Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.931
6.004
113
Ni bilo nobenega sodelovanja, prvo so miroljubni krimigranti prebili mejo v Makedonijo (ker se je Grčiji kot fucked up državi jebalo za krimigrante in ostalo Eu, ki je itak bolj severno od njih), potem ko so slednji videli da lahko terajo dalje proti severu in so.

Politična korektnost in politike brez hrbtenice so jim k tem krepko pomagali.Oz je šlo kvečjemu za gasilko reševanje situacije, in sicer tako, da se zakone spregleda in se en kup neznanih ljudi spravi preko države do naslednje meje.

Šlo je za invazijo, če država ni spodobna braniti/kontrolirati svojih meja je en navaden pašakul.
Če se vas zbere 50/500/5000... "beguncev" brez papirjev in hočete priti na silo recimo iz Mehike v ZDA, ne bo šlo.

Sirija -> Turčija, Makedonija, Srbija, Hrvaška, Slovenija, Avstrija.To je prekleto veliko varnih držav pred DE, tako gre po definiciji nikakor za begunce, temveč ilegalne (ekonomske) migrante, ki bi radi prišli v deželo, kjer se bojda cedita med in mleko ter jih vsi čakajo z odprtimi rokami.
Ter zlorabo statuta za mednarodno zaščitno na veliko.

Če bi jih takrat DE in ostali zahodni idioti hoteli, bi lahko vzpostavili direktne letalske linije iz Turčije/Jordanije (ali poslali ladje), prve varne države od sosed Sirije, če predvidevamo, da je šlo ekskluzivno za Sirce (temu seveda ni bilo tako, pojavili so se melaninsko izdatno obogateni Sirijci (Afriški zamorci)) in Afganistanci/Pakistanci).

Za osvežitev spomina
https://www.washingtonpost.com/news...uropes-migrant-crisis/?utm_term=.15cb2a58ffd6

Bomo videli kako bo sedaj v ZDA na južni meji, Trump je rekel no pasaran.

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
No saj si prebrala

Pohvale prostovoljcu, da si vzame čas za inštrukcije.
Vem, da bom zvenel nestrpen, zloben itd. a moram vprašat, če veste za primer ko prostovoljec nudi brezplačne inštrukcije slovenskemu otroku ali mladostniku iz socialno šibkih družin, ki si dragih inštrukcji preprosto ne morejo privoščiti in tako je ta otrok ujet v začaran krog bede.
Vem, da nekateti dijaki nudijo pomoč, a mislim na tak podoben primer, od kakih filantropov in ostalih društev.

I

Izbrisan uporabnik #15304

No saj si prebrala

Pohvale prostovoljcu, da si vzame čas za inštrukcije.
Vem, da bom zvenel nestrpen, zloben itd. a moram vprašat, če veste za primer ko prostovoljec nudi brezplačne inštrukcije slovenskemu otroku ali mladostniku iz socialno šibkih družin, ki si dragih inštrukcji preprosto ne morejo privoščiti in tako je ta otrok ujet v začaran krog bede.
Vem, da nekateti dijaki nudijo pomoč, a mislim na tak podoben primer, od kakih filantropov in ostalih društev.

https://www.filantropija.org/uporabniki-prostovoljskega-servisa/

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Še kaj

Jaz skrbim predvsem za svojo rit in s tem za dobribit svoje druzine. Vsak mesec fursu zaradi dela v tujini nakazem 100€ akontacije dohodnine v sloveniji ob upostevanju vseh olajsav.
Dohodninsko odlocbo dobim vsako leto napacno, ker namerno potne stroske stejejo med prihodek. Ko vlozim ugovor na informativni izracun, furs ugovor resuje leto in vec. Reseno pritizbo za leto 2016 sem dobila januarja 2018

Vrtec pa rece, da ni pravnomocne odlicbe za dihodnino, in sesteje najine avstrijske place. Seveda spet CSD pozabi od plac odstet v sloveniji placano akontacijo dohodnine, tako da moram vlozit pritozbo. Ki jo resujejo vsaj leto in pol, ker na ministrstvu prednostno resijo vsako pritozbo za varstvenega, socialko.

In jaz ves ts cas placujem polno ceno vrtca. In najhujse je, da se zgodba ponovi vsako leto.
Sicer potem vrtec dela poracune, ampak ce je zgodba vsako leto enaka, bi se ze lahko naucili pravilnega dela.

