N900

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Polnu sm ga prek usb vec ko 30min , probam oba ukaza in nic , probam tud flashat

flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R
pa mi napise vedno isto stable USB device...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To sporočilo, da ti ne najde naprave, ni pomembno, ker če se spomnim, ga je meni tudi izpisalo ob flešanju. Pomembno je da držiš dovolj dolgo U tipko, potem ko vtakneš USB konektor.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ja to je bil problem na win7 mi ni zaznalo telefona , sm sov zdele na star komp nazaj na visto in wiiiiiha z prvim ukazom ko si ga dal je zacelo spet delovat.

hvala ti 1000x
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Tipko moraš tako dolgo držati, da se ti vklopi ekran (napis Nokia), pri čemer pa se ta ne osvetli. Zgoraj v desnem kotu pa se ti prikaže znaka za USB. Tako ekran kot znak morata biti vseskozi prižgana oz. prikazana. Če ti napis Nokia izgine ali izgine USB znak, potem nisi dovolj dolgo držal tikpo U.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če boš slučajno zopet poiskušal titanovo jedro (42) imaš tukaj (priponka posta) paket za kamero. Na PC-ju ga odzipaj, nato pa ga shrani na telefon in pojdi na lokacijo, kjer je shranjen ter zaženi:

Koda:
dpkg -i fcam-drivers_1.0.7-1_armel.deb

Potem obvezno resetiraj telefon.

Za lažje delo ti predlagam, da si namestiš Filebox, kateremu omogoči root access (nastavitve so pod ikono kolešček). S Filebox lahko v mapi v kateri se trenutno nahajaš takoj odpreš X-terminal z root privilegiji -> klikneš na ikonco z izvijačem in ključem ter izbereš "Open terminal here".

Priponke

• 1226282-fcam-drivers_1.0.7-1_armel.zip
    117,4 KB · Ogledi: 241
Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Sem prišu do tega da se polni , bom počaku kake pol ure pa probam spet
smile-1.gif
a mas mogoc informacije kaj novga v vezi meego al pa maemo?

Ker smo že pri drugih sistemih, da prilepim poste enega uporabnika iz TMO, ki ima opravka z vsemi sistemi.

Glede večopravilnosti:

Citat:
I sold the SGS2 due to lack of hw keyboard and dodgy multi-tasking. I'm writing this using hw keyboard on my N900 and I love it. Especially ctrl+c, ctrl+x, ctrl+v, ctrl+z etc. One of the best things about the N900 for sure.

Celo mihapodb je nekaj pojamral čez večopravilnost na svoji novi igrači SGS2 na android forumu.
wink-1.gif

Glede baterije:

Citat:
My parents charge their Android phones every night.
My wife charges her iPhone4 every day. Same for my workmates.
My cousins all charge their iPhones/Androids every day as well.
Heck, many iPhone users I know carry portable emergency chargers.
Majority I believe are now used to charging whever possible.
Especially considering nearly all phones are now "smartphones".
Many non-geeks use their mobile phones MORE imo. (constant sms, phone calls etc)

Well, if you use Nokia S40 phones, then you can afford not to charge often.
I have a tiny Nokia X3-02 as well for work and I charge every 3-4 days.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Sem si nalozu titanovo jedro (42) in pa Queen BeeCon Widget kot smo se ze menli s tem si nardis gumbeke na desktopu za temperaturo , kok cpuja ti jemle. A obstaja kak list ka use si lahka tkle nardis na desk topu s tem pač kode za to.

Drugac pa sm tud probu te driverje ko si jih dal v priponki in ugotovil da ze mam instalirane gor , pa sm jih unistaliru pa na novo nalozu , odstranu bles n900 pa se vedno ne dela fotoaprat

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To datoteko namesti z dpkg. Ne gre za isto datoteko kot v repozitorijih. V repozitorijih je velika 128 KB, ta pa je 119 KB in je modificirana za titanov jedro.

