Mamila v ljubljani

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
tvoja odlocitev. Jaz od ljudi, ki sprejmejo tako odlocitev, pricakujem samo to, d ase tega drzijo tudi za sankom, po forumih, itd... Torej ce si se odlocil, da nikoli "nic ne vidis" potem tud ne brihtolirat v smislu "saj pa ja vsi vemo kdo prodaja, kdo krade, itd". Pa ne leti nate osebno ampak na splosno. Ce nimas jajc povedat za to poklicanim pol tud za tipkovnico ne bit mocen.

Predvidevam da je za opravljenje dela drugih predvideno tudi placilo ali pac? Ce lahko policaji iz svoje postaje (tudi brez uporabe Bog ve kakih naprav) vidijo vse sorte ni nobenega opravicila ali potrebe da bi drzavljati kakorkoli pomagali. Tamo bi samo pomagali oziroam nagrajevali nedelo...

Nazadnje sem v neposredni blizini iste postaje skoraj stopil na cigaretno skatlico polno (uporabljenih) narkomanskih igel in to parkingu na katerem lahko vedno najdes vecje stevilo polno otrok. Sicer pa te rekvizite lahko najdes skoraj na vsakem parkiriscu LJ in je ocitno velika znanost ugotoviti kdo to pusca in kje (redno) dobi robo. Kot pomoc, ponavadi je vec zadetih celo noc v lahko prepoznavnih avtobilih brez (ali non LJ) tablic in polnih smeti. Da bi kdo to kdaj preveril se nisem videl, je pa skoraj obvezna radarska zaseda nekaj mestrov stran.

Ce bi samo prej omenjene redno ustavili, pregledali in odvzeli robo. Pa tukaj ne mislim samo na mamila bi se oni v najslabsem primeru izogibali naseljenih obmocij in tako se bolj "izstopali". Ni sans, lazje je na istem mestu ustaviti nekega XYZ fizikalca in mu zapisati kazen zaradi voznje 60km/h ali kazen za neuporabe varnostnega pasu
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
ce prav razumem, je sedaj problem, ker policija na nekem plocniku ni nasla igel. Pa kje ti zivis da te ne ukradejo? Sicer tebi nekaj razlagat je enako kot s steno kramljat (videno v ostalih temah) ampak vseeno: lej narkomani so bili, so in bodo. In roba ki jo imajo oni pri sebi je za enkratno uporabo. In v ljubljani jih je ene 5x vec kot vseh policistov (ne tistih v sluzbi ampak vseh ki delajo v LJ). Ce si si ti zamislil policijo kot servis ki po ulicah igle pobira je pa to, kot bi rekel Marko Crnkovic, kruta pomota.

In zate enako velja: ce si se odlocil (zaradi bilo katerega zblojenega razloga), da nic ne vidis, potem pac ne nic videt. Upajmo da tud nihce drug ne bo nic videl ko te bo kdaj kak nakriziranec stihnil zaradi 20 eur. Se bo pac vsak samo zase brigal.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
tvoja odlocitev. Jaz od ljudi, ki sprejmejo tako odlocitev, pricakujem samo to, d ase tega drzijo tudi za sankom, po forumih, itd... Torej ce si se odlocil, da nikoli "nic ne vidis" potem tud ne brihtolirat v smislu "saj pa ja vsi vemo kdo prodaja, kdo krade, itd". Pa ne leti nate osebno ampak na splosno. Ce nimas jajc povedat za to poklicanim pol tud za tipkovnico ne bit mocen.
Lej, podpiram tvoje delo in imam ogromno kolegov v vrstah policije in samo kapo dol dajem, OK
zmaga.gif

Moj post je bil bolj mišljen "vidu sm" na sodstvo in ne neposredno na Policijo, rad pomagam ampak bolje je biti neveden in ne videt nič... je pa anonimni tel. zelo dobra zadeva kar se tiče tega
zmaga.gif

... no hard feelings
wink-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce prav razumem, je sedaj problem, ker policija na nekem plocniku ni nasla igel. Pa kje ti zivis da te ne ukradejo? Sicer tebi nekaj razlagat je enako kot s steno kramljat (videno v ostalih temah) ampak vseeno: lej narkomani so bili, so in bodo. In roba ki jo imajo oni pri sebi je za enkratno uporabo. In v ljubljani jih je ene 5x vec kot vseh policistov (ne tistih v sluzbi ampak vseh ki delajo v LJ). Ce si si ti zamislil policijo kot servis ki po ulicah igle pobira je pa to, kot bi rekel Marko Crnkovic, kruta pomota.

