podobno funkcijo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.338
2.427
113
Eh, oprane buče. Tudi notranji dizajnerji morajo od nekoga živeti in če kdo misli, da rabi za čisto vsako stvar pri hiši naprimer enega, ki mu bo povedal kakšne in koliko lučk, potem kar naj. Včasih zdrava pamet naredi še boljše kot najboljši strokovnjaki.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
točno tako - zdaj je pa treba samo še vedeti kam ga postaviti in kako močnega in kake barve. in tisto okoli kar je lahko stane tudi 20€, ni treba da 2000€. ampak vsak, ki mu rečeš luči, misli, da govorim za nabor svetil iz arcadie in slično...

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Fajn,da sem najdu to temo
smile-1.gif
Tudi mi2 z mojo se nagibava, da bi namesto najemnine za podobno vsoto vzela kredit in si kupila tako starejšo hišo (zaenkrat imava ogledan letnik 76') ki je imela pa pred desetimi leti menjano streho in fasado (sam žal nobene izolacije).

Plusi so to,da nimaš najemnine, maš objekt k je tvoj, lahko spotoma (ko imaš finance) obnavljaš.
Minusi pa to, da ne veš čist točno kaj vse te lahko čaka. Stroški obnove, ker imaš že stroške kredita, tekoče stroške (elektro, komunala...), se lahko hitro zgodi, da traja, da našparaš dovolj za nova okna ali pa izolacijo...

Nove gradnje si žal ne moreva privoščit zaradi visokih cen, da bi sama zidala tudi odpade, ker najemnina + odplačevanje kredita za nov objekt bi bila prehuda. Tako,da zaenkrat vidiva to kot najboljšo opcijo.

Sem našu pa tudi eno, k se mi zdi kr okej (cena glede na letnik/opremo). Sam mi nekak ni do dolenjskih koncev (pa brez zamere, če je kdo od tam
smile-1.gif
).
https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/hisa_5967097/

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Ni misljeno slabsalo ampak to je precej bogu za peto. Sploh ce se bo kdo od vaju vozil na delo v Ljubljano...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ni mišljeno slabšalno, ampak, če je to bogu za peto eni sploh se Slo videli niste izven LJ.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Ta hiši stoji v naselju, kjer potrebuješ pozimi 4x4 (ker ne verjamem, da lahko splužijo dovolj hitro oz. namečejo dovolj soli, da ni snega in ledu)
confused-1.gif

Sama okolica, kraji okrog so top, pač dolenjska pa reka krka. Do lj si hitro (max . 45 minut), no razen zdaj, k nastajajo zastoji pri gosuplju in nazaj pri bizoviku. Ni to glih neka vukojebina....

Je pa res, da so ljudje tam tako, no, kako bi reku....."krančani"
hysterical-1.gif
Ko se jih navadiš, pa oni tebe, potem nimaš težav in radi pomagajo pri vsem. Ne marajo zahrbtnežev.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ni mišljeno slabšalno, ampak, če je to bogu za peto eni sploh se Slo videli niste izven LJ.

O spet ti. A si si ze prebral zakon o dedovanju?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
mal si off. A te motim??? Jap.... poznam tist o čem sem pisal. Sej si si tud zadnji post prebral V dokaz tebi.
Pa da ne bom še jaz off.... tisti konci, ki jih avtor omenja sploh niso bogu za peto. Res pa je, da ni kot v LJ v bližini BTC, pred vrati dobri sosed Merkator, na konci ulice ambulanta, pošta na drugi strani, šola čez cesto....itd.
Očitno @godfather pozna lokacijo. .....
Je pa tako, da splužena ni niti LJ ko sneg sipa..... je tema o presenečenih cestarjih polna. Kako je pa v tem primeru, je pa najbolje da se pozanima kupec na sami lokaciji od krajanov. Da je klanc se vidi po eni sliki, ko se sosednje hiše vidi samo streha, da si pa v lonce gledajo, pa niti ni videti po slikah. Sem velik bolj skupaj videl hiše. Tako da..... kupec naj gre na lokacijo... stvari pregleda, se pogovori s sosedi, krajani, prodajalcem...... tukaj bo bolj malo pomoči (bo pa vsega drugega

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Tudi jaz poznam lokacijo, precej dobro. In je bogu za peto. Sploh za nekoga ki sicer zivi v mestu. Ne ambulante ni na koncu ulice. Povsem mozno je, da bos ob 3 zjutraj potreboval zdravnika in se bo le-ta do tebe pripeljal iz LJ, ker bo tisti iz ivancne gorice zaseden. Poleg tega skozi te kraje zelo rada pasira romska populacija - tako iz grosuplja kot novo meska ki tu cez hodi proti LJ.

Ce imas otroke bodo imeli dalec do srednje sole itd. In ce je nekomu to vse ok, potem ni tezav. Ker pa je napisal da mu ni najbolj do selitve na dolenjsko pa je prav da se mu pove kako je na zadevi. Poleg tega so "kranjci" ena najbolj zaj.ebanih sort dolenjcev. Tko da ce mu ze sama dolenjska ne disi potem se je odlocil za zanimivo obmocje.