Nakup starega velikega avta z 200+ KM

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
6 valjnik je edina razumna oblika V6 nikakor R6. Alfa 166 turbo potolče vso nemško konkurenco v tem razredu. Motor je res pravi turbo, najprej luknja, nato nenormalno potegne, plus kromirane sesalne cevi pa je zmaga. Pa še ne kvari se toliko kot tevtonske kište.

pa ti to sam pri sebi verjameš? bmw v6 motorji pobirajo eno nagrado za drugo, alfe še pes noče poscat. Od kot pol tebi te informacije? vseved sindrom?

Ja, jaz verjamem kar sam sebi. Psi raje ščijejo po germanskih kantah, s tem se strinjam. Me pa zelo zelo zanima, kakšno nagrado so dobili ti v6 motorji? Ker jaz v svoji nevednosti zanje sploš še nisem slišal, edini šestvaljniki, ki jih bmw izdelujevsaj v zadnjih desetletjih, so vrstni.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja, najbrž bi bili stroški še precej višji pri V obliki, zvok je pa tako zanič kot pri kakem kitajskem skuterju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
saab je gotovo boljša izbira kot kako bavarsko ropotalo, že zato, ker saabi ne privlačijo raznih trenirkarjev ali zafrustirancev, ki kupijo švabska kola, da z njimi vzbujajo pozornost, jih vseveda gonijo, da ja vsi vidijo, kako znajo voziti, nimajo pa cvenka niti za menjavo predpražnikov, kaj šele za vzdrževanje avta.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
6 valjnik je edina razumna oblika V6 nikakor R6. Alfa 166 turbo potolče vso nemško konkurenco v tem razredu. Motor je res pravi turbo, najprej luknja, nato nenormalno potegne, plus kromirane sesalne cevi pa je zmaga. Pa še ne kvari se toliko kot tevtonske kište.

pa ti to sam pri sebi verjameš? bmw v6 motorji pobirajo eno nagrado za drugo, alfe še pes noče poscat. Od kot pol tebi te informacije? vseved sindrom?

Ja, jaz verjamem kar sam sebi. Psi raje ščijejo po germanskih kantah, s tem se strinjam. Me pa zelo zelo zanima, kakšno nagrado so dobili ti v6 motorji? Ker jaz v svoji nevednosti zanje sploš še nisem slišal, edini šestvaljniki, ki jih bmw izdelujevsaj v zadnjih desetletjih, so vrstni.

jao se ti da na eno črko obešat, mislil sem 6 valjne motorje.
Nagradi se reče npr. Engine of the year, kjer tvoje makaron škatle niti blizu ne pridejo, bmw pa kasira nagrade vsako leto in to v vseh segmentih, v večini katerih špagetarji niti predstavnikov nimajo. Tak da še zdaj nevem od kje tebi informacije
confused-1.gif

6 valjni bmw je dobra naložba, če že mora bit stara kanta. O alfah iz 90ih pa mislim da ni potrebno zgubljat besed. se strinjaš vsaj tu?
smirk-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
saab je gotovo boljša izbira kot kako bavarsko ropotalo, že zato, ker saabi ne privlačijo raznih trenirkarjev ali zafrustirancev, ki kupijo švabska kola, da z njimi vzbujajo pozornost, jih vseveda gonijo, da ja vsi vidijo, kako znajo voziti, nimajo pa cvenka niti za menjavo predpražnikov, kaj šele za vzdrževanje avta.

jaz sem se za saaba odločil tudi iz tega razloga. cena mu hudo pade, predvsem zato, ker saabe kupujejo starejši premožnejši ljudje (ne tisti, ki dajo potem celo plačo za obrok leasinga) in ti si ponavadi kupijo novega. rabljeni pa gredo zato slabo v promet, saj večina kupcev nabavi novega, "mladina", Fužine in podobni jih k sreči ne marajo, ker niso dovolj vpadljivi. zato pa dobiš avto, ki v osnovi stane okrog 30.000 EUR, po 8 letih, super vzdrževanega, ponavadi od prvega lastnika, z garancijo, za okrog 5000 EUR.
ne želim, da izpade tako, da "pač vsak hvali tisto kar ima", ampak to so pač dejstva. če pa kdo želi kupiti za isti denar audija, nimam nič proti, manj kot je konkurence pri "mojih" avtomobilih, cenejši so.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v alfo grem menda natankat olje in dolit bencin vsaj tako sem slišal od enega ki jo je imel!

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
lahko ti ponudim lexusa LS430 93 letnik, V8, 4000ccm :D pod 2500 € :D, + dodatna masina, + menjalnik, je pa avtomatik

pm. ce te zanima

lp

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
lahko ti ponudim lexusa LS430 93 letnik, V8, 4000ccm :D pod 2500 € :D, + dodatna masina, + menjalnik, je pa avtomatik

pm. ce te zanima

lp

Če je 4000 ccm in 93 letnik je LS400.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

pm. ce te zanima

lp
Voham, da tukaj zraven pride brezplačno vikend hobi
cheer.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Pa ni treba pisat o menjalniku ker so vsi LS-i avtomatiki, samo vprašanje koliko prestav ima, 3 ali 4.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, najbrž bi bili stroški še precej višji pri V obliki, zvok je pa tako zanič kot pri kakem kitajskem skuterju.

znano je da V6 motor ni nek biser, ceprav naj bi bila konstrukcija dobra zaradi dimenzij, bolj do izraza pride 8 valjnik V oblike.BMWjev sestak je pa zakon.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

jao se ti da na eno črko obešat, mislil sem 6 valjne motorje.
Nagradi se reče npr. Engine of the year, kjer tvoje makaron škatle niti blizu ne pridejo, bmw pa kasira nagrade vsako leto in to v vseh segmentih, v večini katerih špagetarji niti predstavnikov nimajo. Tak da še zdaj nevem od kje tebi informacije
confused-1.gif

6 valjni bmw je dobra naložba, če že mora bit stara kanta. O alfah iz 90ih pa mislim da ni potrebno zgubljat besed. se strinjaš vsaj tu?
smirk-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year
grims-1.gif