Matilda je že dobro v pogonu ...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Khmm, kdaj pa je bila nazadnje kaka nesreča, ko je kdo peljal 200 km/h?

kdaj pa je bila nazadnje kaka nesreča, ko je kdo peljal 200 km/h?
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ne razumem tako nizkih kazni res.

hysterical-1.gif

Sem ravno hotel rečt - kazni bo treba dvignit, da se bo folk zavedal, kaj pomeni "neprilagojena" hitrost.
aplauz.gif

Motorje kar je +70 nad dovoljenim pod prešo. Pa jih ni težko dobit take.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pa saj ni nič čudnega. Stojimo v koloni motorist prehiteva celo kolono
confused-1.gif

Pa kdo bo mene prepričal v to da ta motorist vozi po pameti.

Seveda, ko se ne izide smo pa reševalci krivi ker nas ni od nikoder pa cesta ni bila pometena pa nekdo je pripeljal s stranske ceste...

Sam se motoristom rad umaknem in veliko jih vozi prav zgledno.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Zakaj pa ne bi prehitel stoječe kolone, če s tem ne dela gužve pa nbenga ne ogroža?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Zakaj pa ne bi prehitel stoječe kolone, če s tem ne dela gužve pa nbenga ne ogroža?

In kam naj gredo oni, ki prihajajo nasproti?Cesta je lokalna 1/2 je zaprta. Zapora je urejena s semaforjem. Do semaforja mu pa ni uspelo priti ker se je čelno srečal z avtom oz kolono. Potem se je stisnil ob bok avtomobila cela kolona nasproti vozečih pa po grabnu mimo.
bonk.gif

No kako nikogar ne ogroža?Sebe če ne drugega.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Nekateri motoristi prav lepo previdno prehitevajo kolone.....spet drugi pa ne...isto je z avtomobilisti........neki dan sem videl avtomobilista ki je prehiteval šleperja v desni ovinek....in to je trajalo od začetkaa ovinka pa do samega konca.....aja...ovinek je popolnoma nepregleden.
Hočem povedat to da ne smemo vse metat v isti koš....je pa res da če motorist pade je skoraj mrtev...če pri 50 km/h priletiš v znak ali v stebriček pod ograjo se ti slaba piše.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ksz...

Samo malo podrezam v žerjavico - danes je bil v Kranju pred Mercatorjem "dan varne vožnje" z motorji... baje je bilo precej rossijev na SS motorjih, ampak niti enega na poligonu varne vožnje. Tam so vozili predvsem lastniki vseh ostalih tipov motorjev (potovalni, sport (Yamaha Fazer spada tja, recimo), enduro...

Meni se zdi to recimo zanimiv podatek. Zaključke pa lahko potegne vsak sam.
smirk-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Res je. Poligon sem vozil s cestakom in z nakedom in je s cestakom neprimerno težje. Predvsem zaradi majhnega odklona krmila, pa tudi preveč moči ni ravno dobrodošlo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Zelo moteče je, ko ti ti bedaki na motorjih pripeljejo nasproti z glavo na tvojem pasu. Pa dobro tisto mu že odbiješ, bolj bedno je ker zdaj še vsi vozniki avtov vozijo z gumo čez črto. Pa večina se jih še umaknila najraje nebi. A je res tako težko v ovinek pripeljati po svojem pasu ? Sploh v takšne, kjer ne vidiš 50m naprej. Sam streljat.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.....nekateri so res kamikaze, dosti pa je normalnih, npr. včeraj na avtocesti proti dolenjski, točneje na višnjegorskem klancu proti dolenjski, kjer so res taki lepi hitri ovinki, sem celo prehitel 2 motorista na težkih motorjih, ki sta res zmerno vozila pod omejitvijo ter celo pobremzala ko sta na voznem pasu dohitela avtomobil tako da sem šel lepo mimo.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Problem pa je v tem, da tudi tisti t.i. "normalni" vozijo pogosto prehitro.

V nedeljo popoldan lepa ravna nova cesta (obvoznica mimo Pragerskega). Za mano se pojavita ( v majhnem razmaku) dva "normalna" motorista. Jih opazim v ogledalu, se pomaknem desno, ne silita mimo za vsako ceno (počakata skozi križišče) in gresta mimo, nato še mimo 2 avtov, ki sta vozila pred mano. Na ravnem odseku neposredno za njima tudi jaz prehitim tista dva avta ter pričnem pospeševati za njima. Naenkrat se peljem 180, onadva pa še vedno bežita. Jaz sem nato upočasnil, ker se je približevalo križišče, onadva pa brez zmanjšanja skozi.

Kaj hočem povedat ... kljub temu, da nista vozila agresivno in ne brezglavo ... še vedno sta bila skozi križišče na 160+ (omejitev 60) ... in to na cesti kjer je letos že bila smrtna žrtev motorist.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
"naenkrat 180" ...
rolleyes-1.gif

Včeraj, ko sem se peljal iz Ilirske bistrice poti LJ čez Knežak ... No, motoristov kot na paradi, pa niti eden vsaj približno po pravilih, to je prehitevanje vsepovsod, v naseljih pod 80 nobeden, izven njih, kolikor pač gre - tisti s cestaki do daske, vključno s sekanjem vseh ovinkov, prehitevanje na vseh nemogočih točkah, oni s potovalnimi recimo pa še kar znosno, a vseeno mimo vseh pravil.

Seveda za finale na avtocesti še vožnja po sredinski prekinjeni črti med avtomobili, kolikor da duša.
cheer.gif

Ja, taka je ta motoristična umirjenost na cesti.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Dokler bodo sami sebe izločali, bo ok....jaz bi jim zaračunal zdravstveno....kdor hudo kriši CPP in se po lastni krivdi poškoduje, ni opravičen do gratis zdravljenja.....bi pa prej razmišljali....

feler: ni dost normalnih, dost neumnih je....normalnih je morda 5% max.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Mladinec pravi:
Problem pa je v tem, da tudi tisti t.i. "normalni" vozijo pogosto prehitro.

V nedeljo popoldan lepa ravna nova cesta (obvoznica mimo Pragerskega). Za mano se pojavita ( v majhnem razmaku) dva "normalna" motorista. Jih opazim v ogledalu, se pomaknem desno, ne silita mimo za vsako ceno (počakata skozi križišče) in gresta mimo, nato še mimo 2 avtov, ki sta vozila pred mano. Na ravnem odseku neposredno za njima tudi jaz prehitim tista dva avta ter pričnem pospeševati za njima. Naenkrat se peljem 180, onadva pa še vedno bežita. Jaz sem nato upočasnil, ker se je približevalo križišče, onadva pa brez zmanjšanja skozi.

Kaj hočem povedat ... kljub temu, da nista vozila agresivno in ne brezglavo ... še vedno sta bila skozi križišče na 160+ (omejitev 60) ... in to na cesti kjer je letos že bila smrtna žrtev motorist.

lp

Upam da boste vsi skupaj čimprej srečali drevesa in ne kakšnih nedolžnih...