In zate enako velja: ce si se odlocil (zaradi bilo katerega zblojenega razloga), da nic ne vidis, potem pac ne nic videt. Upajmo da tud nihce drug ne bo nic videl ko te bo kdaj kak nakriziranec stihnil zaradi 20 eur. Se bo pac vsak samo zase brigal.

Problem je v tem da ocitno vsi razen "nekaterih" vse vidijo. Nekateri se prav trudijo da nic "ne vidijo" se potem se drzavljanov pricakuje uporabne informacije.
crazy1.gif
Temu se rece norcevanje iz ljudi.

Tiste igle je nekdo uporabil in pustil v neposredni blizini policijske postaje (sosednja stavba btw). Ali to redno dela ali pa gre za za vecje skupine, v vsakem primeru pretiranega strahu pred organi pregona ni. Ce lahko delajo karkoli hocejo okoli policijske postaje potem je pravo cudo da isto delajo povsod. Btw, le kako bi prisli njegovega dobavitelja
17758-icon_confused.gif

In ce me bo kdaj nakriziranec stihnil zaradi 20 eur bo to prav po krivdi vas in zaradi zelo slabo opravljenega dela. Mislim da v LJ ni vec parkinga/parka/sprehajalisca brez iglic, folij in ostalih rekvizitov. Gre za stvari ,ki se odvijajo vsak dan skoraj na uro natacno in ce nekdo potrebuje "uporabne informacije"
bonk.gif
potem NOCE videti sam.

Da brezplacno opravljam delo za katero nekdo prejema placo mi pa ne pride na pamet.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
mislim da je vsem v tej temi (razen tebi), da ni problem priti do dilerja ki prinese robo. Problem je, da tudi ce ga policija ovadi, to ne pomeni da ga bo sodisce zaprlo. In narkomanov ne bos s ceste spravil z zapiranjem dilerjev. Narkomani so narkomani zaradi sebe, ne zaradi dilerjev.

Ampak lej, ni ti treba videt, ukvarjaj se sam s seboj, samo ne pol jokat, ko tudi drugi ne bodo nicesar videli.

Dosedaj sem se vedno, ko se je tu gor name kdo po ZS obrnil in dal podatke, zadeve preveril in ce je bilo mozno dal tudi povratno informacijo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
mislim da je vsem v tej temi (razen tebi), da ni problem priti do dilerja ki prinese robo. Problem je, da tudi ce ga policija ovadi, to ne pomeni da ga bo sodisce zaprlo. In narkomanov ne bos s ceste spravil z zapiranjem dilerjev. Narkomani so narkomani zaradi sebe, ne zaradi dilerjev.

Ampak lej, ni ti treba videt, ukvarjaj se sam s seboj, samo ne pol jokat, ko tudi drugi ne bodo nicesar videli.

Dosedaj sem se vedno, ko se je tu gor name kdo po ZS obrnil in dal podatke, zadeve preveril in ce je bilo mozno dal tudi povratno informacijo.

Aha... in pomeni da ce ga sodisca ne zapre vse skupaj vnaprej odpoves in se praskas po .... Le zakaj vsak mulec prodaja na cesti
crazy1.gif
Narkomani so narkomani zaradi dilerjev in ne zaradi sebe. Narkomani se izumili sami sebe ampak njihovo stevilo raste zaradi volje ,ki je na voljo za vsakim korakom. Dilerji tudi aktivno delujejo na povecanju stevila klientov. V drzvah ,kjer se dilerje drasticno kaznuje je tudi stevilo narkomanov minimalno. Zaradi enakega razloga je tudi manj narkomanov v neki vukohebini kot v centru LJ. Je pac na voljo in otroci probajo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce prav razumem, je sedaj problem, ker policija na nekem plocniku ni nasla igel. Pa kje ti zivis da te ne ukradejo? Sicer tebi nekaj razlagat je enako kot s steno kramljat (videno v ostalih temah) ampak vseeno: lej narkomani so bili, so in bodo. In roba ki jo imajo oni pri sebi je za enkratno uporabo. In v ljubljani jih je ene 5x vec kot vseh policistov (ne tistih v sluzbi ampak vseh ki delajo v LJ).