In medtem ko jaz cakam in preplacujem, tisti, ki bi to morali resevati, v sluzbenem casu hodi na govirilne in pomaga "beguncem" iz drzav brez vojne, ki ne spostujejo mednarodnih konvencij

I

Še kaj

Jaz skrbim predvsem za svojo rit in s tem za dobribit svoje druzine. Vsak mesec fursu zaradi dela v tujini nakazem 100€ akontacije dohodnine v sloveniji ob upostevanju vseh olajsav.
Dohodninsko odlocbo dobim vsako leto napacno, ker namerno potne stroske stejejo med prihodek. Ko vlozim ugovor na informativni izracun, furs ugovor resuje leto in vec. Reseno pritizbo za leto 2016 sem dobila januarja 2018

Vrtec pa rece, da ni pravnomocne odlicbe za dihodnino, in sesteje najine avstrijske place. Seveda spet CSD pozabi od plac odstet v sloveniji placano akontacijo dohodnine, tako da moram vlozit pritozbo. Ki jo resujejo vsaj leto in pol, ker na ministrstvu prednostno resijo vsako pritozbo za varstvenega, socialko.

In jaz ves ts cas placujem polno ceno vrtca. In najhujse je, da se zgodba ponovi vsako leto.
Sicer potem vrtec dela poracune, ampak ce je zgodba vsako leto enaka, bi se ze lahko naucili pravilnega dela.

In medtem ko jaz cakam in preplacujem, tisti, ki bi to morali resevati, v sluzbenem casu hodi na govirilne in pomaga "beguncem" iz drzav brez vojne, ki ne spostujejo mednarodnih konvencij
O službenem času:
"V službi sem se v času malice odštempljal in šel na srednjo ekonomsko šolo. S profesorjem smo se pogovorili, saj je bilo prav, da sem tudi od profesorja slišal, kakšne so težave. Sam namreč nisem pedagog."
Če se nekdo odštemplja, potem si ne piše ur, in manjko oddela naknadno ali pa koristi višek ur. Vidim da znaš uporabljati gugl, torej si zagotovo zguglal da gospod dela v IT, ne pa kot finančni kontrolor.

Kako je zgoraj napisanem primeru ne vem, vem pa za kar nekaj Slovencev na delu v Avstriji, ki so leta vedeli da morajo narediti prijavo na Furs, potem ko je Avstrija začela posredovati podatke Sloveniji, so pa končno naredili samoprijavo in zganjali cel cirkus, ker so dobili poračune dohodnine za nazaj. Pravila igre so jasna, in kdor jih krši, naj ne jamra zaradi posledic.
Ne poznam situacije v podrobnosti, pa vendarle nekako dvomim, da Furs v odločbi o dohodnini ne bi upošteval že plačane akontacije. Kako je s potnimi stroški pa se verjetno tudi ve kako in kaj.
Ne vem tudi kako je z vrtcem, ampak če nekdo dela v Avstriji in prejema temu primerno višjo plačo (v zgoraj opisanem primeru gre očitno celo za oba starša), potem ne vem, zakaj bi naj koristil olajšave in plačeval subvencionirano ceno vrtca v Sloveniji, če ima za to previsoke dohodke.

Nazadnje uredil moderator:

miflo

Fizikalc
17. jun 2018
372
115
43
in mi smo vsi butli, ki ne vemo kako to gre -odštempljat za malico in kako not spravit manjko ur.
Frajer si naj za tisti dan lepo vzame dopust in se potem hvali in si kupuje odpustke.
:bruh: kot pravim, vsi ste isti

miflo

Fizikalc
17. jun 2018
372
115
43
brigajsezase
zase in za svoj dnar se brigam, ker sem davkoplačevalec.
Kdo misliš, je javnemu sektorju plačal šihte, ko je bila možnost namesto na redno delo it delit ribje konzerve na mejo za isto plačo, da se lahko še danes napihujete s tem. Sobo je pa Karitas plačal al RdečKriž?
Samske zapuščenke ste še profitirale, ker vam doma ni blo treba jest in štroma kurit, vse v imenu humanitarnosti. :bruh:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

zase in za svoj dnar se brigam, ker sem davkoplačevalec.
Kdo misliš, je javnemu sektorju plačal šihte, ko je bila možnost namesto na redno delo it delit ribje konzerve na mejo za isto plačo, da se lahko še danes napihujete s tem. Sobo je pa Karitas plačal al RdečKriž?
Samske zapuščenke ste še profitirale, ker vam doma ni blo treba jest in štroma kurit, vse v imenu humanitarnosti. :bruh:
to je vse kar si upaš tu na alterju? pih. nevredno branja.
pa da vidim kako ignore deluje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.