Je pa problem, ker danes že težko najdeš telefon brez neke zaščite (pin, faceid, fingerprint). Brez tega boš težko prišel do imenika in pomagal lastniku izgubljenega telefona. Torej ostane verjetno le policija?
Zelo verjetno bo nekdo v kratkem poklical in takrat samo dvigneš in razčistiš kako vrniti lastniku telefon, če nihče ne pokliče ga odneseš na policijo.
Vsakdo se bo poklical, kje je založil telefon. Če nihče ne pokliče, da bi lociral izgubljen telefon, je že bolj verjetno da je bil telefon namenoma odvržen (in uporabljen pri kriminalnem dejanju).
Jaz sem bil že na obeh koncih, na WC-ju našel telefon (odložil, ko si je umival roke in ga pozabil), lastnik poklical v 10 min, sva se domenila, da ga kar pustim pri vratarju in je to bilo to.
Sem klical, kje sem založil telefon, se nekdo oglasi in rečem: Vem da je to moj telefon, me samo še zanima, kdo ste vi in kje ste. Se zasmeje in dobim odgovor: IKEA Customer Centre, kar oglasite se
(ko sem čakal na kavču v IKEI, mi je padal ven iz jakne, nekdo ga je našel in ga dal tja).
Se pridružujem tistim, ki se čudijo tistim, ki ne vedo, kaj je edino storiti.