N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Začel si s tem, da N900 ni znala po defaultu nič. Jaz ti na to odgovarjam z vprašanjem, kaj je znal Android po defaultu decembra 2009.

Za Video in Audio Talk sem ti dal link iz katerega lahko vidiš šele kdaj je to prišlo v Androide. Pa ja, vsi Androidi se lahko nadgradijo na 2.3.4, a ne? Pri N900 je to bilo integrirano že 2009, brez kakšnega koli jajcanja s sumljivimi FW-ji, kjer sploh nimaš kontrole kaj se ti dogaja v ozadju in komu mogoče pošiljaš svoje podatke.

To da imaš pod nadzorom roaming je za koga hudičevo pomembno. Koliko časa je rabil Google, da je to porihtal po defaultu? Mal pobrskaj po Slovenskih forumih kakšne račune so imeli nekateri. Super a ne, kupiš telefon po subvencionirani ceni za 200 €, namesto za 500€ po redni, potem pa v prvih mesecih rabe z astronomskimi računi vrneš vso subvencijo. Res nepomembna funkcija, a ne?

Primerjava zmogljivosti je pa itak nesmiselna, ker bi bilo smotrno primerjati vsaj približno podoben HW pri rabi primerljivih aplikacij. Jasno je, da se 600 MHz, 256 MB in PowerVR SGX530 ne more kosati z 2x1,2GHz, 1GB rama in Mali-400MP. Navijanje procesorja ti tudi ne pomaga preveč, če te grafa bremza, ki ni navita. A vseeno, pokazal sem ti screen 750 MHz N900, ki v 21 dneh ni izgubila na performansah. Ja, te zdaleč niso na nivoju SGS2, vendar to niti ni pomembno, ker vse deluje z razumno hitrostjo in ni nobenega obešanja in mletja.

No, dejmo počakat na nov telefon od Nokie, da vidimo kaj bo prinesel. Meni procesorska moč, število jeder in enormna količina rama nista bistveni, važna je real life uporaba in telefon kot celota.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No potem se pa dobiva in primerjajva najine N900. Ker očitno imam jaz defekten primerek, saj je mletja ogromno.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ni problema, lahko se zmeniva, pa vidiva katera več melje.
smile-1.gif

Lahko drug teden enkrat popoldan v LJ, kje v BTC-ju.

adlerdamo

Zelenc'
20. jun 2011
3
0
1
Sedaj dela prvo sem uvozil NLB CA certifikat nato pa še naredil varnostno kopijo osebnega certifikata in sedaj dela. Hvala za pomoč der Alte !

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne, ni nič, pravijo, da bo jutri vse znano. Edino kar je, ve se da ima hdmi izhod, sprednja kamera je spodaj, mislim, da desno in da je virtualna tipkovnica brez primere.

Citat:
N9 - the "virtual keyboard" is the best one you'll see on any device this year

Miha, se bova zmenila prek ZS.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sem odprl temo za N9 v poimenovali N950. Gre za tisto o kateri so fotke že krožile po netu, ima fizično tipkovnico in nekoliko slabši HW. Če bi se lahko kako dokopal do te, bi bilo super, ne glede na to, da je slabša z vidika procesorja in rama. Govori se, da jih je bilo izdelanih 92.000. Če bi ta cifra držala, bi jih lahko par 10.000 ostalo za rajo, vendar dvomim, da je cifra točna.

Dobil sem občutek, da z N9 ciljajo na iPhone populacijo. Telefon so predstavili prej kot iPhone 5, uporabniški vmesnik je IMO za "navadne" (tiste, ki se toliko ne ukvarjajo z modificiranjem telefona) uporabnike zelo všečen. Telefon bo v različnih barvah. Sploh mislim, da je zelo všečen ženski populaciji. Ima integrirano praktično vse (socialna omrežja, podpora pisarniškim paketom MS Office, Open/Libre Office...).

Citat:
Nokia N950 phone uses same hardware components as the Nokia N9 phone
with the following exceptions:

* N950 is physically larger and is made out of aluminum, whereas N9 has
a polycarbonate unibody.
* N950 has a physical slide-out QWERTY keyboard. The N9 is a touchscreen
-only device.
* N950 has a 4” TFT LCD display whereas N9 has 3.9” AMOLED display.
Display resolution is same on both devices (854x480). Due to the use
of different display technologies, developers should avoid one pixel
with fonts and graphical objects with lines one pixel wide. Also avoid
the extensive use of bright colors, especially white, when developing
for OLED displays as this increases the power consumption (typical
for OLED displays).
* N950 has a different physical camera module than N9. Both camera
modules have very similar image quality (Carl Zeiss branding in N9)
and both modules support 8Mpix image mode.
* In the N950 the front facing camera is in top right corner and on N9
it is in the bottom right corner. The actual camera module is same.
* N950 supports Bluetooth version 2.1+EDR, whereas N9 supports
version 4.0
* N950 does not have support for NFC
* N9 has slightly more sensitive magnetometer and ALS
* N950 has 1320mAh battery, the N9 has 1450mAh battery

Citat:
Nokia N9 Devkit

To aid the speedy development of apps for the Nokia N9 smartphone, Nokia has produced a limited number of developer phones, the Nokia N950 phone. This phone isn't available for purchase and can only be obtained through selected developer programs, such as Nokia Developer LaunchPad.

http://www.developer.nokia.com/Devices/MeeGo/

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja se strinjam s teboj glede cilne publike. Osebno sem malce razočaran pa ne nad specifikacijam ampak ker je vidno, da je telefon namenjen širši publiki in mislim, da takega "geek" phonna kot je N900 ne bomo več videli
crazy1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če bo prodajni hit, je za pričakovati tudi model s tipkovnico, kar bi radi "geeki" in mi "na pol geeki". Od usode tega telefona je marsikaj odvisno.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
hmm hmm men ni usec predusem zarad tega ker je isti šmorn vizualno k pa tist n8 al ka je ze bla , ko so z njo pr nas tk dolgo mučkali z prodajo da ko so jo dejansko zaceli prodajat je ze bla old.

drugac sm se pa spilu dans mal vec z galaxyju 2 pa morn rect da je top ,

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, spominja na Symbian. Mogoče jim je bila ravno to namera. Telefon je enostaven za uporabo, tanek, z dobro kamero, ima NFC (Near field communication), zelo odziven, različnih barv in je vseeno nekaj novega. Če si pogledal singapurski video, na koncu se je videlo koliko aplikacij je imel odprtih na enkrat, ko je šel na večopravilni ekran. Veliko folka da na estetiko in fotoaparat, sploh, če je v paketu še vse ostalo.

Razmišljanje "navadne" populacije ni čisto takšno kot populacije, ki malo bolj obvlada računalnike ipd. Na TMO je ena tema o tem, če si kdaj kje videl še koga z N900, pa so pogosti primeri, ker so TMO forumovci naleteli na druge uporabnike N900, ki sploh niso vedeli za TMO forum, dodatne repozitorije ipd. Razlog, da so kupili telefon, pa je bil to, da je bil drag. Ne vem zakaj sem ob branju teh komentarjev pomislil na iO$-ovce.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.240
776
113
EU
N900 je "makina" ... edino resnično nadomestilo za dlačni prenosni računalnik, torej mini mobilno zamenjavo domačega PC-ja ... vse ostale so proti temu zabavne igračke ...

... je pa tudi res, da bi se jaz kot prodajalec rajši ustrelil kot pa navadnemu potrošniku prodal N900, da mi bo potem vsak dan obremenjeval s 101 vprašanjem "in zakaj to ne dela", "kako pa to" itd.