Žal ima malo tudi prav... policajem je lažje pisat 200€ za joint folku, za katere vedo, da bodo plačali (ker so drugače normalni državljani), kot da bi bolj konkretno grenili življenje narkičem, ki razmetavajo igle. Ne pravim, da morajo pobrat vsako iglo, lahko pa 2x na dan obiščejo narkomane, ki je vsakemu Ljubljančanu in tudi policistu jasno kje so... Verjemu, tudi narkiču se ne bi dalo vsak dan poslušat litanij in bi se skidal nekam stran od folka.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In narkomanov ne bos s ceste spravil z zapiranjem dilerjev. Narkomani so narkomani zaradi sebe, ne zaradi dilerjev.

Se povsem strinjam. Narkomani se morajo s strokovno pomočjo ali sami k sebi spravit, velike dilerje je treba zapret pa zaradi drugega razloga - obsežno delo na črno in neobdavčeni zaslužki
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce prav razumem, je sedaj problem, ker policija na nekem plocniku ni nasla igel. Pa kje ti zivis da te ne ukradejo? Sicer tebi nekaj razlagat je enako kot s steno kramljat (videno v ostalih temah) ampak vseeno: lej narkomani so bili, so in bodo. In roba ki jo imajo oni pri sebi je za enkratno uporabo. In v ljubljani jih je ene 5x vec kot vseh policistov (ne tistih v sluzbi ampak vseh ki delajo v LJ).

Žal ima malo tudi prav... policajem je lažje pisat 200€ za joint folku, za katere vedo, da bodo plačali (ker so drugače normalni državljani), kot da bi bolj konkretno grenili življenje narkičem, ki razmetavajo igle. Ne pravim, da morajo pobrat vsako iglo, lahko pa 2x na dan obiščejo narkomane, ki je vsakemu Ljubljančanu in tudi policistu jasno kje so... Verjemu, tudi narkiču se ne bi dalo vsak dan poslušat litanij in bi se skidal nekam stran od folka.
Jaz pa ti iz prve roke povem, da njim gladko dol visi zaradi vseh litanij. Nihce nikomur ne more napisat 200 eur ampak mora policist napisati predlog za uvedbo hitrega postopka, nato pa prekrskovni organ policije kaznuje cloveka. Torej je vsaj za pol ure pisanja zaradi jointa.

In ko enkrat spoznas to bagro od ljudi (narkomane) pogruintas da lahko pri njih karkoli dosezes samo z drogo. Ostalih metod pa ne mislim razlagat.

je bila kake pol leta nazaj ena tema kjer sem natacno razlozil moje stalisce glede narkomanov in se mi ne da ponavljat. Ampak na kratko: nisem se videl dilerja ki bi komurkoli akrkoli dal zastonj. Vsak se sam odloci.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
No ok, policist spiše papirje, kadilec jointa pa dobi 200€ kazni čez kakšna dva meseca. Skrajšano - napiše mu kazen
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ne vem če lahko stvari tako poenostaviš, da rečeš vsak se sam odloči. Ne rečejo zaman mladost je norost. Resno misliš, da se en mladostnik po tehtnem premisleku odloči, da danes bo pa probal? Zadaj so sigurno takšni in drugačni vzvodi in vse skupaj banalizirati na skupno osnovo se mi ne zdi pošteno do vseh, ki so zašli v take težave.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
ma oni so trgovci z prepovedanim blagom ki tvegajo svobodo. Klasicen trgovec pa tvega samo kapital.

Kar pa se tice kazni za joint - point je bil da ni to samo ena poloznica. Poloznico napises v 5 minutah za tole ti gre pa pol ure.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ne vem če lahko stvari tako poenostaviš, da rečeš vsak se sam odloči. Ne rečejo zaman mladost je norost. Resno misliš, da se en mladostnik po tehtnem premisleku odloči, da danes bo pa probal? Zadaj so sigurno takšni in drugačni vzvodi in vse skupaj banalizirati na skupno osnovo se mi ne zdi pošteno do vseh, ki so zašli v take težave.
Vsekakor resno mislim, da se vsak odloci sam. Ker je to dejstvo. Drugo je to kake okoliscine te vodijo do te odlocitve. Ampak lej, 70% mojih sosolcev v 6 razredu osnovne sole je kadilo travo. Ce se zadeve ne bi kadilo (ali pa c ebi prej vedel za cookieje) bi tudi sam bil top zadetek v okolici. Ampak vsi ti fantje so sedaj normalni, s sluzbami in dlje od jointa niso sli. Nekateri se sedaj kadijo, na heroinu ni pa noben. Ker smo stalno poslusali kaj je to heroin in kam te pripelje.