S queenbeecon si lahko nastaviš, da se ti podatek o temperaturi updata po določenem času, lahko pa tudi ob preklopu ekrana. Predlagam ti slednje (ob preklopu ekrana), ker recimo, če igraš igro, ne rabiš da se ti v ozadju stanje vesčas posodablja, ampak v trenutku ko greš na ekran, kjer se nahaja ta widget. To ti bo tudi manj rabilo baterijo. Sam sicer ne uporabljam prikaza temperatur (ne več), ker sistem nimam preveč navit, oz. navit je na 750 MHz in ima nižjo voltažo kot je v originalu pri 600 MHz.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Eto vidiš, rabiš samo vprašati.
smile-1.gif

A uporabljaš kaj fleš kot svetilko?

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
občasno , mam tam v status menuju ikonco pa sam kliknem
smile-1.gif

A mi poveš še glede Queen BeeCon Widget a to je mišleno da si lahka nardimo kakršne koli gumbe za desktop al sam za temperaturo?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
QueeBeecon lahko uprabljaš za marsikaj, če znaš, oziroma če dobiš skripte, ki ti že imajo nastavljene in jih samo uvoziš. Eni npr. spremljajo nogometne rezultate, drugi vreme (od Yahoo-ja ipd.). Tukaj najdeš nekaj napotkov in skript.

Kako uvoziš skripto:

1. z brskalnikom greš na to stran, kopiraš skripto v spomin (clipboard).
2. na namizje postaviš nek (nov) QBC widget
3. greš v njegove nastavitve v Advanced
4. greš v spodnji (3.) okvir kamor s kombinacijo CTRL+V prilepiš skripto
5. pritisneš na gumb "Import Buffer to Beecon" in če ti javi, da jo je uspešno uvozilo, je to, to.

Če uporabljaš svetilko, ti predlagam, da si še namestiš datoteko, ki je v priponki tega posta. S tem dodatkom, te bo ob odprtju pokrova od kamere takoj vprašalo ali želiš uporabljati fotoaparat ali fleš kot svetilko. Zelo uporabno in dosti bolj priročno. Predpogoj pa je, da imaš že nameščen aplikacijo za svetilko (kar si že omenil, da imaš).

Dodatek namesti z:
Koda:
dpkg -i flashlight-extra-gtk_0.2_armel.deb

Stvar zgleda nekako tako

Priponke

• 1226545-flashlight-extra-gtk_0.2_armel.zip
    15,6 KB · Ogledi: 251
Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Jaz uporabljam QBC samo, da mi naloži moj profil za navijanje in da mi podaljša čas zaklepa telefona na 2 uri. V nastavitvah je max. 1 ura. Prej sem imel tudi frekvenco in temperaturo, a sedaj tega več ne uporabljam. Poizkusil sem tudi kako je z Yahoo-jevo vremensko napovedjo, simpatična stvar, a bolj mi je všeč widget od Forece.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kako si nastaviš svoj profil, primer:

Odpreš terminal in vtipkaš
Koda:
sudo gainroot
kernel-config load ulv
kernel-config limits 500 750
kernel-config save mojprofil

Nato daš nov QBC widget na namizje in greš v nastavitve ter kliknbeš na Add Cmd. V polje Title vpišeš npr. mojprofil, spodaj v Command pa sudo kernel-config load mojprofil. Tako ti bo kliku na ta widget naložilo ulv voltažo in razpon frekvence 500-750 MHz.

Če pa se hočeš vrniti na normalne nastavitve, resetiraš telefon ali v terminalu vpišeš ukaz:

Koda:
sudo gainroot
kernel-config load default

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ful si se potrudu hvala ti
smile-1.gif

Za zacetek sm hotu nardit da bi mi izpisovalo tempraturo pa sm napisu v add cmd

echo `cat /sys/class/power_supply/bq27200-0/temp` °C

pa to vpišem not , pa ko kliknem advanced pa kopiram to v tretje okno pa import buffer to bacon mi napiše nek error ful dolg import ADB error

V tem queen beecon mi vsporednem delu sicer kaze temeppraturo sam js bi rad to v novem oknu predivdevam da to nardim s tem advenced

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, to vrstico daš v Add Cmd in sicer v okvir pri Command, v okvir pri Title pa napišeš npr. temp.

To ti v bistvu zapiše ukazno vrstico v 1. okvir/okno, če greš v Advanced. 3. okvir pa je namenjen za uvoz ali izvoz skript.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
ps nekaj pravijo, da bi se morali izogibati echo ukazu, zato namesto

Koda:
echo `cat /sys/class/power_supply/bq27200-0/temp` °C

raje uporabi

Koda: