Nakup starega velikega avta z 200+ KM

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Res je punce točno vedo kako dober je i-drive!
cheer.gif

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Spet same bedarije, sramota, polovico se vas oglaša, in sploh nimate pojma ! Primerjate pa 100 različnih avtomobilov !

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jest lahko povem da sem imel A8, l96, 4,2 bencinarja, 300km, z vso opremo. Takoj ko sem ga kupil sem vgradil notri plin. Poraba v povprečju na cca 45kkm kolikor sem ga imel tam okrog 15-16l plina!!! na sto, benza je šlo mogoče liter manj, ampak sem ga itak tankal 1x na ene 2-3 mesece, sicer samo plin. Stroški nakupa 5000€. Veliki servis takoj 1000€. Vgradnja plina 2000€. Zavarovanje se ne spomnim ampak imam 50% bonus tako da ni bilo hujšega. Plin delal brezhibno, se mu je pa poznala starost (reci temu utrujenost materiala: kake gumijaste cevi, pa brisalci, pa jutranje težave z vžigom - elektronika, ki mi jo je po ene 3h mesecih serviserjev odpravil šele en majstr na Porschu). Skratka precej je bil na servisu, imho po nesposobnosti lokalnih domačih mojstrov mehanikov vajenih 4-cilindrašev in nesposobnih da bi šraufali tega osemvaljnika. Aja glede porabe: reci mi človek-težka-noga, če si priden se da na 12 priti normalno, ampak zakaj? Tako mašino kupiš zaradi užitka - če bi hotel šparat bi si kupu Cliota 1,5dci. Pa še na plinu če preračunaš je to recimo 10l na sto. S plinom nobenih težav. Luksuz notri neverjeten, udobje v vožnji zakon, 4kolesni pogon daleč pred drugima dvema nemcema če se mene vpraša - ekvivalentnega bavarca sem vozil, zvezdice pa sicer ne. Prodal ker sem se naveličal po servisih letat (sploh ker je tako malo ljudi ki znajo res kaj popravt na takih mašinah), pa še na vrsto nisem prišel (beri žena ga je skoz hotla vozi, jaz sem bil pa na njenem
cry12bpy.gif
). Sicer se da po delih marsikaj kupit če je kaka težava, tako da cena niti ni problem, ko enkrat vedo kaj je narobe. Sedaj sem šel imho na slabše, tako da ponovno razmišljam o nečem takem. Mogoče bo sicer kaj v slogu X5 ali ML, ampak slednji je baje hud jajc. Seveda spet na plin. Če bi vzel A8 bi gledal kaj mlajšega, med 2000 in 2002 - tam verjetno še ni toliko postaranega materiala. Sicer so pri A8 motorji baje itak praktično neuničljivi. Alu šasija pa pomeni da ne rjavi. Skratka če A8 ni že najstnik bi ti ga kar priporočal, če te zanima še kaj pa vprašaj ali pa na p.m. Torej priporočam avto kjer se kakšna zadeva dobi že po delih za spodoben denar (da ni rariteta), pa serviser ki bo znal za normalno ceno to dejansko popravt, pa si zmagal, če tega nimaš zagotovljenega pa stran od takih avtov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
814 v6 turbo je avto, za katerega švabi nikdar niso našli protiorožja. Izreden za vozit, mašina brutalna, kakšrna mora biti v takšnem avtu. Je pa res, da je danes to zastarel avto. Ima pa dušo, ki je tevtonske škatle nimajo in je nikdar ne bodo imele.

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Hmm,tak A8 mi je hudo znan. Daj povej kam si ga prodal, ali pa barvo avta :D
Imam mehanika za tak avto, saj ga vozi tudi sam, in posledično tega ve kaj šraufa
cool-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Čudno, čudno, meni nobena alfa ni žrla olja. Očitno sem imel neznansko srečo. Čez alfe imajo navadno veliko za povedati tisti, ki si lastijo kako germansko skropucalo in si tako hočejo zvišati vrednost svojega 'avta'. Pol pa pritisnejo na plin, pa ostanejo brez zadnje preme (serijska napaka).
rolleyes-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Saab je zagotovo dobra izbira, pa še nimaš avta, kakršnega ima pol trenirkarjev. Če se kupuje takšna vozila, ni fore, da vsakih 100 metrov vidiš enakega. Dobra odločitev!
zmaga.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Hja, alfin v6 je vsekakor izreden motor, res pa je, da tak namenjen ljudem, ki se ne obremenujejo s porabo goriva. Takšni res posežejo po vrstnem nemškem, ampak če mene vprašaš, je za take ljudi ljudskivoz dizel realna izbira. Da si pri športnih bencinarjih kot leitmotiv zadaš porabo in ceno servisa, potem si res trenirkar.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
je steve pisal da alfin V6 ni pobral nobene nagrade
grims-1.gif

samo je premajhen
bonk.gif

3.7 V6 bi bil pravšnji
evil.gif

malo slabo bereš. nisem napisal da točno ta motor ni pobral nobene nagrade, ampak da v večini kategorij, kjer bmw para gate, sploh svojih predstavnikov nimajo. Motorna paleta zajema ene 4 mašine, potem pa se počasi zgodba o špagetih zaključi. Kak lahko pol en zagrižen špageti fan reče da so bmw motorji ropotala in edino pravo so alfe, sploh iz 90ih, ko so bli na ravni wartburga
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
že več kot 10 let vozim bavarce pa se mi še ni kaj takega zgodilo kot ti opisuješ! čez bavarce imajo ponavadi kaj povedat taki ki si lastijo kake alfe in so jim bavarci samo mokre sanje!
evil.gif

malo smo zašli iz teme!

Nazadnje urejeno:

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
Ta MB je res videti good, sem ga ze parkrat pogledal na netu, skoda ta folk res ne zna poslikat avta,in pa izpolnit pravilno opreme !
Minus je le to da je samo AMG paket (look) in ne motor.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Ok ne me razumeti narobe, ne rečem da je tisti mercedes pametnejši nakup od cliota storie. Samo raje kupi malo rabljen avto ki je lahko odlično ohranjen za 3k€ ali pa do 5k€ kot novega cliota storio za 10k € + za 5k € pa nevem kaj se lahko nabere stroškov,+dražja reg in vse. OK, omenjenem mercedezu se da priti do take številke
smile-1.gif

Zaenkrat imam stara jajca in mi služijo super
smile-1.gif
In sem z njimi bolj zadovoljen kot bi bil z novim cliotom.

Je pa razlika ali kupuje 200+km recimo do 250, ali kupuje 300+ naprej.