Matilda je že dobro v pogonu ...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
A so že kaj dvignili kazni, ker je varnost spet na psu
confused-1.gif

hysterical-1.gif

Me zanima kaj bojo lapal po TV, za naše ovce pred TV sprejemniki.
crazy1.gif

uf-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Zanimiva je starost letošnjih pokojnih motoristov:
- 42
- 43
- 44
- 45
- 61
- Podatkov o tistih dveh v Vodicah ne najdem, mislim pa da sta bila edina dva res mlada.

Zanimivo, kajne?
Letos so na udaru izkušeni vozniki. Po 25 letih srečne vožnje, so letos hoteli dvigniti letvico za kak km/h višje?

Verjetno ima večina od njih tudi otroke, vse mlajše od 18 let. Ekstra nespametno!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Ne povezujte starosti z izkušenostjo. Poznam precej primerov ko je voznik 40+, pa je manj izkušen ko kakšen 20 let star mulc. To so pač fotri k so otroke z asilo gor spravli, si finančno opomogli, zdaj jim je pa dolgcajt (kriza srednjih let pač). In potem si kupi motor, ponavadi kar takoj že kakega tisočaka (dnarja je dost, na 600 se vozit se mu pa zdi pod častjo) in hop na cesto. Sej pri tistih ki so vsaj z avtomobilom navoženi ali pa so že kdaj imeli motor še gre, pri ostlaih pa tudi, le bolj rizično je vse.

Zgoraj napisno sicer ne velja v vseh primerih, a vsaj jaz poznam par takih primerkov. Sicer pa cesta v vsakem primeru terja svoj davek in tudi najbolj izkušenemu se zgodi.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Prejšnji teden sem bil priča kaskaderskemu vložku motorista na MB 'dirkališču' od Pesniškega rondoja proti mestu: v trenutku, ko sem se po prehitevanju umaknil trenutno najhitrejši serijski japonski zadevi na štirih kolesih v SLO (rdeč Nissan
wink-1.gif
), je med nama (po moji levi in Nissanovi desni) švignil motorist, ki je v Rossi stilu s kolenom na tleh z preko 200km/h položil dolg desni ovinek na vrhu hriba in odletel dalje med nekaj nedeljskimi vozniki.
Se rad hitreje peljem, a tako početje med nedeljkoti z motorjem je izzivanje usode. Sem dobil občutek, da sta motorist in voznik Nissana imela dvoboj 'kdo bo prej MB-rondo-MB', ker je avto kar lepo gonil dalje ...

LP,

Milan

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:

V sredo nekaj pred 20. uro je 19-letni domačin z neregistriranim motorjem, brez čelade in brez izpita dirkal po regionalni cesti Muta–Bistriški jarek. Ko je pripeljal do ostrega desnega nepreglednega ovinka, ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na levo bankino, po kateri je vozil skoraj 20 metrov, nakar je trčil v varovalno odbojno ograjo in preko nje padel v potok ob cesti, kjer je hudo poškodovan obležal.

Prvo pomoč mu je nudil dežurni zdravnik iz zdravstvenega doma Radlje ob Dravi, nato pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico v Slovenj Gradcu, kjer se zdravi zaradi zloma leve stegnenice. Ker je kazal očitne znake opitosti, so v bolnišnici opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal koncentracijo 0,59 mg/l (1,08 g/kg) alkohola v litru izdihanega zraka.

Pijan po zadnjem kolesu

Tudi trebanjski policijski so obravnavali pijanega motorista, ki se je ponesrečil. Klic so dobili okoli 19. ure, z ogledom kraja nesreče pa ugotovili, da je 34-letnik padel po nekaj metrih vožnje po le zadnjem kolesu motorja. Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,62 miligramov alkohola, so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zaradi vožnje po enem kolesu, ki zmanjšuje stabilnost vozila, pa bodo policisti zoper 34-letnika na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

I rest my case
stupid-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Škoda, ker zarad takih izstrelkov najebejo tud tisti, ki motorista "izsilijo"! Kako ga boš pa videl pri 200km/h!? Sam sem se peljal največ 160km/h, na dooolgi prazni cesti brez odcepov, pa mi je blo nelagodno. Sem spustil gas in kruzal naprej. To je užitek!
cool-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
S 3,2 promila sredi dneva po zadnjem kolesu? Jah, to s(m)o pa najbrž samo Trebanjci.
redface-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
S 3,2 promila sredi dneva po zadnjem kolesu? Jah, to s(m)o pa najbrž samo Trebanjci.
redface-1.gif
V ZD komentar medicinske sestre-da se je razlil po cesti.
grin1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Saj pomojem so tisti motoristi okoli od 35 let pa do 45 let najbolj nevarni.Imajo denar ,dober stroj izkušenj pa ne .
Tisti mulčki ,ki začnejo z motorji pri 14 -16 letih in gredo postopoma gor z močjo motorjev so sigurno v prednosti pred stardeci na motorjih.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:
Upam da boste vsi skupaj čimprej srečali drevesa in ne kakšnih nedolžnih...

Ti pa šleparja na svojem pasu........ nekej v tvojem stilu....

Nisem jaz norec, ki mu števec nenadoma kaže 180+ na navadni cesti.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Norc..... hehe, ti se maš za normalnga k pravi, (da se boste skupaj, čimprej srečal drevesa).....

Statistično pa so precej bolj nevarni avtomobilisti, za druge udeležence v prometu, kot motoristi.... Pa jim seveda zato ne želim smrt, kot ti v tvojem primeru.....

se strinjam, nisi norc, nadut retardiranec, če se mogoče to zgodi tvojim bližnjim, boš mogoče (čeprav dvomim), dojel tvoje otroške nebuloze............

prej pa kvakanje na ravni petletnega froca...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
v kaksni prednosti? da se še več upajo?

Poglej ,pri 40 let strarih modelih ,ki nimajo nobenih ali pa zelo malo izkušenj tudi motorika dela drugače kot pri kakšnem mladeniču ,ki jaha motocikle od 14 -16 leta dalje .To sem mislil.
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ni motorika problem ( sklopko pa bremzo stisnit ni taka umetnost ), problem je v glavi
eni mislijo, da če 20 let avto furajo, da potem tudi motor obvladajo, naredijo pa samo nekaj 100 km na leto in potem poka...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Statistično pa so precej bolj nevarni avtomobilisti, za druge udeležence v prometu, kot motoristi....
Bi res rad videl tole statistiko ...

Še posebej glede na prevožene kilometre.
smirk-1.gif