naj namestim zimske gume ali ne? *DELETED*

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Če bi bil v meni kanček dvoma bi zamenjal, saj jih bo tako čez en mesec potrebno.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
714
113
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
darkstar...če me loviš na besede....ne, ni bilo snega v tunelih, ampak seveda zunaj tunelov. drugače pa ja, 31.avgusta, se spomnim. drugače pa bom zvest alterju...letne gume in gasa. pa čez 2 tedna poročam, kako me ni zapadlo...

Joke! U glavnem srečno pot pa pamet u glavo. Včasih bolš prit kam prepozn kot kam prezgodaj.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
sem jo že vprašal...pa je iste bedarije klatila kot ti, ggg. pa vedeževalka karin tudi pojma nima-je rekla, naj se kar z letnimi peljem. torej...če povzamem, neumno vprašanje-neumen odgovor. ahhh, alter me ne razočara.

(aja, nekoč sem se konec avgusta že prebijal skozi sneg čez tunele...)

Matr že avgusta sneg u tunelih ?
cool-1.gif

Sicer pa ne bit tko neučakan, čez 14 dni poglej na alter pa boš dobil odgovor.

ja nič neobičajnega, da se prebivalci tiste regije zjutraj zbudijo in je zunaj sneg. Sicer ne dočaka poznega jutra.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.375
5.646
113
Nogavice niso dovoljwne v A

p.s.: Flachauwinkl...kopno....vrhovi brez snega
smile-1.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
To ne drži. Nogavice in podobne zadeve iz tekstila (Easy Grip) niso prepovedane, vendar niso nadomestilo za verige. Enako velja za Švico.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Res je. Tam bo Asfinag rekel 'nur mit šneketen', policija bo pa to udejanila. Pri nas pa za pacijente s soljo in plugi po kopni cesti letajo, pacijenti pa ne spoštujejo zakonov in navodil da bi lahko cesto ščistili...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Dik je hotel povedati, da ti v avstriji tudi sredi zime noben pajac v modrem ne bo tezil za zimske gume in stel milimetre na profilu, ce bo "suh" dan in nezasnezena cesta, ceprav pri -10C.
Sprobal iz prve roke.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ce je lepo vreme sredi zime in kopna cesta ne potrebujes zimskih gum v Avstriji.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Se strinjam...Gori ne komplicirajo tako. Pri nas ko bo 15. pa če bo slučajno "sončno brez snega" bodo modri že stal in kasiral. Jao kam smo prišli...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Se strinjam...Gori ne komplicirajo tako. Pri nas ko bo 15. pa če bo slučajno "sončno brez snega" bodo modri že stal in kasiral. Jao kam smo prišli...

Ne samo, da ne komplicirajo... To imajo celo napisano v zakonu... in sicer:

Avstrija
V Avstriji je obvezna zimska oprema v obdobju od 1. 11. do 15. 4., vendar za vozila do 3,5 t le v času zimskih voznih razmer , za težja vozila pa ne glede na vozne razmere.

Za vozila do največje dovoljene mase 3,5 t se za zimsko opremo šteje uporaba zimskih pnevmatik z min. globino profila 4 mm ali letnih pnevmatik z minimalno globino profila 4 mm in snežnih verig na pogonskih kolesih. Kljub zimskim pnevmatikam, pa so v primeru sneženja verige obvezne tudi na vseh višje-ležečih cestah, kjer je to posebej označeno s prometnim znakom. Opozoriti velja, da je sicer uporaba snežnih verig dovoljena le v primeru neprekinjenega zglajenega snega ali ledu na vozišču, ne pa tudi v primeru snežne brozge ali delno zasneženega vozišča. V praksi to pomeni, da se vozniku, ki vozi vozilo z letnimi pnevmatikami po vozišču na katerem je snežna brozga, lahko izreče kazen za neustrezno zimsko opremo.

Vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 t, morajo biti v času od 1. 11. do 15. 4., ne glede na vremenske pogoje, opremljena z zimskimi pnevmatikami vsaj na pogonski osi in imeti v priboru primerno velike snežne verige za pogonsko os.

Kazen za neupoštevanje predpisa je 35 EUR, v primeru povzročitve zastojev pa je lahko tudi do 5.000 EUR.

Vir: http://www.amzs.si/si/624/136/Imate_zadostno_zimsko_opremo_tudi_za_potovanje_v_tujino.aspx

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.375
5.646
113
Pokorno javlam...Taurenbahn...suh...kopen...vrhovi brez snega.....letne gume
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:

Tega ne razumem
sprasujem se.gif

Zakaj bi kasirali? Verige v prtljažnik,pa je problem rešen...