In pol sem po neki operaciji tud sam mel moznost spoznat opiate. Ej blazno dober obcutek in takrat sem prvic razumel narkomane zakaj ne morejo nehat. Ker ce imas gnilo zivljenje in se samo z enim susom premaknes v tako cudovit svet ugodja.... Ampak so pa prej vedeli kaj jih caka. Ne mi rect da v solskem sistemu otrokom ne povedo kam te droga pripelje... prosim te no...

Pa za drogo naredijo vse, izdajo druzino, frende. Tud dilerje. Sam pravi trenutek se mores pojavit pa mu dat izbiro na voljo. Pac svet je krut.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Treba je višje kazni in zapor za najmanjše userje

Aham, pol boste pa jokali, ko boste dobili čuzo zaradi jointa.

Zase govor jebač. Jaz še nisem nobene droge probal v življenju.

..si ziher? tudi alkota ne? To je tudi droga, pač legalna, ampak je. Ima ogromno skupnih točk z mehko in trdo nelegalno drogo, v nekaterih pa celo premaga marsikatero, saj je to droga zaradi katere umre največ ljudi, zaradi katere imajo ljudje največ zdravstenih težav, ipd. ipd., več o tem pa na statističnem uradu RS.
evil.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Aha... in pomeni da ce ga sodisca ne zapre vse skupaj vnaprej odpoves in se praskas po .... Le zakaj vsak mulec prodaja na cesti
crazy1.gif
Narkomani so narkomani zaradi dilerjev in ne zaradi sebe. Narkomani se izumili sami sebe ampak njihovo stevilo raste zaradi volje ,ki je na voljo za vsakim korakom. Dilerji tudi aktivno delujejo na povecanju stevila klientov. V drzvah ,kjer se dilerje drasticno kaznuje je tudi stevilo narkomanov minimalno. Zaradi enakega razloga je tudi manj narkomanov v neki vukohebini kot v centru LJ. Je pac na voljo in otroci probajo.
pol pa celi afganistan zakuri pa še pakistan polek, da ne bo drog. Ma is burek
bonk.gif

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
Tole sem enkrat že prilepil, pa je še vedno aktualno. Skopirano z enega drugega foruma.

V dobi informacijske tehnologije, kjer te vsepovsod bombardirajo o škodljivosti določenih substanc, revež ni vedel kam ga to lahko pelje, vsi pa dobro vedo, da na železniških tirih ni dobro piknikov prirejat, pa na avtocesti k popoldanskemu počitku leči? Res bogi...

Droge so v splošnem prepovedane, zatorej rabimo policijo, ki bo hodila na te partije, zmetala mularijo na šank, jim pregledala žepe, pobrala substance in jih za nedoločen čas poslala v hausarest! Zakon je jasen! Ampak če se ti fiksaš, ne pričakujem da me boš razumel, po vaše naj bi pa še poslali na teren ekipe socialnih delavcev, prostovoljcev in ostalih usmiljencev, kjer bi tem đankijem celo predavali o varni uporabi drog in jim po možnosti celo pokazali pravilno uporabo le te, ja kam smo prišli, samo da smo proti redu in zakonom, in če je na cesti omejitev 60 je to 60 ne 66 in ne 72, zato če te policaj ustavi in kaznuje te upravičeno ker kršiš zakon in družbeno dogovorjen red, samo vas je preveč takih, ki vam to paše, zato se tudi nič ne premakne na bolje! Ti se zaradi mene fiksaj s čimer hočeš in kolikor hočeš, samo potem ne jadikuj, kako uboga presita mladina umira, ker ni dovolj obveščena in ker ni dovolj informirana, ker že v štartu nimaš kaj prepovedanih substanc v roko jemat, samo enim to nikoli ne bo jasno.[\i]